Efe kardesim biraz sakin ol lutfen.ister istemez bu konuya elim kayiyor aliskanlik oldugu icin.
belki benim haddime degil ama bunu yazmak.
hepimiz zaman zaman yuzyuze bakan insanlariz anlik sinirle yazariz,cizeriz,konusuruz sonra yuzyuze gelince utaniriz yani en azindan ben boyleyim.
aldigin sattigin arabalar iyiydi kotu degildi hizliydi ama yalin yada ozgur abi bu iste uzun zaman kafa patlattilar denediler ve yaptilar araclar yuruyor ve gercekten guzel isler yaptilar saygi duyalim istersen..yine diyorum bana dusmez ama arkadas tawsiyesi diyelim..cunku bu konuya ve sizlere yakismiyor..
apocum bende gözlerinden öpmek istiyorum güzel gözlüm![]()
Dr.Ecu AntaLya
beyler benım bı sorum olucak yazılımı 1.2 barda ayarladık bızım pistonlar kaça kadar dayanır 1.5 ta sıkıntı yaşanırmı veya bu basınç ideal mi ?
dragon07 Efe abinin sattığı beyaz 207 rc bende,ben anlamıyorum insanların arabalarını kötülemekteki amaç ne ? Araçta 1 parça boya var ve aldığımdan beri bakım masrafları hariç kuruş harcamadım arabaya.Size göre sizin araçlarınız dışındaki araçlar pert patlak.
yahu burasi araba sorgulama sayfasi degil;
biktim kisisel cekismelerinizden, giybet yerine teknik konussak keske
Experience is what you get when you don't get what you want.
Kimse durduk yere gelip aracını anlatmıyor burada abicim.Milletin malını boklamak çok kolay kimse düşünmüyor yarın bir gün satmak isteyince insanların bu konuyu okuyup fikir edinmek isteyeceğini.
Efe'nin sattığı 207 lere patlak diyenler olmuş,madem öyle bende bildiğim 1-2 bişeyi yazayım buraya.
Efe'den aldığım 07FRR35 plakalı lemansı almadan önce Antalya Peugeot yetkili servisinde heryerine baktırdım,yetmedi kendim boya makinasıyla bizzat gördüm boya durumunu.
Arka cam değişimi dışında arabada hata yoktu,hatta istanbul'da baktığım tüm lemanslardan daha iç-dış olarak çoook daha temiz ve diri duruyodu.
Eski sahibini dahi aradım dakikalarca konuştum.
Arabamı 2 ay önce falan Turgay isimli kardeşime sattım,satarken de yine Peugeot servisinde ekspertizi yapıldı bu sefer İstanbul'da yapıldı,durum yine aynı.
Arabayı aldığım günden beri gazladım. Tekleme,gaz yememe,gitmeme,arıza lambası vs kesinlikle hiçbir sorunla karşılaşmadım. Sadece üzerindeki yazılım soft tu güncelleme yapma gereği duymadım çünkü okulumdan ötürü arabaya artık binememeye başladım.
Turgayla sürekli konuşuruz kendiside foruma üyedir ama pek yazıp çizmez,arabada 1 kere problem yaşamadı. Şimdi cooler aldı yavaş yavaş kendisine göre yükleyecek.
"Bana böyle araba sattığın için sana teşekkür ederim" dedi,hala da lafının arkasında.
07 plaka beyaz rc ye gelince,o arabayı en yakın arkadaşıma alıcaktık fakat nakit sıkıntısı yaşadığı için alamadık.
Denizalp'e ben söledim beyaz rc yi alabilirsin dedim,gitti baktı beğendi anlaştı ve arabayı aldı.
Denizalp'le de telefonda konuşuruz zaman zaman,bobinden kaynaklı patırdama sorunu yaşadı bobin aldı olayı çözdü.
Onun dışında bana söylediğine göre ne problem yaşadı ne başka bişey. Hala ilk günkü zevkle kullanıyor. Allah kaza bela vermesin.
Fer plakayı bilmem ama denilene göre 1 parça boya 1 parça değişen varmış,Efe'de zaten bunu söylerek satmış.
Kimse kimsenin koyduğu fiyata karışamaz. Lemans olarak 3 ay önce 37.000 TL'ye satmaya calıştığı aynı arabaya bugün 45.000 TL yazmış adam satılır satılmaz bu onun problemi.
Efe'nin avukatı falan değilim herkes kendinden sorumludur bu durum aslında benim pek umrumda da değil,kim kimin başını taşlara vuracaksa vursun ama eğer Efe'ye "patlak rc leri alıp millete satıyosun" denilirse bende ondan araba aldığım için konuya müdahele etmek durumunda kalırım.
Eğer varsa bildiğiniz Efe'nin patlak bi rc sattığına dair,o zaman burda plakasını yazarsınız.
He ayıp olursa plaka yazmak falan o zaman böyle bir genelleme yapmamanız gerekir,benim arabamı sattığım arkadaşım bu konuyu okusa durumu ona anlatmak kolay olmaz.
Ayıptır,günahtır bu işleri bırakmak lazım kimseye yakışmıyor.
Ben 1.5 barda kullanıorum arkadaslar yaklasık 3 aydır. Bir sikintisini görmedim 1.5 basmanın yada baska birseyin...
İyi kötü benzin arasında dunya fark var onun ıcın tek bir noktayı belirleyin ordan devamlı yakıt alın.
Gecen cumartesi corlu dönusu 95oktan aldım. 10 km sonra aracda gıtmemezlik isteksizlik ve vuruntu basladı ist a gelene kadar yusuf yusuf geldim . ista gelir gelmez hemen benzınlıge gırıp üstüne yine 95oktan benzin aldım ve aracı sıkıstırdım düzeldi.
Bana göre ideal basınc 1.3 barda kullanmak. (keyif verici)
Birde burda kımse kımsenın aracını kötülemiyor arkadaslar.
Herkes kendi malından sorumludur.
Burda tartısılan konu. Araclardakı motor içi işlemler ve basılan basınçlar ve yapılan hatalar. Birsey yaparsın ilk basta verim verir sonra arac beyni onu kabul etmez araba gitmez.
Lanet olsunkı bizim arabalar 28 derecenin üstü sıcaklarda yurumuyor. Bundan dolayı canı sıkılanda cok kişi var. Yazılıma baglayan kişiler var olayı.
Bugune kadar cok rc ile denedim stage3 iken bana en yakın gelen FER(ferhat)suan ogulcanda arac ile lemans UB(özgür)...
Söyle bir durumda var. Kendi aracım dahil 3 arac stocken tufan arkadasımın aracı benı 3 boy ve bahadır arkadasımın lemansı benı 5 boy gecıyordu. Bu sekılde 3-4 km yol devam ettıgımı biliyorum.
Aracların eksıklerı gıderıldıkce denemeler olacak kımse kımseye dıyemezkı ben senı gectım senınle daha denemem işim olmaz.
Ben her RC(s.turbolu) ile denemeye hazırım maksat gecmek değil aradakı farkı görmek...![]()
Not : Yalın td05brom senınle denemek sart tabikiii![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)