Geçmiş olsun. Ne kadara mal oldu?
İyi pazarlar :)
Şu forge hard pipe diye satılan boruları custom kimden buluruz, yapan eden var mı?
Bir de bende AEM dry flow açık hava filtresi var. Onu nasıl monte edebilirim acaba?
Printable View
Iscilik dahil 900
Bugün bobinleri bi söküp bakayım dedim. Manzara bu. Sizce bir sorun olur mu? Şuan aracın gidişinde bir sıkıntı yok. http://tapatalk.imageshack.com/v2/15...e041cd931d.jpghttp://tapatalk.imageshack.com/v2/15...bf238c879c.jpghttp://tapatalk.imageshack.com/v2/15...3a210bc63c.jpg
yaa bobinlere su kaçmış kardeşim..gecenlerde misfire hatasından bahsediyordun..sana özellikle bobinleri komntrol et demiştim..sanırım motor yıkamada yada başka bir şekilde su kaçmış..boboinlerin iç kısmında yada soket bağlantısında oksit yoksa bi sorun olacağını sanmam.ama cokda sağlıklı değil bilesin.
ki bobinler bu şekildeyse bujilerinde gözden geçmesi şart.buji kafalarında oksit yada pas olabilir..
Evet, bence de su gitmiş içlerine bir şekilde. İç kısımlarına baktım, bir sorun yok gibi, temiz. Buji kafalarına ışıkla baktım sorun yok gibi. Geçenlerde 1. Ve 4. Silindir misfire hatası vermişti. Yine verirse veya sık sık olursa değiştireceğim inşallah. Aracı hafif modifiye edeyim dedim de, bu tür şeyler biraz can sıkıcı oluyor.
Bu arada, siz uzmansınız bu konuda, açık hava filtrem var, bunu nasıl değerlendirebilirim? Ayrıca oil catch can aldım, onu takmak için gereken silikon boruları nerden bulurum? Bir de krom emme borularını en uygun nasıl temin edebilirim? Forge olarak bakınca herşey çok pahalı. Ya yaptırmak lazım, ya da çıkma. Sonra downpipe ve yazılım var.
uzmanlık ne haddime kardeşim.bizimkisi ancak tecrübe olur..konumuzda benden daha tecrübeli ve bilgili insanlar mevcut.
silikon hortum ve bağlantı parçalarını ben şahsen topkapı da acar hortumdan tedarik ediyorum..bugune kadar bulamadığım silikon boru kelepçe yada ara bağlantı olmadı..gayet memnunum..
Eğer istanbuldaysan şiddetle tavsiye ederim..açık hava filtrenizin boyu akü önüne girecek uygunluktaysa direk turbo ağzına tak..bunu takmak içinde turbo ağzı 44 lüktür haberin olsun..oil tankıda yağ buhar hortumu ve krank filtre hortumunu tanka bağlıyarak faydalanabilirsin.krom boost borularına gelince biz onu toplu olarak antalyada ramazan ustaya yaptırmıştık.onun içinde konudaki arkadaşlar yardımcı olurlar.downpipe işini işin ehli her usta yapabilir.tabi elinde ölçüler varsa..yazılımda sana kalmış
Burada cidden çok tecrübeli kişiler var. İnşallah zamanla istifade edebilirim.*
Bana gerekli hortumları falan nasıl isteyeceğimi tam bilmiyorum. Adana'dayım. Belki burda da vardır ama ölçü vs nedir bilmiyorum.*
Induction kit diye satılanlarda şu satılan silikon parça var.https://lh4.googleusercontent.com/pr...8=w406-h300-nc Bilmiyorum bu ne kadar şart.*
Şimdi hava filtresini direk turboya bağlayamam sanırım, çapı tutmuyor gibi.*
Oil catch can'in boruları küçük, ama orjinal yağ buhar hortumları baya geniş. Araya birşeyler lazım herhalde. Araştıracağım.*
Ramazan ustaya nasıl ulaşılır acaba? Yine yapabilir mi sipariş üstüne?*
Downpipe satılık vardı bi tane, mini Cooper S ten çıkma, 400tl diyordu arkadaş. ***** ikinci el sitesinde ilan görmüştüm, 420tl ye iskender usta yapımı downpipe diyordu.*
Yazılım için de megachips düşünüyorum. Bakalım, kısmet.*
Aslında bu parçaları komple bi satan olsa direk ondan alsam :) çok iyi olurdu
yazılım mehmet gazihan bu araclar üzerinde cok başarılı
Yanılmıyorsam hava filtren 60 yada 65 mm lik..filtre ve turbo arasına 44-60 yada 44-65 lik bir silikon parça yeterlidir..yağ buhar hortumu ve krank filtresinin hortumlarınıda birleştirip arabanın altından sal gitsin :) yada yolla oil tanka gitsin.
http://i.hizliresim.com/l0pzgb.jpg
Bahsettiğin dp yi bende gördüm.bi arkadaş niyetlenmişti..ama dp nin nerdeyse ortasında sensör yuvası açılmış bilsin olsun..parçaların hepsini tek bir yerden bulmak zor.tek tek daha kolay toplarsın.
yazılım olarakda ben şahsen Ecufast kullanıyorum sorun yok memnunum.yazılım işi sana kalmış
merhaba arkadaslar.
d_darko , sertaçla günlük hayattada devamlı irtibattayızdır.
öncelikle filtre işini şu sekilde halledebilirsin.
FORGE sesli veya sessiz dump valve kullanıyorsan 44 - 70 lik samco peşine 70 lik boru ve 70 lik akü önüne sığacak şekilde filtreni yapabilirsin.
ORJİNAL Dump valve veya orj dump valve aparatına GFB DV+ veya FORGE BLOW OF kullanıyorsan 44 e 64 mm samco slikon almalısın.
çünkü 44 e 70 samco slikon ORJ Dumpvalve adaptorune captıyor olmuyor.
veya şu şekilde bir komboda yapıp ucuna 70 lik Dar uzun olan akü önüne sıgıcak şekilde AEM DRY FLOW veya PİPERCROSS da alabilirsin. orası sana kalmıs iyi bir marka olsunda ne olursa olsun. ben 70 lik ALTA kullanıcam.
http://i.hizliresim.com/4ZQZWq.jpg
bu samco slikonları kubrısta ömer isimli tunıng torch dan alabilrsin. biraz geç gelebilir.
araç yürüyorken filtren yukarda yeterli soğuk hava alır kaput altı diye korkmana gerek yok , o bölgeye soguk hava araca 40 , 50 km ustundeyken giriyor.
yağ buharı muhabbetine hiiç kafanı yorma inan cıkamazsın işin içinden.
e-tuner'ın sitesinde nasıl yapılacagı resimli bir şekilde anlatılmıs ama PVC borusunu alttan ve ustten tıpayla iptal etmek ep6dt - ep6dts motorlarda malesef cozum olmuyor. araç yag cubugunu fırlatıyor bunu yasayan arkadaslarımız var. çünkü motor içinde olusun basıncın bir şekilde dısarı cıkması gerekiyor. bunun için emmeye tıpa ust tarafada boru yardımıyla aşşagı almak milyondolarlık oıl tankında olsa bu sistem subaplar , kapak , emme için en TEMİZ ve maliyetsiz cozum. evet bildigin 1 metrelik hortum. şimdi bunu mühendisler düşünememişmi diceksin tabiki düşünüyorlar ama zamanında düşünememişler , veya para için olabilir. ve yenı THP motorların bagzılarında PVC borusunu iptal ettiler. bildigim kadarıyla bu sayede 2.5 hp daha bir + sı olmus ve subapların emmenın temiz kalmasına neden oluyor.
bizim motorlarda malesef bu yag buharını direk atmosfere vermemek için önce yağ buharını yanma odasına ordan yakılarak dışarıya atılmasını saglamaya calısmıslar ama buda araclarımızın subaplarında , kapakda , emmede kuruma ve çok citti performans düşüşüne neden oluyor. aracım stock 8 binde daha. 70 , 90 , 110 bin km deki stock RC lerle denememde 5 in sonunda aramıza 2 tane TIR giriyor resmen.
sertaç'ın boru hattını 10 dk içinde hallettik , kendi aracımada uyguladım. sertaçda bende aracı sıkıstırdık herhangibi bir problem yok çok sukur. mantıkende olmaması gerekiyor zaten.
yanlız şu kırmızı çizgi ile gösterdigim fisi cekmen lazım.sıkıstırmaya baslayınca arac hata veriyor yoksa. borudan hava geçmedigi için sensör yuksek vakuma maruz kalıyor sapıtıyor.
http://i.hizliresim.com/04g7DL.jpg
açık hava filtresi kullanmıyorsan. yeşil cizgi ile belirttigim borunun ucunada bir vida ile kapatıp kelepçe ile sık.
http://i.hizliresim.com/4ZQDvp.jpg
umarım mantıgı az cok anlamıssındır. anlamadıgın biryer varsa sor ??
biraz uzun yazdım kusura bakma rahat anla diye.
Hazır yeri gelmişken şu egzoz konusunu sorayım. Polisle başım derde girmeden, fazla konu komşu rahatsız etmeden, gücü biraz daha hissetmek, aracı keyifli hale getirmek için ne yapmalı? Mesela sadece orta susturucu sökülse, nasıl olur? Şöyle egzozu dörtlesek nasıl olur?
https://lh5.googleusercontent.com/pr...E=w466-h315-nc
Araç menüsünü nasıl Türkçe yapıyorsunuz ?
Ayrıca ufak difüzör nereden bulabiliriz ? ( tüm tampon boyu olanları istemiyorum ufaklarından )
Günaydın iyi haftalar ahali:)
[QUOTE=gokayy;7737388]Araç menüsünü nasıl Türkçe yapıyorsunuz ?
Ne güzel yazmışsın:)Bilen biri yazsada yapsak..
Yatağımın altındaki zuladan sesli dump valve çıktı :D İhtiyacı olan varsa fiyatta anlaşırız. Ayrıca sıfır hiç kullanılmamış D1 Spec Siyah renk Oil Catch'de var. Oil Catch için 100 TL düşünüyorum. Dump Valve bir fiyat belirlemedim. İhtiyacı lan bir fiyat teklif etsin :D
http://i.hizliresim.com/ZApZzg.jpg
Arkadaşlar bilenler yazabilir mi ekranı türkçe yapmanın yolunu..