Bu akşam enteresan birşey farkettim. KGS yi doldurmaya Ankara Otoyolu gişelerinin oraya gittim. Doldurduktan sonra da yeni GPS yazılımını deneme amacıyla otoyola girdim, boştu, bastım. Öngöremediğim derecede iyi gitti araç. Yokuş yukarı 220de dip gaz yaptığımda hızlanmaya devam etti, gps te bunu teyid etti.
İçime kurt düştü, çünkü bir önceki gün sahil yolunda Bostancı-Pendik güzergahında araba 2-3-4-5'in 5750'sinden sonra güç kaybetmişti, hatta kıytırık bir mazda3 e rezil oldum
Otoyoldan çıkıp hemen ayn yere gittim. Bilmeyenler için, eğimsiz, düz, sıfır rakım bir yoldur. Aynı GPS te elimde.. Yine aynı sıkıntıları yaptı motor arızaya girdi. resetledim obd'den.
Tekrar otoyola çıktım hemen. yine aynı yön yine asıldım tık yok aracın rekorunu da yokuş egale ettim = kadranda 240 gps te 236.3 kms.. Eve dönüşte tekrar sahile indim yine cırtladı. Arızaya girmesin diye çok uzatmadım..
Denemelerin arası yaklaşık 15 dk.
Laptopumun pilinin ömrü bitti prizsiz 5 dk da kapandığndan ölçüm alamyorum araçtan. Bir yerden şu Netbooklardan alıp bağlayacağım.
Normalde tersi olması gerekirken bende sahilde kötü gitti ama otoyolda iyi gitti.. O anda aklıma gelmediğinden GPS'ten rakım değerlerine bakmadım otoyolun. Google Earth'e göre 125 m ortalama gibi bir rakım sözkonusu bastığım yolda..
2 faktör buna sebep oluyor gibi geldi bnm aklıma:
- Atmosfer basıncı
- Nem(Sahil yolu denizden max 50 m uzak, nem tavanda haliyle)
- Ha belki de hava kirliliği. Sahil yolu şehrin merkezi, otoyol ise ormanlık arazilerin arasında yoğunlukla..
Yarın önce sahil sonra otoyol olarak tekrar deneyeceğim.
Bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var arkadaşlar, neden olmuş olabilir. Şans mıdır yoksa var mıdır bir bilimsel açıklaması sizce?
Arabada K&N Kutuiçi ve yazılım var sadece. DV siparişi verdim daha gelmediği için stocktayım.