Şimdi gördüm abi yazdıklarını kontrol edicem teşekkür ederim.
Printable View
peugeot'nun tüm 1.6 THP motorlarında belki de miniler'de 1444.TT parça kodlu filtre kullanılıyor
sadece RC'de ve ilk nesil GT'lerde değişik bir filtre kullanılıyor o da 1444.QR parça koduna sahip
niye sadece RC'de ve GT'de farklı bir filtre kullanılıyor o da ilginç
ama şöyle de birşey var sadece bu iki araç EURO 4 emisyon kurallarını karşılıyor diğer 156lık ve 200lük motorların hepsi yeni nesil ve Euro 5 normunda bir alakası olabilir belki...aklıma birtek bu unsur geliyor
RC'de ki filtre (1444QR) sıradan bildiğimiz standart kağıt bir filtre
bu 1444TT
Filtro de aire PSA 1444TT -
bu da 1444QR
New Genuine Peugeot/Citroen air filter pt#1444QR for 208,3008,308,C4,Mini | eBay
Ya genelinde bozuk diye biliyorum, yazilim varsa ondanda olabiliyor sanirim. Bende bi yazilim vardi tr nin en mesurlarindan ozaman ara ara kafasina gore devreden cikiyodu, ohh calisio derken bi anda virajin ortasinda cikiyodu :s cok sakat.. etunersa gectim simdi gaaayet iyi. Belki yazilim degilde benim jantlardada problem vardi biri catlakti, ordan hava kacirdikca denge merkezi kaciyo diyede cikiyo olabilirdi. Neyseki herkez beyin arizali derken duzeldi.. simdide nie tamamen cikmio diorum oda baska, esp tamamen kapaliyken arac kendini buluyo resmen :D :D
Takılmadım yahu orjinali neyse onu almak istedim.
jetta 170ps 207 RC 175ps - YouTube
Arkadaşlar bu benim video.. Bende daha iyi bekliyordum ama durum bu. :) Bi sıkıntı mı var diyeceğim.. Ama her şey normal ne arıza ne kaçak ne kesiklik hiçbir şey yok.. Bilen arkadaşlar bi el atalım ya da gideri bu mu??
Bu arada cemaatten özür diliyorum.. :) :) Geçildik.. :)
şanzımanlar ne
wesgate i bi kontrol ettir derim.
Arkadaşım ayarını yaptrmıştı cok farketti kontrol etmek lazım. Kesin odur demiyorum. Rc ler kac basıncla yürüyor bilmiyorum bilen birileri daha net bişi söyleyebilir.
Ogedov'a teşekkürü borç bilirim. Bobinlerim tamamdır. Arabanın bi ahmaklğı vardı ortadan kalktı resmen. Şimdi tek eksik küçük bi yazılımsal müdahale kaldı. :)
bu bobin sorunu cooper s'te de mevcut mudur ? Şu anda bir problem yok ama, yinede sormak istedim :)
Kaç devirde bastınız ki? jetta devrinde denenmiş yazılmıştı ama turbo dolmamışmıydı sen bastığında?
Jetta hem dsg hem devrinde basmis ki zaten iyi yuruyen bir maikine.sen zaten devrinde basmamissin ayrica full stock aracin bence normal.acil kat iptaliyke beraber komple egsoz ve filtre yapiyosun sonra tekrar deniyosun kendi devrinde.kontrok etmen gereken yerlerde dv, elektrovana.wasgate e bakmana gerek yok eger herhangi hir sokulmetakilma olmadiysa turboda.
Valla benim devrim 3500 civarıydı onun daha üstlerde ama net bilmiyorum.. Haliye onun bastığı devire göre düşük..
Ben en temizi bi elektrovana alayım yeni bide forge dv alayım kurtulayım.. :)
Arabaya egzoz yapmamda, filtre yapasım var.
BMC CDA carbon dynamics diye filtre kiti var. Sizce nasıl??
Link: CDA - CARBON DYNAMIC AIRBOX ACCDASP-26 | BMC AIR FILTERS
forge dv o kadar para vermeye gerek var mı orjinali yeterli bence tabi revize edilmiş olansa
Antalyada 170 lik jetta varsa deneyebilicegimiz birde biz denersek arkadasimizin aracinda sorun varmi yokmu daha net gorebiliriz diye dusunuyorum.varsa bildiginiz tanidiginiz denerim ben :D
Yok gider deqil yaaa:) ne haddimize:) sadece merak ettim gercekten videodaki fark 4-5 boy olmamasi gerek yaw:s
Günaydın millet. Hayırlı günler..
Elektrovananın sağlıklı çalışıp çalışmadığını nasıl anlarız.
Günaydın arkadaşlar debriyajla ilgili bi sorum olmuştu gecen sayfalarda güncellenmiş olanı aldım şuan kullanıyorum 2052.p7 kodlu şanzıman yağınıda değiştirdim mobil1 (75w 90) 2. vites çartlamasını bitirdi sanki çok zorlamadım ama bikaç sefer kesiciye girmeden vites attım çartlamadan girdi değiştiren olursa aklınızda olsun. Bir sorum daha olucak taktıktan sonra kalkarken hafiften silkeleme yapıyo yanlız volanda bişey olabilirmi ?
bozulduğunda arıza vermeyen bir parça çok sinsi :D direk basınçla oynuyor ya çok açıyor yada kısıyor. ben aracı alır almaz hemen güncel parça ile değiştirmiştim pahalı bir parçada değil.araçla ilgili heryeri kontrol ettikten sonra eğer hala sorun devam ediyorsa değiştirmekte fayda var.
obd den okuduğum kadarı ile basınç değerlerim normal sıkıntı gözükmüyor. continuous ve peak hep aynı
87lira gibi bir fiyatı vardı elektrovananın
Bende değiştirmeden önce yoktu. Debriyaj takım olarak değişti baskı balata bilya aradım aldığım yeri %90 volant dedi. Volantı kontrol ettik bişey gözükmüyodu ama sökmeden üstünde kontrol ettik alışma süreci dedik aşa yukarı 750 km oldu kalkışta titretiyo sonra yağ gibi vites gecişi debriyaj sertliği çok güzel sadece titreme var hafif kalkaşlarda.
bende muzo yazılım vardı rc de. 1.48peak, 1.1 cont kesicide basınçtı. obd den okuduğum değer bu. yazılım yüzünden elektrovanayı bozmuştum. korumaya alıyordu. değişti düzeldi
cont 17 peak 19-20(olması lazım hatırlamıyorum tam) psi benim obd'den okuduğum