Merthan'a ek olarak;
Kronik sorun:
Revize edilmemiş elektrovanalar yazılım sonrası bozulabiliyor, ucuz parçalar.
Printable View
Merthan'a ek olarak;
Kronik sorun:
Revize edilmemiş elektrovanalar yazılım sonrası bozulabiliyor, ucuz parçalar.
başbakanım hesap pm alabilirmiyim yarın bana ramazan ustadan bır paket cıkıcak o pakete koyabılırseniz kargo beleşe gelir :)
Kronik sorunlara ek olarak ;
çok önemli olmasada motor kulağının ses yapması var güncel parça ile düzeliyor
Sente atlama problemi giderildi ise 2009 lemans nasil sentte atlamasi sonucu subap cakmis ?
Cidden merak ettim
Sizceeeeee :)
Müsabakanın sonucunda böyle bir sahne miiiiiiiiiiii?
http://i.hizliresim.com/xVmOBy.jpg
Yoksaaaa böyle bir sahne mi olacakkkkkkkkkkkkk ? :D :D
http://i.hizliresim.com/KPmda6.jpg
ikiside sökük, ikiside full boost..
bendede buji bobin takıntısı var degirtirmeyince yürümücekmiş gibi geliyor :)
5970.64 bobin kodu.
serdar sogukken basıncada sente atlar
jcw bujisi frr üstünde gelmişti
orjinal buji kullandım 0.65 ev de
2sindede bi fark göremedim yalan söylemeyim çünkü hiçbirinde 5bin km yapamadım hep yeniydi iyiydi.
şuanda kendi argemde 2 takım daha buji kaldı kullanmadıgım kafama takılan onlarıda bu ay içinde deneyip test edicem .
ayrıca çok güzel bir bobin markası buldum biraz tuzlu ama elim bollaşır bollaşmaz onu alıcam :))
Yokya hizli bizim gonzi :) bj gider alayina ;)
Sofor koltugunuda sok tabure koy :)))
Soylenenleri soylemiyorum.
Bnce motor kulaklari buyuk sikinti hala saglamlastirilmadi.
On takim ne yaparsan yap gecmeyen lakurtu.
Koltuk sirtliginin ileri geri oynamasi. 206 rclerde vardi bunlardada var.
Bobin değişti,buji kontrol edilip ayarlandı patırdama kesilmedi.sonra obd den bağlanıp teste çıktık herhangi bir ariza kaydı görünmemesine ramen yakıtla ilgili bi parametre(adını hatırlamıyorum yarın ögrenince yazarım afr okunan ekranda gördüğümü hatırlıyorum)20 küsürde sabit kaldığını gördük.arabanın arıza kaydını sıfırlayıp yine çıktık kesme olayı ortadan kalktı sevincli bi sekilde aksam arabayı denemeye gittim denerken yine patırdamaya başladı.ateşlemeyle ilgili bi sıkıntı olmadığı kesinleşti.
Kronik sorunlar
Ön takım takırtı, lokurtu..: Salıncaklarda sorun yoksa nedeni amortisör burçlarıdır yenileri ile değişince hiç sorun kalmıyor öntarafta ( lastik basınç sensörü iptal edilip 32 ps yapılmalı lastik basıncı 38 le türkiye yollarında olmaz.)
Akü ile alakasi olabilirmi bu kesiklik sorunu , 5500 den sonra akuyu sarj eden alternator devre disi kaliyor , ve atesleme allah ne verdiyse lambalar falan dogal olarak akuye yukleniyor , akü 'nün gucu yetmeye bilirmi? Denemekte fayda var aslinda inci nin nano gold teknolojili 650 cca 65 amperlik akusu var oldukca guclu. ??? Sorun bu olabilirmi sizce.
Benim arabanin ustundeki akü 6 senelik akü bugun yarin inci nano gold 650 cca lik akuyu alicam eyer arabasinda kesiklik olan varsa bir deneyelim akuyu.
Tamam ama bunu her basmada yapması gerekmez mi?
Arızayı sıfırladığı zaman belli bi süre herhangi bi kesme yapmadığını söylüyor deniz.
2009 sonrası denmiş ama benim bildiğim 207 rc'lerde 2008 sonrası sente problemi çözüldü. Bende almayı düşünüyorum o yüzden çok araştırdım ve arkadaşlar tanırmısınız bilirmisiniz bilmiyorum Çorumda 207 RC var tanıyan bilen varmı aracın evveliyatını Plaka 33 ET 097
Yazilim diyorum o zaman geriye o kalıyor birtek...
günaydın millet haırlı cumalar
Bende bir kaç eksik yazayım:
1-Turbo elektrovanası emiş alanın tıkanması revize sonrası düzeltilmesi,
2-Debriyaj seti baskı ayaklarının az olması kısa sürede sertleşmesi ve plaka yüzeyinde yanmalar oluştuğu için kalkışlarda titreme veya aniden kapma.
3 Tork takozu dediğimiz alt kulak tork kapasitesi yetersiz
4 Buji seçimi yanlış buji veya aşınmış elektrodta detenasyona sebep olup zamansız yanma (patırdama çatırdama)
5 Her araçta olduğu gibi zrod lar Ama bizim araçlarda ön takımın birazdaha erken bozulması spor yay v.s takıldığı zaman süspansiyon pararelliğinin bozulması ve esnek parçalara çok yük binmesi.
6 Daha iyi bir oem yazılım alt deviri dolu tork egrisi devir bandında birazdaha uzun olabilir.
7 Vites kutusu sağlamlık olarak çok iyi tork dayanımı yüksek fakat oranlar ve 5ileri oluşu handikap
İyi yönleri daha çok tabiii
Mükemmel yol tutuş
çok çok iyi frenaj (disklerden belli) :)
yüksek yüklemelere dahi dayaynan sağlam motor,
Araçlarımız direkt enjeksiyon sistemile çalışmaktadır.yani yakıt için depodan sonrada eksantirik milinten hareket alan yaklaşık 400bar gibi seviyelere çıkan pompa ile donatılmıştır.Bu sistem genelde tüm araçlarda çok nazik olup sürekli sorunn çıkartır fakat bizde oldukça sağlam görünüyor
Turbo dayanımı özellikle su ile soğutulması,
şimdilik bu kadar. :) :)
Kronik problem yok ama çıkabilecek arızaları yazayım;
-Turbo elektrovana ve vakum devresi
-Güncellememiş DumpValve patlıyor, revize edilmeiş olanda 1,7 barda test ediyorum sıkıntı yok.
-2008 ve sonrasında güncellenmiş olan parçalar kullanıldığı için sente atlama problemi yok öncesinde olabilir. Uzmanı tarafından giderilirse bir daha olmaz.
-60-70.000km yi geçmiş araçlarda emme subaplarında aşırı kurum birikmesi oluşuyor mutlaka kapak sökülüp temizlenmesi gerekiyor.
-Kapak sökülmüşken subap yaylarının da sertleştirilmiş son seri ile değiştirilmesini tavsiye ederim.
-Alt şanzıman kulağı kırılabiliyor.( çok sert viteslerde)
-Alt rotiller çabuk bozulabiliyor, ama kontrol esnasında boşluk belli olmuyor. Özellikle dönüşlerde lokurtu sesi yapıyorsa rotil arızalıdır.
-Isı kalkanı çok önemli, asla çıkarmayın...
Bu Serkan'ın 110.000 km deki subapları :) Şimdi temizlettik tabii, cillop gibi oldu..
https://lh4.googleusercontent.com/-a...ctlyClear_0001
https://lh3.googleusercontent.com/-o...ctlyClear_0001
Isi kalkanindan kastin katalitigin onundeki muhafaza ise downpipe dan sonra nasil takacagizki onu? :/
Mehmet abi. B alt takim ile ilgili lakirti parke yolda veya kedi gozlerinde hala ses var. Degisenler
Viraj demir lastikleri
Z rotlari
Amortisorler
Amortisor takozlari
Rot baslari
Salincaklar
Akslar sokuldu kontolr edildi korukler ve yaglarida degisti
Degismeme ragmen hala ses var. Neleri kontrol etmk gerekli?
Benim Allaha şükür hiç sıkıntım yok arabamda sentesini kendim bozdum ama harun usta saolsun güzel yaptı benim şu an tek sıkıntım, koltuklarda boşluk var bunu naısl giderebilirim sırt bölümleri hafif sallanıyor gecende 60,000 km amcadan rc bakdım koltukları bildiğin taş gibi bu konuda yardım edebılcek bırısı varmı ne gibi işlemler yapılabilir koltuk sırtlık ayarı için ?
ayrıca bilginiz olsun aracı geri vitese takınca geri giderken bir defa bir tık diye ses gelir önden bu ses ön fren balatalarının tamir takımı değişince gidiyor.
serkan kardesimin araba bildigin tüfek olucak kısmetse .
dün sanayiye mehmet abinin yanına gittik ordan rektefiyeciye içerisi kurumdan gözükmüyordu bu resimlerde felan iyi görünüyor :)) mutlaka üst kapak açılması gerekiyor başka yolu yok.
Uzun zahmetli is koltuk sirtligi bn serviste yaptiacaktim. Adam sokerizde olurmu olmazmi birsey diyemem dedi bnde elletmedim. Onun disinda senin arabada eski tip ilk surum subab yaylari var basinc actiginda sikinti cekeceksin missfire dedikleri. Onun disinda gergi degistinmi? Sente ayarinda?