Selam,
Ben cenabet adam olduğum için burda da farkımı gösterdim.. ***** durup dururken airbagleri patlayan tek rc bende, 225'le giderken viteskolu şanzıman bağlantısı kopan rc de ben de

yazılımı yüklemeden bir gün önce turbom arıza vermeye başladı.

Önce düşük basınç dedi şimdi de yüksek basınç diyor. Laptopla dolaşıyorum bir kaç gündür.. Arıza moduna girdikçe siliyorum devam ediyorum. Parça bekliyorum şu an.. Sesinin değişmesi itibariyle dumpvalve'ten kıllandım söktüm tertemiz..Laptop'ın da dediğine göre wastegate nominalleri %30-50 arası olması gereken yerde %94 civarı takılıyor. Biz de elektrovanadan kıllandık. Şimdi o parçayı bekliyorum. Eğer vanaya rağmen devam ederse turbo komple değişecek maalesef.
Böyle bir giriş yaptım çünkü yazılımı da bu arızalı halinin üzerine bile bile attık.. Laptopla dolaştığım süre boyunca arıza moduna geçmeden aracı sürebiliyorum. Yazılım cutoff u komple iptal ediyor. Bunun dışında aracın ara hızlanmaları çok değişti. Özellikle yokuş yukarı normalde 100 oktanla bile zar zor gördüğüm süratleri 97 ile çok rahat görmeye başladım. Kaldı ki yukarıda bahsettiğim sorundan ötürü tam randıman alamıyorum. Kısa bir düzlükte 232 gibi bir GPS sürati yakaladım ama devamına trafik durumu izin vermedi. Tamam, güvenli moda geçmesini engelliyorum ama turbo düzgün çalışmadığı için %100 randıman alamıyorum. Mekanik arızaya geçmemesi için de çok dipgaz filan yapamıyorum henüz. Laptop'u söktüğüm anda da arızaya geçiyor ve 100km sürate bile zor çıkıyor o zaman *****.. Bir de hafif bir siyah duman var egsozda..Bunu turbonun referans basıncı verememesine bağlıyorum umarım başka birşey değildir.
Tam sonuçları şu turbo işi hallolduktan sonra söyleyebilirim. Ama tamiratı üstünde yazılım varken yapmak istiyorum.
Aslında Şu an biraz komik bir durumdayım.. Birine selektör atıyorum sağa geçiyor yanından geçmeye başlarken birden kesiliyor motor diğer adam da şaşırıyor

Hele güvenli modda en sağdan gidiyorum bütün apaçilerin ilgi odağı oldum bu yüzden