User Tag List

Sayfa 365/1195 İlkİlk ... 265315355363364365366367375415465865 ... SonSon
22691 sonuçtan 6.917 ile 6.935 arası

Konu: 207 RC Cadde kullanımı için modifiye yardım?

Naman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben de servisim ve yazılımlı RC'lere mutlaka en azından RCZ bujisi öneriyorum. Diğer servislerin aksine.. Hepsine selamlar

FlyingFinish - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Deniz bana tunap yaptığımızda baska birseylerde değiştirdik. Ben biliyorumda info flash ın ıcındemıydı yada ayrı bir info flash mı vardı?? Bir takım şeylerin sebebidir değildir fakat şundan kurtulmak lazım ben her yıkamadan 32-3 km sonra ekzos ve arka tampon, bagaj kapağım kurum parçacıkları ıle doluyor sırf bunun için cözucem... Seafoam un youtube ta kendi videolarıda var merak edenler için detaylı anlatım mevcut.. Bu arada rcz nin 200 luklerınde ekzos cıkısında siyahlaşma var mı bızımkı gıbı??

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bujiden sonra aracı denedim. 1-2-3 de kesiklik sıfır. inanmadım, tekrar denedim kesikliği yapmadı. devirlenme çok iyi oldu. 3 vites düşük devirden dip gaz yapınca ivmelenme çok hoşuma gitti

tşkler herşey için deniz dostum, bu arada keşke bütün servisler sizinki gibi çalışsalar

şimdi sırada s3dv var. onuda takıp dynoya çıkacağım

bizim benzin filtreleri kaç km de bir değişmesi lazım? diğer benzinli 207 ler aynımı acaba?
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

Antalyalogy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Akşam sanayide mangal meetindeydik Baştaş da herzamanki gibi.Benim içimde müthş bir gazlama hevesi verdı..Neyse kırmadılar bir kardeşimizin aracı ile denedik 2 kere roll 2 kere drag..
    Bujiler mortingen zaten aracı çalıştırırken ben hissttim o da kendini 3 de 5-5500 civarı kesiklikle hissettirdi.Müsait zamanda briskleri taktıracağım/ zten bu kesikliği yapmasını bekliyordum - yaptı zaten..
    '' Detaylı Araç Bakımı, Temizliği ve Boya Koruma '' :

http://detayciyim.blogspot.com/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Antalyalogy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Akşam sanayide mangal meetindeydik Baştaş da herzamanki gibi.Benim içimde müthş bir gazlama hevesi verdı..Neyse kırmadılar bir kardeşimizin aracı ile denedik 2 kere roll 2 kere drag..
    Bujiler mortingen zaten aracı çalıştırırken ben hissttim o da kendini 3 de 5-5500 civarı kesiklikle hissettirdi.Müsait zamanda briskleri taktıracağım/ zten bu kesikliği yapmasını bekliyordum - yaptı zaten..
    sen benden habersiz gidersen böyle cortlar bujilerin bro

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 207rc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bizim benzin filtreleri kaç km de bir değişmesi lazım? diğer benzinli 207 ler aynımı acaba?
    benzin filtresinin parça kodu 1567.C6

120 VTI ın filtresiyle ile aynı fiyatı da 12 TL

ben her bakımda değiştiriyorum her seferinde de filtrenin içinden leş gibi benzin akıyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tuFAN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benzin filtresinin parça kodu 1567.C6

120 VTI ın filtresiyle ile aynı fiyatı da 12 TL

ben her bakımda değiştiriyorum her seferinde de filtrenin içinden leş gibi benzin akıyor
    benim acil değişmem gerek ozaman teşekkürler kaydettim kodu

bu parça kodlarını bakacağım site yada program varmı?
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim acil değişmem gerek ozaman teşekkürler kaydettim kodu

bu parça kodlarını bakacağım site yada program varmı?
    Peugeot Service Box kayıt olup burdan bakabilirsin

giriş yaptıktan sonra sol üstte aracın şasesini yazarsan parçalar filtrelenmiş oluyor

yani spesifik parçalar çıkacak karşına mesela sağdan direksiyonlu ingiltere de satılan 207 nin parçaları çıkmayacak ve parça arayıp bulmak daha kolay oluyor

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu gerizekalı Peugeot neden 206 RC de değiştirilebilir benzin filtresi koymamışta güya kendi kendini temizleyen filtre koymuş anlamıyorum.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu gerizekalı Peugeot neden 206 RC de değiştirilebilir benzin filtresi koymamışta güya kendi kendini temizleyen filtre koymuş anlamıyorum.
    o nasıl oluyor?
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tuFAN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peugeot Service Box kayıt olup burdan bakabilirsin

giriş yaptıktan sonra sol üstte aracın şasesini yazarsan parçalar filtrelenmiş oluyor

yani spesifik parçalar çıkacak karşına mesela sağdan direksiyonlu ingiltere de satılan 207 nin parçaları çıkmayacak ve parça arayıp bulmak daha kolay oluyor
    gece gece uykum var istediğim şeyleri bulamadım, bir ara bakarım tşkler
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o nasıl oluyor?
    Bende anlamıyorum valla nasıl oluyor. Nasıl kendi kendini temizler bir filtre.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

ErK_aY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cok istiyorsan bir filtre ekleyebiliriz kanka

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bugün briskleri taktık el alışkanlığı gap leri 0.65 yapalım dedim taktık çıktım gazladım veee (

Aksırık tıksırık çok kötü kesiyor bu da çok ilginç yarım gazdan sonra hemen kesiyor..Bunların orj leri kaçtı acaba?

ErK_aY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bugün briskleri taktık el alışkanlığı gap leri 0.65 yapalım dedim taktık çıktım gazladım veee (

Aksırık tıksırık çok kötü kesiyor bu da çok ilginç yarım gazdan sonra hemen kesiyor..Bunların orj leri kaçtı acaba?
    orjinal rc ninkilermi yoksa brisklerınkimi. orjinal rc buji 0,75. benimkiler suan 0.65 deler. fakat yenı farkettım cok cig benzin kokusu gelmeye basladı :S cumartesi senteyi kontrol edecegiz. bujileride geri 0.70 yapacagım. ki 065 de hiç bi kesiklik farketmedim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ErK_aY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    orjinal rc ninkilermi yoksa brisklerınkimi. orjinal rc buji 0,75. benimkiler suan 0.65 deler. fakat yenı farkettım cok cig benzin kokusu gelmeye basladı :S cumartesi senteyi kontrol edecegiz. bujileride geri 0.70 yapacagım. ki 065 de hiç bi kesiklik farketmedim.
    Bro şimdi baktım nete brisklerin orj i 0.90 mış..Nortamericanmotoring de bir konuda 207 rc ci bir eleman ısrarla 0.45 önermiş kafam karıştı..

Alıntı OPC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Rats! The ALTA spark plugs were a bust. The MINI surged horribly under high throttle. Very consistent mis-fire at 3800rpm. Going to swing by the dealer tomorrow and get some stock plugs.
    Alıntı etalj Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    So far I've changed the diverter valve and spark plugs, and done a seafoam-type treatment with subaru Upper Engine cleaner.

No difference. Brilliant
    Alıntı czar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    If you installed the Alta (Brisk) spark plugs, straight from their boxes, then you will encounter all the issues you mention above, the stock electrode gap is 0.9mm (35.4 thou) this is far too large for our engines, and MUST be reduced to 0.45mm (17.7 thou) approx.

This 0.45mm (17.7 thou) setting is an approximate base line guide setting only, each individual engine will respond differently to the electrode gap adjustment!
    I gapped them to 0.019-inch (right in the middle of the ALTA recommended band). Which was a pain in and of itself as most spark plug gages don't go this small. I had to pick up feeler gages to do this. I can try knocking it down another 2mil, but I'm looking at the OEM plugs I removed and ** having trouble reconciling the difference in gap. The OEM plugs are closer to 25mil.
    Alıntı czar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    You can't compare the OEM stock spark plugs to the Brisk Silver MR12YS spark plugs, if you have gapped them correctly, you will have no issues whatsoever, with the Brisk Silver spark plugs, trust me.

However with all that said, and you have gapped them correctly, and NOT tapped/knocked the electrode to your desired measured setting, then it is possible, you have a bad set of plugs, so contact your supplier (Alta) and take up the issue with them.

Spark plugs are delicate, and can quite easily be damaged in shipping transit!
    I didn't tap them to close the gap, I placed a paper towel on my work bench and pressed on the electrode. Just got off the phone with ALTA. He said they had one other customer reporting a similar issue, it turned out his gap was too high, but claimed he'd gapped them properly. I'll pull the plugs and re-gap to double-check. He recommended setting them to the lower end, ~18mil.
    I like your use of caps and text color. Very dramatic.

Fact is, I do realize the arc of the ground electrode could play into the performance of the plug. That said, I had few options for setting a gap this small. I'll see if I can find some gapping pliers - assuming this is what you're recommending since a google search results in at least 10 different methods and tools for gapping plugs (my approach included) and your post is pretty nebulous (pretty colors notwithstanding). Thanks for your advice, I do appreciate it.
    ALTA nın sitesindeki bendeki set için de ;

BRSK-MR12YS Is for Cooper S and Clubman S with minor mods or stock. (Exhaust, Intake, etc.)

Spark Plugs need to be gapped to roughly .018-.020" diyor ?? 0.018 ich= 0.45 mm 0.020 inch = 0.50

O zaman 0.45mm yapıp deniyeceğiz..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu Toplam 3 üye okuyor. (2 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
    Antalyalogy, GOKTAN

göktan mesaide tech yasak demedi mi olm şefin sana ahahahahahah

GOKTAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

haydaaaa abi briskler gelicek daha iyi olucak derken neden böyle oldu...bu arada bugün 2 aydır bagajda gezdirdigim hks turbo timer ımı taktiriyim dedim,elektirkçim bu 207 lerde timer sayarken uzaktan kumanda kitlemiyor dedi,timer sayıp aracı stop ettikten sonra uzaktan kumanda kitleme fonksiyonu çalışıyormuş,kafam karıştı bende taktırmadım varmıdır bunun aslı arkadaşlar?aramızda timer kullanan arkadaşlar vardır markalarına yazarlarsa sevinirim timerlerinın....

GOKTAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu Toplam 3 üye okuyor. (2 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
    Antalyalogy, GOKTAN

göktan mesaide tech yasak demedi mi olm şefin sana ahahahahahah
    12 saat mesai 12 saat techturkey demek abi..... zaman geçermi yoksa....sabah 8 e kadar buradayım hahahahha

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)