*****, arabamı sattığımdan dolayı elimde bazı parçalar kaldı. değerlendirsem fena mı olur dedim...
işte ilan
*****, arabamı sattığımdan dolayı elimde bazı parçalar kaldı. değerlendirsem fena mı olur dedim...
işte ilan
Benim Turbocu yeni aldığı Wastegate cihazına güvenerekten bnm wastegate'in pozisyonunu bozdu. Cihazında da bizim turbolar kayıtlı değilmiş
Elinde stock RC turbosunun(GT veya MCS olmamalı, onlar farklı olabilir) waste pozisyonu olan var mıdır arkadaşlar?
Abi durup dururken niye turbonu sökelim?Kolay da sökülmüyor hani. Çok teşekkür ederim abi düşünmen yeter
bilgi forumda da bulunsun diye yazayım; milin ucundan 5-6, diyafram tarafından 13-14 diş görünüyor. yalnız uyarmak lazım ki, civataları sıkarkan gevşemesini engelleyecek bir solüsyon kullanılmazsa çok yakın zamanda tekrar gevşeyecek ve muhtemelen p2263 hatasına sebep olacaktır.
izmirdeki hangi turbocudaki gate testte bağlattınız bilmiyorum ama şuan en yeni nesil gatetest cihazlarında sizin araçlarınızın wastegateleri kayıtlıdır.Eğer probleminizi aşamadıysanız size yardımcı olabilirim eski konumuna getirebilirim boşuna wastegate almanıza gerek yok
www.egeturbo.com
Turbo asker
Kirlenmiş valflere güzel ve güncel bir örnek..böööööööö
etuners : Technical File
Beyler yalnız bunun da bir sebebi üretim hatası olan yarı sentetik motoryağının üretim esnasında kullanılmış olması.. 30bin km görmüş aracın sübapları da aynı bu şekilde..
Burada da sürekli konuşulan 2 tüp TUNAP 133'ün sebebi de zaten fotodaki deformasyona engel olmak. Fotodan pek anlaşılmıyor ama sübapların kendileri şekil değiştiriyorlar. Üzerindeki tortunun arkası da bozuk yani.
Bu durum yeni kasa 207'lerde ve son üretim eski kasa 207'lerde geçerli değil. İstanbul'da bir servis bu şüphe ile yeni RC'lerden kapak açmıştı araç 40bin'deydi sübaplar gayet kabul edilebilir durumda idilerdi ve şekilleri bozulmamıştı.
TUNAP 133'ün uygulama prosedürü:
Tunap133InfoFlash.pdf (451,33 KB) - uploaded.to
Bu prosedüre harfiyen uyulması gerekiyor ve uygulama için en az 2 kişi gerekiyor.
Yağ ve filtresi de muhakkak değişmesi gerekiyor çünkü kimyasal uygulama esnasında yağa da karışıyor.
30 dk kısmı önemli.. Eğer oyalanırsanız kimyasal bu sefer yüzeyleri yakmaya başlıyor.
Bu prosedürü kafasına göre uygulayıp motoru çalışmaz hale getiren yetkili servis biliyorum o yüzden dikkatli olun derim
Test prosedürü de çok önemli ve Çin işkencesi gibi.. otoyolda yapın bunu ama kamyon tır trafiği az olan bir yer olmalı. Dinamik tip sürüş dediği olayda direk apaçiye bağlamalı, yumuşak ama bol motor kompresörü uygulamalısınız. Vites ufaltarak yapmanız şart değil. Üst devirde gaz verip çekmek yeter..
Test prosedürü itibariyle en az yarım depo benzin de olması gerekir araçta.
Tüpleri sakın olaki kapalı mekanda uygulamayın. Egsozu ortamı mahvedecek ve insan sağlığına çok zararlı nefes alamazsınız. 30 dk limiti de olduğundan mutlaka açık mekanda yapmanızı tavsiye ederim. Veya %100 çalışır egsoz emiş sistemi olan bir atölye de olur.
Kolay iş değil ama herkese tavsiye ederim. Belli bir seviyeye gelmeden kurumu temizlemek sübapları kurtarmak mümkün.
naman bu tunap ı bır kere uygulamak sorunu cozuyor sanırım ılk dolum sırasındakı hatalı yağ dolumundan kaynaklı bu kurumlar herhalde ben 4000 km de ılk yağ değişmini yapsamda p1385 var bendede yapmakda fayda var sanırım bu hafta bulayım su tunapları uygulayalım ınfo flas ıcın tesekkurler
''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e..." DANIEL DUMOULIN
Bu TUNAP'ı 206 RC'yemi uygulasam bende.![]()
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Kurum felan temizlemiyor mu kısaca bu TUNAP 133 ?
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Eski aracimda 1000km de yag degismistim bende. Fabrikasyon yag mi hatali? Kurum yapip yapmadigini nasil anlariz?
AmcaPolo
Deniz eski kasa son üretim hangi yıl ve ay oluyor acaba?Bu tunap ın gerekli olup olmadığına nasıl karar veriyorsunuz? Kapak açmadan anlamak münkün mü acaba?
Teşkkürler..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)