balatalar yeni disklerimde temiz. söktükten sonra çıktı bu sorun ortaya yüksek hızda hiç güven vermiyor yada psikolojik içerde çok ses var çünkü :)
yaba daba düüüüü :D
Printable View
bence sen arabana bi rot bi de balans yaptır.. dengesizlik varsa üst hızlarda güven hissiyatını da azaltır, frenajı negatif etkileyeceği gibi bir de psikolojik olarak duramayacağına inanırsın :D
rotbalans doğru diyorsun jantları boyadıktan sonra balansa girmedim baktım titreme bişe yok ne gerek var dedim :)
az önce içinde 4 kişi olan bi 106 gti boy boy ayırdım arabam xs
gitmişken rotsuz dönme :)
konuyu baştan sona okumaya üşendim ama bilgimi paylaşayım 6.425 kg 1hp kayba yol açıyor yani aracınızdan o kadar kilo hafifletirseniz 1hp kazanmış oluyorsunuz sevgiler saygılar....
64 kilo 10 hp mı yanı
vay be son videoda açık net eşit arçalar olması lazım yinede :D
arkadaşlar böyle bir hesap yok olamaz fizikte yok böyle birşey ben 200kg eksilttim diyelim 120ye kadar 20hp güçlenmiş gibi giderim hız arttıkça fark azalır sonra top speed de ise güç kaybetmiş gibi olabilirim yani hiçbir kg hiçbir hpye denk felan değil hangi hızda nasıl denk gelebilir böyle bir hesap yok
64kg 10 hp demişsiniz 10hp bir motorum var ben birde 70kglik birisi bindi ne oluyor yani motor gitmiyormu geri geri mi gidiyor?
10 hp 1000 kilo bir aracın varsa o zaman 100 kilo 1 hp olur. 70 kiloluk birisi oluncada o kadarda performansa etki etmez. 1 hp düşük kadar etki eder. Çünkü 1000 kiloyu zaten 10 hp ile götürmek oldukça zor. Burada biz Nobel Fizik ödülüne aday bir formül öne sürmüyoruz. Araçlardan sökülen yada eklenen ağırlıkların performansa olan etkisini göstericek bilgi vericek KABA TASLAK bir hesap yapıyoruz.
böyle bir hesap yok arkadaşlar insanları yanlış bilgilendirmeyelim
F = m * a ivme ağırlıkla ters orantılıdır, illaki araba söktükçe hızlanır, ama bu şu kadar hp almış gibi oluyor demek yanlıştır, her araç için bu çok farklı olabilir.
1kg demır mı 1 kg pamuk mu?