User Tag List

Sayfa 7/8 İlkİlk ... 5678 SonSon
144 sonuçtan 115 ile 133 arası

Konu: kaç kg kaç hp ye denk gelir

LaGuNa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geride aciklanmis
    son hizlarda ilerlerken ivme sifira yaklasir, ivme sifira gelince m in etkisi iice azalir, bide limit hiz denen olay var, yani aerodinamiginin izin verdigi olcude o hiza cikabilir o arac 800kg olsada yuksek top speed yapmaz, gucun aeronun izin verdigi kdr yuksek hiza cikabilir.. benim 5-6 senelik deneyimlerim bunlar,
    s320ler c320den cok daha agir mesela ama daha yuksek hiza cikabilitesi var / tabi baska faktorler onemli bahsettim yukarda bu olayda, uf iste demek istedigimi aciklayamiorum tam baska forumda 2004 2005 yillarinda tartismistik bu konuyu

ekstra not: inis bi yer var 3 kisi bosta 150yi goruom tek kisi 140ta kalio araba.. burda tabi baska faktor var sinus degerleri girio devreye inis ve yokuslar icin durum farkli..

LaGuNa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    7 Kg = 1 hp şeklinde bir eşitlik söz konusu olamaz. Biri elma diğeri armut.

Ha şunu derseniz kabul edilebilir,

7 Kilogramlık ağırlık azaltımı 1 hp extra güç vermiş gibi ivmelenmeye etki eder.

Lakin bu yorumda her araç için geçerli değildir. 1000 hp 1000 kilogramlık araçtaki oran farklıdır, 100 hp 1000 kilogramlık araçtaki oran farklıdır. 100 hp lik araçtan 70 kilo attığınızda ivmelenmedeki fark ile 1000 hp lik araçtan 70 kilo attığınızda ortaya çıkacak fark eşit değildir.

hangi hiz araliginda oldguda onemli,otobanda basiosan +160km hizlarda o hafifligin etkisini az hissedersin.. kalkis yapiosan daha cok anlarsin...
    500 kg caterhamda 7 kg herhalde 10 bg gibi etki eder
    motorlarda hele yzmaya gerek yok

ukku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sword Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kozyatağında var halin ilersindee ben 1140 cıktım stepnesiz
    Benim Leon'u çıkardığım yer sanırım..
    1250 gelmişti garibim
    if in doubt, flat out.

instagram: utkuuzunoglu

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı LaGuNa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    geride aciklanmis
    son hizlarda ilerlerken ivme sifira yaklasir, ivme sifira gelince m in etkisi iice azalir, bide limit hiz denen olay var, yani aerodinamiginin izin verdigi olcude o hiza cikabilir o arac 800kg olsada yuksek top speed yapmaz, gucun aeronun izin verdigi kdr yuksek hiza cikabilir.. benim 5-6 senelik deneyimlerim bunlar,
    s320ler c320den cok daha agir mesela ama daha yuksek hiza cikabilitesi var / tabi baska faktorler onemli bahsettim yukarda bu olayda, uf iste demek istedigimi aciklayamiorum tam baska forumda 2004 2005 yillarinda tartismistik bu konuyu

ekstra not: inis bi yer var 3 kisi bosta 150yi goruom tek kisi 140ta kalio araba.. burda tabi baska faktor var sinus degerleri girio devreye inis ve yokuslar icin durum farkli..

şanzıman oranı sürtünme oranları vs bir sürü faktoör var s320 c320 diye kesip arttıramayız

belirli bir motor için belirli ağırlık ve şanzıman özellikleri için çizilmiş bir grafik

1700kg, Ft yazılan çekme kuvveti yani otomobili hareket ettiren kuvvet alttaki %0 %5 vs gibi eğriler ise belirli yüzde eğimlerdeki toplam kayıplar(rüzgar direnci yol direnci eğim direnci) rüzgar direnci ikinci dereceden olduğu için eğri doğrusal değil

kırmızı ile işaretlediğim kısım otomobilin Ft çekme kuvvetinin kayıp kuvvetlere eşit olduğu yer burasıda bize maksimum hızı verir(diğer şartlar el verdiğinde %0 eğim için ve 5. vitesteki son hızı işaretledim)

ağırlık kuvvetlerle direk bağlantılı oda Ft kuvvetini artırıyor bu yüzden son hız düşebilir eğrileri incelemek lazım

şu an excelde denedim otomobil ağırlığı olarak 1700kg almışım yerçekimi ivmesiyle çarptığımda(9.81) 16700N ediyor bunu formulde bu şekilde kullanıyorum kütleyi artırdığımda %0 olarak gösterdiğim eğri değişyor buda son hıza etki ediyor

yarın formulleri ile birlikte açıklayım en iyisi şu an yazamadım güzelce excel dosyası karışık baya hiç bir formülü yazmadan yapmışım açık açık düzenleyip koyarım

şu an kontrol ettim ama akşam görememiş olabilirm yanlış olursa affola
    körler sağırlar

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Bu arada eşitliğin mümkün olamayacağına dair bir ek yapmak istiyorum.

Eşitlik ne demektir? Eşitliğin bir tarafından diğer tarafını çıkarırsak mutlak 0'a ulaşırız demektir.

Yani matematiksel olarak X = 3 diyorsak bu bize şunu verir. X ten eşiti olan 3 'ü çıkarırsak elimizde mutlak sıfır kalır. Bu bilgiyi niye verdim?

100 Hp lik bir aracı ele alalım

1 beygir 7 kilogram ise bu araçta 100 beygir 700 kilograma tekabül eder. Yani

100 HP = 700 ise, 100 hp lik bir araç 700 kilograma ulaştığı an eşitliğin her 2 tarafı birbirine eşit olacağından birbirlerini sıfırlıyor demektir. Az evvelki örneğimde de görüldüğü gibi 100 hp' ye x der isek X = 700 olur.

Bu durumda örnekteki aracın beygir ve ağırlıkları birbirlerini nötrleyeceğinden aracın kıpırdamaması gerekir.

Okuyunca saçma gelebilir, lakin bunları yazmama neden olan tez baştan yanlış olduğundan kanıtlanması da anca bu yolla mümkün olur.

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada eşitliğin mümkün olamayacağına dair bir ek yapmak istiyorum.

Eşitlik ne demektir? Eşitliğin bir tarafından diğer tarafını çıkarırsak mutlak 0'a ulaşırız demektir.

Yani matematiksel olarak X = 3 diyorsak bu bize şunu verir. X ten eşiti olan 3 'ü çıkarırsak elimizde mutlak sıfır kalır. Bu bilgiyi niye verdim?

100 Hp lik bir aracı ele alalım

1 beygir 7 kilogram ise bu araçta 100 beygir 700 kilograma tekabül eder. Yani

100 HP = 700 ise, 100 hp lik bir araç 700 kilograma ulaştığı an eşitliğin her 2 tarafı birbirine eşit olacağından birbirlerini sıfırlıyor demektir. Az evvelki örneğimde de görüldüğü gibi 100 hp' ye x der isek X = 700 olur.

Bu durumda örnekteki aracın beygir ve ağırlıkları birbirlerini nötrleyeceğinden aracın kıpırdamaması gerekir.

Okuyunca saçma gelebilir, lakin bunları yazmama neden olan tez baştan yanlış olduğundan kanıtlanması da anca bu yolla mümkün olur.
    Konuda bütün yazılanları okudunuz mu. Yoksa ilk mesaja yapılan yorum mudur bu ? Çünkü ortada bir eşitlik yada bir kesinlik yok. Ayrıca aracın güçlendiğide yok. Ağırlık azalmasının aracın performasına etkisinin kaba tarifi. 70 kilo azalınca sanki 10 hp daha güçlüymüş gibi hızlanıyo.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Okudum, cevabım ilk mesajdaki eşitliğin olmasının mümkün olmayacağına dairdi.

Yoksa bir önceki mesajımda da yazdığım gibi

7 Kilogramlık ağırlık azaltımı 1 hp extra güç vermiş gibi ivmelenmeye etki eder.

Düşüncesinde hemfikirim.

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Düşüncesinde hemfikirim.
    Zaten ilk mesajdaki arkadaşta hemfikir olduğumuz konuyu yanlış anlaşılmaya mahal vericek şekilde yazmış sadece o kadar. Bir ara oda 400-500 kilo koyarsak bu araba gitmeyecekmi felan dedi ama en sonunda olay tatlıya bağlandı.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

106arts - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sonuc olarak ne diyoruz şimdi

106arts - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    az önce benım arabayla kantara girdim boş hali ile 950 kg geldi 80 kıloda ben 1030 kılo 106 xs

DENON - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Düşüncesinde hemfikirim.
    bende bunu dıyorum işte, yanı 7 kılogramlık herhangı bırseyı aractan soktugumuz zaman sankı +1 hp olmus gıbı hızlanma zamanı düşmezmi bıde bunun aksını düşünelim 7 kg extra yuk varsada -1 hp düşmüş gibi bir ivmelenme olmazmı aracın stock hp sı yıne aynı ama hızlanmalarda ve cekıste yuk artısı yada azalısı bır faktör diilmidir (burada verdıgım 7 kg farazı olaraktır)

iynn-RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya bukadar basıt bı konu bıle nasıl bu kadar uzadı.

ıkı tane stock 200hp type-r ı denıyosun ıkısıde kafa kafaya gıdıyo.

bırıne cai takıyosun 7 hp kazanıyor.dıgerını 2 boy cıvarı geçiyor.
    dıger aractan 50 kılo agırlık sokuyosun gene kafa kafaya gıdıyolar.

agırlıkla hp ıkı farklı sey ama bılınen ıkı dıgru var. guc ve kılo degısımı ıkı arac arasındakı farkı degıstrııyor. aradakı farkta ortak nokta oldugu ıcın ıkısı arasında kabataslak bı baglantı kurabılıyoruz.

Eray Yümsel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    172hp lik bi 1000rr la 172hp lik bi cliors sizce neden kafa kafaya gitmiyo
    Viraja Gİrdiğinde Korkmuyorsan, Yavaşsın Demektir. ///M
    Dr. Ecu

iynn-RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EKEray Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    172hp lik bi 1000rr la 172hp lik bi cliors sizce neden kafa kafaya gitmiyo
    172 hp varmı la 1000RR lar

Eray Yümsel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    oha ayakta uyuyosun heralde 2008 leri 180hp lerde
    Viraja Gİrdiğinde Korkmuyorsan, Yavaşsın Demektir. ///M
    Dr. Ecu

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    4 sayfa okiim dedim,amma karışmış yaa konu kafam karıştı
    - K -

________
    Dr.Ecu

DENON - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    puahhaha

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

Talking

Bende sımdı soyle bırsey solıım o zmn Isımler lazım degıl,2 aracta bos.2sındede egzantrık var tımıng ve chıp var,bırı kısalı bırı orj. sanzman.Bos olan aracların 1ının ıcınde ben oldugumda 1-½ boy fark oluyo ben 100 kıloyum dersek.Abooww deneyın konuyu okursanız hahaha kafayı yedırtır bu konu adama yaw
    - K -

________
    Dr.Ecu

yiit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 10ur_K Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende sımdı soyle bırsey solıım o zmn Isımler lazım degıl,2 aracta bos.2sındede egzantrık var tımıng ve chıp var,bırı kısalı bırı orj. sanzman.Bos olan aracların 1ının ıcınde ben oldugumda 1-½ boy fark oluyo ben 100 kıloyum dersek.Abooww deneyın konuyu okursanız hahaha kafayı yedırtır bu konu adama yaw
    X aracın birinde sen vardın bide önlerde 15 arkalarda 16 standart jant vardı bide onu düşünelim diğer X araçta önlerde 13 arkalarda 14 vardı

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)