honda hayat onda:D
Printable View
despe-Emre; haydi birer tane çıkma iES emmesi alıyoruz. irfanım hurdacım yetiş :D
:D araştıralım bi abi bakalım. valla benim yerim olsa indirecem motoru komple :D
VTi ları geçebilen bir N/A Vtec2 yapmak hayal değil.. ama para lazım :)
evet yok mu bizi aydınlatacak zihni sinir bi insan :D
bende bi ara shunk2 intake manifolda takmıştım kafayı....hatta yanlış hatırlamıyorsam autopartswarehouse bi mail atmıştım....d16v1 lere uydurabilirmiyiz diye sormuştum olumsuz yanıt almıştım maalesef....ya bi yerde bu d16v1 lerin emme manifoldunun plastik olmasının performans açısından daha iyi olduğunu okumuştum....o makaleyi bulayım bi eklerim....
farzı misal sonerin dediği gibi d16v1 lere ies yada daha uygun bi emme manifoldu koyduk diyelim....o zaman şu d16v1 lerin emme manifoldunun plastik olması nedeniyle supercharger olmuyor tabusunu yıkmış olurmuyuz ? yada tersten gidersek d17 veya varsa ingilterde yada başka bir yerde şu bizim d16v1 leri supercharger yapanların manifold sorununu nasıl çözdüğünden hareketlede bu sıkıntı giderilebilir mi ?
tabi bide o dediğimde yani o makalede ies ile vtec2 karşılaştırmasında vtec2 lerin vites kutukarının yanında plastik emme manifoldu kullanılmasından kaynaklanan performans artıışının fabrika verilerine yansıdığına açıkça değinilmiş....bu duruma ne dersiniz.... ????
Serdar dediklerini yapsak bile bize Aem EMS gibi işletim sistemi şart oğlu şart.. rev limiti yükseltmek şart.. stage 2 egzantrik takıp 8000 çevirebiliriz...
8000 çevirince yağ pompası şart :D yağlama problemi oluşur d serisinin hastalığı :D 7000 den sonrası
plastik manifold bir çok toyota da mevcut, daha performanslı olduğunu ben de duymuştum.
ama bizim manifoldun çıkışı yönü yukarıya yani kaputa bakıyor.. bence VTi ve iES teki gibi yana baksa daha iyi olurdu...
ies emme'leri ile ne kadar fark war vtec2'lerin ?
hacim olarak felan ?
evet aga. araba zaten turbolu. konunun linki burada
http://www.civic-ep2.co.uk/smf/index...ic,4488.0.html
yaw adamlar okadar soru sormuşlar bi tanesi dememişki kardeşim bu emmeyi nasıl uydurdun buna ? demekki çok olağan şey bunlar.... :)
aynen soner abi ben sana onu sor dicektim konuda bende gevurca yok :D onun için attım ben sana o linki arada kaynadı gitti :D
tamam hemen sorayım :D