bnm bahsettiğim o c2 deki gibi idi
Printable View
evet kafamda projeyi oluşturdum short rama geri dönücem soğuk hava kabini gibi bişey yapıcam komle yalıtım lı olucak tamponun içine ağız kısmına aynen c2 deki gibi külah gibi bişey külahın ucuna bi tane boru oda short rama bakıcak:) soğuk hava kabinin içinede roll gecesi bikaçtene kuru buz atarım :D:D:D
ole yapacaına herdenemeden once boruya soğutucu sprey sık ;)
ben ciddiyim ama :)
kuzenim avustralyada yaşadı uzun yıllar
orda drag yarışlarında ozellikle subaruların intercoolerlarına buz dolduruyolarmış
poşetle dokuolarmış atmosferik araçlarada buz haznesi yapıolarmış filtre borusuna
soğutucu spreyde atmosferik bir araçta işe yarar az da olsa :)
bırde boyle bı urun var
http://img197.imageshack.us/img197/4705/dsc1667z.jpg
ALU FD iç kanal, camyünü tabaka ve alüminyum polyester laminasyonu sızdırmaz dış ceketten oluşurlar. Havalandırma sistemlerinde, ısı kaybını/kazancını ve yoğuşmayı önlemek amacıyla kullanılırlar. Tamamen esnek kanallardır. Her türlü bağlantı elemanına kolayca monte edilirler.
acaba bu sekilde hazirlarin fiyatlari ne civarda ve bulunabilitesi yuksek mi?
Hazır olanlarını almak daha mantıklı çünkü elinizde hali hazırda bulunan boruya rastgele yalıtım yapmak yanlış sonuçlara neden olabilir. Optimum yalıtım çapı diye bir tabir vardır makine mühendisleri bilir :) eğer o çapı aşarsanız yaptığınız yalıtım verimli olmayacak aksine ısı kazancı sağlayacaktır tabi eğer ben hesaplar öyle sararım derseniz o da olur :) Bu nedenle hazır yapılmış olanlar tertibatın çapına göre yalıtım yapılmış olacağından daha verimli olacaktır.
ben cai kullandıgımda borunun etrafını yalıtım malzemesi almıştım bauhaustan süngerinsi boruya sıgmıodu kesip sarmıştım boruya hiç bir şekilde sıcagı iletmiyordu
bende 4-5 cm eninde birşey var izolasyon malzemesi, boruların etrafına sarılmak için kullanılır. Isı iletim katsayısı çok düşüktür, koçtaştan aldım 5-10 lira birşey.
max çalışma sıcaklığı 100 derecedir, hava borularıa uyar. Sen de alabilirsin bir genişini yada sana hediye ediyim kesip genişlet
Valla ben boruya birşey sarmadım dokunduğumda ise sıcak değil , konumu iyi, o yüzden sanırım.
resım aradım bulamadım bende yapmıstım egsoz sargısından guzelde olmustuu :)
itfaiyecilerin giydiği elbiselerin üretildiği kumaş var.ondan alıp terzide kılıf diktirebilirsin... :)
nomex kumaş diye geçer.
erden bulunur bilmiyorum.benim ilerde düşündüğüm bir olay bu.