106 Gti ile nerede yarışıyorsunuz?
Printable View
barış senin dediğin bana kalırsa araba lastiklerin etrafında dönseydi geçerli olurdu :D ağırlığın önden veya arkadan çıkarılması bence sadece ağırlık dağılımını etkiler o da bi miktar tutunmayı ama 25kg 200bg civarı bi arabada ne kadar etkileyebilirki tutunmayı :)
ben farklı bişe sorayım hafif araç için daha iyi durur demişlerdi farklı konularda bahsi geçmişti ama ben durmuyor diyorum? duramıyorum çünkü frene bastıgımda g.tü başı oynuyor disklerim yeni balatalarım yeni bunun açıklaması nedir ? fren sistemim yetersiz mi kalıyor acaba?
teşekkürler yarışmacı arkadaşlara başarılar:)
Mesela Clio RS için düşünürsek 0-100km veya 100-200km hızlanmasını ne derece etkiler bu 25kg.Bunu hesaplamanın bir yolu var mı? Veya denendi mi diye sorayım?
Bende teknikerim :D muhendis arkadaslara tesekurler ogterici bi program oldu :D
Zor sorular sorduğumun farkındayım ama:) 3 boy kaç saniyeye tekabul eder ortalama olarak
wolrath ın denklemler harika içler dışlar çarpımıylamı buldun kanka bu snuçları vlla şu saatte kafam almadı :D:D:D:D
Ajdar da mühendisti değilmi ? :p
(bende mühendisim bedavaya çımkırmayın :) )
sadece gece roll yapmak için araç alıyorsan klima olmasada olur ama normal hayattada kullanıyorsan 35 derece sıcakta klimasız arabayla gezilir mi yahu
beni yanlış anladın sanırım :) tuna ya soyledıgım laf onun arabalarının konfor arabası oldugu tabiki klimadan vazgeçilemeyeceğidir..o da zaten söylemek istedigimi yanlış anlamamıştır..ankaraya gelirsen bide gel bnm arabama bak konfor namına ne var..önler %40 civarı sertleştirilmiş koni vede takriben 7+ cm bastırılmış bi araba..yani bu durumda benim ve bnm gibi bi çok arkadaşın klimadan vazgeçmesinin sebebi zaten bmw vs bahsettigim kategori araçlarının olmamasıdır..hıı sen nie sökmedin klimayı dersen üşendiğim için sökmedim :)
şimdi benım sordugum soru burda klimanın aractan cıkartılması degıldı konu buraya geldı
sanayide karsılastıgım bu arkadas diyorkı klıma kaayısını güc aldıgı yerden cıkartırsak dıyor 5hp kazanırsın dıyor aslı varsa
arac 106 s16 98 model 1.6 16v