aynen. 5.4 gbi alıyor.
mobilin 10 60 yağı kaç kuruş bilen varmı?
130 140 civarlarinda 4litresi
YouTubeDR.ECU
elinde test olan var mı hiç? mesela castrol 10-60 ve mobil karşılaştırabiliceğimiz? belli km kullanılmış sonra açılıp bakılan bariz farklılıklar olan. her yağın kendine özgü özelliği ve yararı vardır diye düşünüyorum. castrol kullanılan bir motora daha sonradan mobil koymanın eksisi nedir. gerçek mühendislik açıklamalırı ne esasında bunu merak ediyorum. ayrıca yağ sıcaklığı eğer 110 üstüne çıkıyorsa baya tehlike arz ediyodur. fan ve yağ soğutucu çok çok önemli araçlarda. şunuda söylim bu kadar bizim ustalarımızı küçük görmeyin! birçok konuda bilgisi olan tecrübe yaşayan nadir insanlarda var.
Sakin güç...
http://rapidshare.com/files/28298843...Tests.pdf.html
sanırım 10. downloaddan sonra silinicek galiba ama bunun linki vardı onu bulcam
körler sağırlar
Royal Purple ve Penrite bu testte diğerlerine göre muazzam farklı çıkmış... Bunlar Türkiye de var mı? Kim satar nerde satar?
maalesef yok bildiğim kadarıyla
royal purple güel yağdır şnazıman yağları falanda iyidir
körler sağırlar
güzel test elinize sağlık. bağımsız gibi gözüküyor. x bi firma değil testi yapan bir cihaz var yanılmıyosam bağımsız biri yapıyor anladığım kadarı ile.
Sakin güç...
dahafarklı firmaların yaptığı testlerde de benzer sonuçlar var aslında blackstone lab.ın vardı onu nereye kaydettiysem bulursam eklicem
körler sağırlar
Valla bende Mx5 te valvoline 10W40 durablend kullanmaya başladım bu testten sonra fakat fark varmı derseniz şimdilik bişi hissetmiyorum. Bu arada konus açılmışken HB yeni kasa WRX im var ve yağ değişme vakti geldi servis 5W30 yada 10W40 full sentetik Motul motorsport koymamı öneriyor sizin görüşleriniz nedir? Royal purple bulsam alıcam ama bulması cidden zor avrupada! Eger servisin önerdiği motul motorsport koymak zorunda kalırsam 5W30 mu 10W40 full sentetik mi koyim?
![]()
sanzimanda redline mt-90
![]()
Şimdi benim anlamadığım bir konu var. Sıcak çalışan ve normal çalışan motorlar var. Yağın özelliğini kaybetme ısısı son haneli yani 40- 60 numara mı? Çünkü ben ilki hava sorasıda motorun çalışma prensibine göre biliyorum. yani japonlar normal çalışan motorlar. Daha çok alfa romeo, ferrari, porshe, lambo.. tarzı makinalar hem bol yağı sever hemde sıcak çalışan makinalardır. Shellin kataloğu vardır yağ değişim yerlerinde. Orda bu saydığım makinalar shell 10-60 öneriyor. Senin bulunduğun ülkeyi gelnelde baz almıyorlar. Sıcak mı soğuk mu diye?Bu arada MOBİL magnateg özelliğini 20 yıl kadar önce bulmuşBence,tabi benim fikrim iyi bir marka 10-40 koymak zaten hepsi iyi. Yani iynin iyisini alsak fark edebilceğimizi sanmıyorum. Onu fark etmek için herhalde varilde(açık)20-50 falan almak lazım ki arasıda farkı anlayabilelim. Şimi bende merak ediyorum shell ve mobil F1 de bile kullanılan markalar. Ben shell derim
bu arada ordaki katalogda 10-60 değeri alamassan 10-40 öneriyor
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)