User Tag List

Sayfa 5/5 İlkİlk ... 345
94 sonuçtan 77 ile 94 arası

Konu: Tam Sentetikte Hangi Yağ?

Ryhn
    Misafir
    Alıntı jetlag Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    soguklarda misin sicaklarda mi>?
    Ankaradan biraz daha soguk iklimdeyim. Kışın -25C lere kadar raha düşen hava sıcaklıkları ,yazın 35C-38C dereceleri çok çok geçmeyen kuru hava diyelim.

Alıntı akın Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şimdi benim anlamadığım bir konu var. Sıcak çalışan ve normal çalışan motorlar var. Yağın özelliğini kaybetme ısısı son haneli yani 40- 60 numara mı? Çünkü ben ilki hava sorasıda motorun çalışma prensibine göre biliyorum. yani japonlar normal çalışan motorlar. Daha çok alfa romeo, ferrari, porshe, lambo.. tarzı makinalar hem bol yağı sever hemde sıcak çalışan makinalardır. Shellin kataloğu vardır yağ değişim yerlerinde. Orda bu saydığım makinalar shell 10-60 öneriyor. Senin bulunduğun ülkeyi gelnelde baz almıyorlar. Sıcak mı soğuk mu diye?Bu arada MOBİL magnateg özelliğini 20 yıl kadar önce bulmuş Bence,tabi benim fikrim iyi bir marka 10-40 koymak zaten hepsi iyi. Yani iynin iyisini alsak fark edebilceğimizi sanmıyorum. Onu fark etmek için herhalde varilde(açık)20-50 falan almak lazım ki arasıda farkı anlayabilelim. Şimi bende merak ediyorum shell ve mobil F1 de bile kullanılan markalar. Ben shell derim bu arada ordaki katalogda 10-60 değeri alamassan 10-40 öneriyor
    Arabanın kendi kitapçığında önerilen 5W30. Diğer kullanılabilecek yağlarda 10W40.... diyede devam eden bir kısmı var fakat 10W60 varmıydı hatılamıyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar konuya biraz geç katılaçağım... Okudugum kadarı ile mobil ve castrol arasında kalan arkadaşlar var. Yada ustaya gore yağını koyan arkadaşlar var. Ben istanbul anadolu yakası mobil genel dispiritörlüğünde çalışıyorum. Bizim bilgilendirme araçımız var yağlarımız hakkında bilgi veriyor ve videolarda var . İsterseniz birgün kararlaştırıp anadolu yakasında buluşup size yağlar hakkında bilgilendirme eğitimi ayarlaya bilirim uzun süren birsey değil...
    Sormak istediğiniz sorular varsada burdan yardımcı olabılirim.

Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı boraynt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar konuya biraz geç katılaçağım... Okudugum kadarı ile mobil ve castrol arasında kalan arkadaşlar var. Yada ustaya gore yağını koyan arkadaşlar var. Ben istanbul anadolu yakası mobil genel dispiritörlüğünde çalışıyorum. Bizim bilgilendirme araçımız var yağlarımız hakkında bilgi veriyor ve videolarda var . İsterseniz birgün kararlaştırıp anadolu yakasında buluşup size yağlar hakkında bilgilendirme eğitimi ayarlaya bilirim uzun süren birsey değil...
    Sormak istediğiniz sorular varsada burdan yardımcı olabılirim.
    bana her türlü uyar.böyle bir aktivite iyi olur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yarı sentetik ya da tam sentetik yağu neye göre seçmek lazım?Performansa,kullanılan devir aralıgına,turbı olup olmamasına göre falan mı?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rodya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yarı sentetik ya da tam sentetik yağu neye göre seçmek lazım?Performansa,kullanılan devir aralıgına,turbı olup olmamasına göre falan mı?
    sımdı yarı sentetık minımum kabul edilen motor yağıdır tam sentetik ise tamamen laboratuar ortamında yapılan yağdır içinde katkı maddeleri vardır ve bu katıklar motoru hem korur hemde temizler. turbolu araçlar ıcınde ozel yağlar mevcuttur turbolu araclar yuksek devirli oldugundan tam sentetik yağlar daha iyi sonuc verir

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mineral yağın nesi var?

motorunuzun türüne yaptığınız işe kullandığınız yakıta göre seçmeniz daha uygun olur yağı bazen öyle durumlar oluyorki mineral yağ kullanırsınız bazende tam sentetik
    körler sağırlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı senna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mineral yağın nesi var?

motorunuzun türüne yaptığınız işe kullandığınız yakıta göre seçmeniz daha uygun olur yağı bazen öyle durumlar oluyorki mineral yağ kullanırsınız bazende tam sentetik
    eskı nesil motorlarda kullanılır. ama günümüzde artık teknolojik gelişmelerden dolayı tam sentetik motor yağları kullanılmakta eskıden hatırladıgınız gb 20w50 vardı artık yok onun yerine ise 10w40 var oda bı ıkı seneye kadar kalkacak. Onun yerinede tam sentetik 5w40 alacak.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı muyat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bana her türlü uyar.böyle bir aktivite iyi olur.
    posta kutusu dolu dıe pm atamadım.

Mobil 1 0W-40, European Car Formula (NA) veya Protection Formula (EU), modern benzinli ve dizel motorlar için istenen önde gelen endüstri ve otomobil üreticileri standartlarını aşmaktadır. açılım bu şekilde

Ryhn
    Misafir
    Alıntı boraynt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eskı nesil motorlarda kullanılır. ama günümüzde artık teknolojik gelişmelerden dolayı tam sentetik motor yağları kullanılmakta eskıden hatırladıgınız gb 20w50 vardı artık yok onun yerine ise 10w40 var oda bı ıkı seneye kadar kalkacak. Onun yerinede tam sentetik 5w40 alacak.
    20w50 hala var benim 91 fiestaya çokta güzel oluyor...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    demek ıstedgım artık azaldı 20w50

Ryhn
    Misafir
    Alıntı Ryhn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla bende Mx5 te valvoline 10W40 durablend kullanmaya başladım bu testten sonra fakat fark varmı derseniz şimdilik bişi hissetmiyorum. Bu arada konus açılmışken HB yeni kasa WRX im var ve yağ değişme vakti geldi servis 5W30 yada 10W40 full sentetik Motul motorsport koymamı öneriyor sizin görüşleriniz nedir? Royal purple bulsam alıcam ama bulması cidden zor avrupada! Eger servisin önerdiği motul motorsport koymak zorunda kalırsam 5W30 mu 10W40 full sentetik mi koyim?

Yarım gidip motul 5W30 koyuyorum! Başka yağ bulamadım kafama yatan!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konuyu hortlatıyorum ama benzınlı araclar için tam olarak neye göre hangi yağı tercih etmemiz gerekir 5/40 mı 10/60 mı ve hangi marka desem
    Ya kelebekler hayatı görünce intahar ediyorsa???

Ers - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    araç nedir ? kullanım amacı nedir ? gazlamalıkmı günlükmü ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ers Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    araç nedir ? kullanım amacı nedir ? gazlamalıkmı günlükmü ?
    white rs 10 gunde bir cıkıyor gazlamak amaclı bilgi edineyim dedim sahsen kendım 10/60 castrol kullanıyorum ama fikir sormak istedim artı en az hangısı eksiltme yapar artı ömrü ne kadar hangi markanın vede yag içerisindekı mınareller koruma hangı markada daha yogun merak ediyorum ve bazı üstadlar atmosferikde 10/60 iyi değil demişler
    Ya kelebekler hayatı görünce intahar ediyorsa???

brkkksln - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 2JZ-GTE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    white rs 10 gunde bir cıkıyor gazlamak amaclı bilgi edineyim dedim sahsen kendım 10/60 castrol kullanıyorum ama fikir sormak istedim artı en az hangısı eksiltme yapar artı ömrü ne kadar hangi markanın vede yag içerisindekı mınareller koruma hangı markada daha yogun merak ediyorum ve bazı üstadlar atmosferikde 10/60 iyi değil demişler
    Vts te rodajdan sonra mobil 1 10/60 koydum 1500 kmde hatırı sayılacak şekilde eksiltti.sonra castrol 10/60 koydum eksiltme sıfır yine 1500km.bu ara yine değişecek yağ.9000 9000 dönüp motor içinde o yağın kalmasını istemediğimden dolayı memnun olmamam gibi bir durum söz konusu değil.

Yağ 110 dereceleri net olarak bulurken mobilde castrol 100 e bile zor geliyor.
    Rs içinde bence tercihin bu yönde olmalı.standart bir rs olsa 10/60 bir tık fazla gelirdi bence maddi olarak.

EEE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çağrı yqg sıcaklık göstergesi bagla yag kaç derece oluyorsa ona gore sec yagi
    Bazi arabalar 100 derece hic görmüyor 10 60 100 derece olmayan bir araba icin kalin bence
    Boşunamı Şehit Oldu O Kadar Vatan Evladı
    Uyanmak Gerek Uykulardan Artık