User Tag List

17 sonuçtan 1 ile 17 arası

Konu: Silikon sökme hakkında...

ACTPK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Silikon sökme hakkında...

Arkadaşlar aracımın app plakalarını bastırdığımda habersiz halde silikonla yapıştırmışlardı. Bu durumdan rahatsız olduğum için şimdi ön plakayı söktüm arkayıda sökmeyi düşünüyorum ve doğal olarak altta beni rahatsız eden bi silikon tabakası kaldı bu tabakayıda sökmeden üstüne yeni plaka yapıştırmak istemiyorum. Forumda arama yaptım ama pek bişey bulamadım. Isıtıp sökmeyi denedim mum silikon olmadığı için pek işe yaramadı. Siyah silikonla yapıştırılmış... Aklımda bide elimdeki yıkama makinesiyle sökmeyi denemek var (250Bar yıkamacılarda olmayan türden) gerektiği zaman boya ve çift taraflı bant gibi şeyleri hiç uğraşmadan söktüğüm oldu. Yanlız sorun şuki biraz güçlü olduğundan plastik aksamda yarıklar oluşturabiliyor. Yani tamponumu kesmesi sözkonusu. Tavsiye edebileceğiniz bişeyler varmı?

gkhunk
    Misafir
    beyaz silikonu izopropil alkol ile temizliyorum, eczanelerde litre ile satılıyor,temizlik için olduğunu söyleseniz yeter, şeffaf.

yapıştırıcı v.s. kalıntısını temizler, iz bırakmaz, plastik aksama ve boyaya bir zarar vermez.

deeperblack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir oto kuaförde sıcak silikon izlerini aseton ile söktüklerini görmüştüm ama hiç denemedim.

ACTPK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gkhunk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    beyaz silikonu izopropil alkol ile temizliyorum, eczanelerde litre ile satılıyor,temizlik için olduğunu söyleseniz yeter, şeffaf.

yapıştırıcı v.s. kalıntısını temizler, iz bırakmaz, plastik aksama ve boyaya bir zarar vermez.
    Siyah silikonla beyaz arasında fark varmıdır yani siyah daha sert oluyor diye biliyorum acaba aynı şekilde temizlermi?

Alıntı deeperblack Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir oto kuaförde sıcak silikon izlerini aseton ile söktüklerini görmüştüm ama hiç denemedim.
    Teşekkürler fikir için ama dediğim gibi sıcak silikon değil siyah silikonla yapıştırılmış. Keşke mumla yapıştırılmış olsaydı...

serhat306 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dedıgın gıbı basınclı su tampon plastık oldugu ıcın boyayı kaldırma rıskı var ama balata spreyı temızler sanırım boyayada zarar vermez asetonu hıc duymadım sanayıde esnaf bazen alkol kullnıyor bu tıp temızlıklerde tınerlede temızlersen olur selulozık...

R.I.P - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    250 bar benim arabayı stoğa çevirdi yetmedi bantları kesti bunuda çıkarır

Saro-Ş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Siyah Silikon daha Serttir Şefafa Nazaran,şefaf silkonu elinizle çektiğiniz gibi gelir Bende daha önca yıkamada basınçlı su ile sökmüştüm baya uğraştırdı fakat kalan izleride pasta ile fazla bastırmadan silmiştim

PimPCaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    camcılar siyah silikonla ugrasırlar genelde.. herhangi bi camcıdan fikir almaya çalış nası temizleneceğine dair.. yüksek basınc boyayı bozucaktır yüksek bi ihtimalle.. tiner aseton gibi malzemlerde boyayı bozabilir bir miktar.. en garantisi dediğim gibi oto camcıları yada normal camcılardan kesin çözümlü bir fikir almak..
    EVOLUTION GARAGE ®

I My Primera!!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gazyağıspoilerda kalıntıları vardı birşey olmadı boyaya ama gene araştırın sorun yann

barutçu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Siyah silikon genelde akvaryum yapımında vs.. kullanılır. Antibakteriyel özelliği olduğu için.
    Ben silikon sökerken üst kısmını aracı çizmeden tabi falçata ile al. İnce bir kat kalacak. Onuda su ile parmaklarınla ovala. Biraz sert bastırman gerekir ama çıkar.

low&slow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynı sorun basımda var önerebileceğiniz bi çözüm varmı ? Konuyu güncellemek yenisini açmaktan daha iyi diye düşündüm
    Alıntı Sadık Özyer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aranızda nos kullanan var mı ? Küçük hacimde işe yarar mı ?
    Alıntı McKrop Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    olur tabi klimaya bağlarsın yazın sıcak havada ferahlatır

htsipit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Spatula ile kazımıştım.
    Arzum Tuning Birtan da çakmağın arkası ile yapmamı tavsiye etmişti.
    Aşk sözle baslar, dudak ile beslenir, dokuz ay sonra baba diye seslenir...

Akihiko Saito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Senin sıkıntın plakaymış allahtan..
    Ben arabayla ilgili olarak şimdiye kadarki en büyük mallığımı marşpiyelleri yapıştırırken yapmıştım.. İzopropil alkolde dahil denemediğim hiç bir halt kalmadı. Tampon falan olsa canıma minnet, bildiğiniz kapı altları. Bide tekrar boya gerekecek bi şekilde zarar versem araba elimde patlayacak, bi daha satamayacam falan yani... Ve ben altı aydır silikonları temizleyecem diye uğraşıyorum.
    Herneyse abi en sonunda gittim praktikerden silikon çıkarıcı bi malzeme aldım. Küçücük 30MLlik falan bi kutuya 15 lira verdim. Oje gibi kapağının altında bi fırçası falan var, öyle bişey.. Direk praktikerin otoparkında araba kirliyken denedim, baktım pek bi tesiri yok gibi geldi.. Yani bi tarafından süre süre bütün silikonu tek parça halinde sökmeyi düşünüyodum ben. Ama bu malzeme silikonu sakız gibi yapıyo. Benim ise uygulayacağım alan çok büyüktü. Uğraşa uğraşa bir kutuyu resmen boşa harcadım, olacak gibi değil.
    Resmen silikon yüzünden arabadan soğudum anasını satıyım. Bide o ara vizeler finaller falan derken pes ettim. Ama her görende soruyo yav. Görülmeyecek bir yer de değil ki. Artık kimse görmesin diye arabayı yıkatmamaya falan başladım. Bildiğiniz çamurlu bi şekilde geziyodum. Gidip boyatacam, kıyamıyorumda..
    En sonunda baktım biryerlerden başlamak gerek, maket bıçağının içinden bıçak kısmını çıkartıp kaportaya paralel bir şekilde silikonları, üstten kese kese incelttim. En sonunda boyanın üzerinde 1mm kalınlığında silikon izleri kaldı.
    Geçenlerde de gittim 15lira daha verip bi silikon çıkarıcı daha aldım. Silikon çıkarıcıyı sürüp, plastik kar kürüyücüsüyle kazıya kazıya yaklaşık 4 saatte falan dışarıdan görünen kısmını en azından artık çok belli olmayacağı kadar temizleyebildim. Ama kapı içleri ve arabanın altındaki kısımlar hala berbat durumda. Yani kısacası bir daha kaportanın herhangi bir yerine silikon sürersem şeyimi şeyetsinler.

Bu silikon çıkarıcılardan kullanabilirsiniz. Sürdükten hemen sonra sürüldüğü yüzeyi yumuşatıyor. Sonrasında tırnakla kazıya kazıya çıkarabilirsiniz.

E0041 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sıcak silikon izlerini otomobil fabrikaları ispirto ile temizliyor bi deneyin isterseniz
    OKAN YILMAZ

..MTM & PRO STOCK GARAGE..

low&slow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jiletle ıncelttım sonrasındada sentetık tınerle ovalayıp temızledım ızler kaldı bıraz ama yapıcak bısey yok.
    ispirto işe yaramadı abi.
    Alıntı Sadık Özyer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aranızda nos kullanan var mı ? Küçük hacimde işe yarar mı ?
    Alıntı McKrop Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    olur tabi klimaya bağlarsın yazın sıcak havada ferahlatır

alihan_27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cam rüzgarlığımı sökünce kalan silikon artıklarını maket bıçağıyla çizmeden incelte bildiğim kadar incelttim. Sonrada buz kalıbıyla yüzeyi soğutup tahta kaşığın sapıyla sürte sürte kazıyarak temizledim. Üstünede pasta polish yaptım kurtuldum. Ogün siyah silikonun kaportaya yaklaştırılmaması gerektiğini anladım. Yorucu bir tecrübe oldu benim için

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çıtalardaki silikonu ilk önce maket bıçağıyla incelttim sonra, tinerle sildim çıktı sonra su ile güzelce duruladım... Sorun yok.. Sonradan boyalı yüzey dediğim yer...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)