honda civiclerin farlari hep sorunludur zaten , yani kac arkadasimda varsa geceleri aydinlatma problemi mevcuttu .
Printable View
honda civiclerin farlari hep sorunludur zaten , yani kac arkadasimda varsa geceleri aydinlatma problemi mevcuttu .
güzel işte tam beklediğim yazı ,
yani mecburiyetten kullanıyorum diyen biri çıktı .
1-sadece ampül önemli değil ,
farın içindekii parlak madde inanın ampülden daha önemli ,
hem arabamda hemde motorumda başıma geldi,
eğer yansıtıcı yüzey matlaşmışsa isterseniz 2 katı güçlü ampül takın gene önünü göremiyorsun , sizin farların yansıtıcıları sağlammı ? temizmi? eğer değilse tek çözüm farları değiştirmek.
2-diyelim yolda seyir esnasında gidiyoruz ,
karşıdan gelen araba aniden uzunları yaktı ve sizin gözünüzü aldı ,
sizde uzunları yakarsınız ,, peki niye ?
hem onu uyarmak..
asıl konu bu, hemde önünü görmek için !
karşıdan gelen ışık çok yüksek ise bizde ışığımızı arttırıyoruzki önümüzü görelim ,
yoksa göremiyoruz , ışığa karşı ışığı arttırmamız gerekiyorki bizde görelim.
hal böyle olunca nereye varıyoruz biliyormusun?
sonunda herkes xenon takacak (özellikle merceksiz farlara)
herkes 150 wattlık halogen ampül takacak,
herkes ön sisler açık dolaşacak ,
artık sonunda yetmeyecek ,ralli arabalarındaki kaput üstü farları falan !
en nihayetinde herkes çok ışık saçıyor ama kimse önünü göremiyor :beuj:
cidden bu arka sis farını yakanlara ne demeli. selektör yapınca sanki doğal hakkıymış gibi ne var ki gibilerinden suratlar yapanlar var. ulan adı üstünde be öküz sis olunca yakacaksın onu.
hele bizim astralarda sol üstte yanar bu sis farı. tesisat çektirip sağ üstte de bir ampul taktırıp sonra gündüz gündüz bakın benim sis farlarım hem 2 tane hemde nasıl gözlerinizinn ırzına geçer diye açıp dolananlar var.
ne diyeyim..eğitim şart :)
Ufak bı kaza gecırdım 2 ay once Sag farım kırıldı ıcını kararttıgım ıcın Dıerınıde degıstırmek zorunda kaldım ve 0 far aldım bırde gıttım orj Sarı ampul aldım dedıgınız gıbı deformasyondan kurtuldugum ıcın ıyı bı sonuc bekledım ama yok olmuyo. Su konuyu okuduktan sonra bende farlarımı merceklıye cevırmeyı dusunmedım deıl eyw ama Angel 'da kullandıgım ıcın Merceksız heryere yaydıgı ıcın ısı sagımı solumu daha ıyı goruorum normal farda Angel'da gorememstım acaba mercek yaptrsam Angell gıbı kalıtesız olurmu sorusu var aklımda.
Birde şu yanlış var. Xenon ampulu halojen ampule göre tasarlanmış yansıtıyaca takınca ilk anda daha iyi aydınlatıyormuş hissi veriyor, çünkü çevreyi yani yoldan ziyade yolun kenarında ki dağı, bayırı, otu, ağacı da aydınlatıyor. Merceksiz olduğu için ışığı olması gereken yere, yani önünüzde toparlayamıyor. Mutlaka daha aydınlık oluyor ama kaliteli halojen ampullerlede aynı şekilde önünüzü görebilirsiniz.
xenonlardaki kelvin değerleride aldı başını gitti 10k+ oldu bunları çıkartıp standart halojen ampul taksalar gerçek aydınlatmanın ne olduğunu görecekler.
mercekli far ve halojen ampule sahip araçlara xenon kit takılabilir bence max. 6000k merceksiz farlara ise ya standart ampul yada osram night breaker takılmalı. sislerede hiç düşünmeksizin osram allseason.arka sisleride ya sadece gerektiğinde(mekanların önünden geçerken piyasada değil tabiki) yada normal parklarla eşit ampulle kullanılmalı ki herşey amacına mantığına uygun olsun.
Sonradan takılan xenonlarıyla karşımdan gelerek beni kör edenleri bende uzunlarımı açıp mümkün olduğunca rahatsız ediyorum bazen delirip üzerlerine kırıyorum,arkamda beni kör edenlerin arkasına geçip uzunları açıyorum,aptal aptal arka sislerini yakanlarada uzunları açıp olduğunca rahatsız etmeye çalışıyorum.
Valla ben de üzerine kırma kısmı hariç seninle aynı şeyleri yapıyorum. Bir keresinde birisine camı açıp, arka sis lambaların yanıyor dediğimde pardon yanlışlıkla olmuş galiba cevabı aldım; ama bir daha kimseye böyle yapmadım.
Forester'da ön plakanın yanlarında Piaa 1400x farlarım vardı(gerçi şu anda Outback'de bagajda geziyorlar), onları gereksiz sis farı yakanlara yakıyordum, sanırım elemanlar geçici kör oluyorlardı.
Yok normal koşullarda yapmıyorum ama kimisi gerçekten kör ediyo ayarsız ötesi bi durum.Mesela bikere bi sprintermı ne o tarz bişi takmış ışıklarda kafayı yiyip indik arabadan ayarı bozuk diyo adam.Arabayıda asabi bi arkadaşım kullanıyo o iice derildi mesela ööle diiynce si..rim ayarını kapa ozaman diyip adamı camdan çekti.Demek istediğim boşuna gerginlik hır gür yani=)
Yeni FN2 type-R'lar xenon ile satılıyor ama mercek yok onlarda , hiçte rahatsız etmiyor , o nasıl olacak :)
benim araçtada göz almıyor denecek kadar göze az batıyor, 2 yıldır merceksiz xenon kullanıyorum en yüksek yada yarım derece aşşa bakar şekilde, bugüne kadar sellektör yemedim karşıdan gelenlerden.
ama bütçem el verirse bi-xenon yapma planım var çıkma far ve mercek temin ederek.
Özellikle sorentolardaki xenonlara uyuzum cok fena küfrediyorum onları gördükce :D arkdamaysa araa araba almaya yada yol veriyorum
En çok jiplerin ve yüksek araçların xenonları rahatsız ediyor. Özellikle arkamda jip warsa aynanın yönünü değişitiriyorum. Bende ilk xenon tatktığımda dağı taşı aydınlatıyordu ayar yapılınca düzeldi gözde almıyor.. Ceza yesem gene çıkartmam onun werdiği yol aydınlatmasını mercekli merceksiz sarı ampullerle sağlayamadım şimdiyekadar...
Merceksiz fara xenon uygulaması tam bir işkence bence merceksiz farlarına xenon yaptırmak isteyen arkadaşlar önceki sayfalarda ilker kimdir diye sorulmuş sahibinden linki vermek serbest mi bilmiyorum ama isteyen bir incelesin
http://www.sahibinden.com/search.php?b[s]=89482&b[securetrade]=0