User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
58 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Merceksiz farlara xenon ampül ??

JumboAli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MaxiQ4 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o zaman şöyle bir düzlenlemeye gidelimmi ?
    bazı fabrika çıkışlı araçlar bir takım düzenleme yaparak merceksiz farlara xenon takmayı ve karşıdan gelenin gözünü almadan kullanmayı başarmışlar ..

bu arada bir kaç aracın merceksiz olsada sonradan xenon takılsada gözleri almadığı doğru olabilir ..

fakat bütün bunlar ,
    sonradan xenon takılmış merceksiz farların %90 nından fazlasının (bu yüzlerce hatta binlerce araç demektir) gözleri rahatsız ediyor gerçeğini değiştirmiyor diye düşünüyorum .

eğer varsa karşıt görüşü olan ,çekinmeden yazabilir .
    evet Bende xenon kullanıorum merceksız farda abı. ama kesınlıkle xenon oldugu ıcın yanı gorunum olarak deıl sadece onumu gorebılmek ıcın. orj honda Sarı ampullerıyle ben hıc bısı goremıorum nedense Yada holojen beyazlarla sadece xenonla cok ıyı yola hakım olabılıorum. hee Gecen gun babamın sırket arabasını ( Fıorıno) yu kullandım hayran kaldım 2009 model dıyemı bılmem belkı ama en az xenon kadar guzel gosterıodu sarı ampuller gercı onlarda goz alıyor yuksek oldugu ıcın ama demek ıstedıgım ole guzel gosteren sarı ampul olsa kımse xenon almaz bence.

Asaga tukursen sakal yukarı tukursen bıyık gıbı gelıo bana

Ya Kımsenın gozunu almadan Kullanıcam Hıc bısı goremıcem.

Yada karsıdan araba Geldıgı zaman UZUN yapmadan onumu gorebılcem 2snlık gecıs ıcınde hakkını helal edıcek

Ben onumu gormeyı tercıh ederm acıkcası

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MaxiQ4 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ufff o arka sisleri açanlara nasıl kıl oluyorum varya ,
    arkadan patlatıp bagajdan içeri girmemek için kendimi zor tutuyorum yemin ederim
    Bazı insanlar gerçekten geri zekalı.
    bu arka sis farı hakkında birkaç şey daha yazayım .

fren ampülleri 21 watt`tır,
    arka park lambaları 5 watt`tır ,
    arka sis ampülleri 21 watt`tır

aradaki farkı görün diye yazdım ,

illa banane banane sis lambalarımı yakacam diye kendini yerden yere atan varsa,

sislerdeki 21 wattlık ampülleri çıkarıp yerine 5 wattlık ampül takarsa ,

o zaman hem park ile sisler aynı parlaklıkta yanar hoş gözükür hemde kimseyi rahatsız etmemiş olur.

Böylece sürekli sislerini açık bırakabilir .

not:
    tabi bu sefer gerçekten sisli havada ne yakar onu bilemem .

TechTurkey M_PROJECT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    honda civiclerin farlari hep sorunludur zaten , yani kac arkadasimda varsa geceleri aydinlatma problemi mevcuttu .
    Straights are for fast cars, but turns are for fast drivers!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı JumboAli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet Bende xenon kullanıorum merceksız farda abı. ama kesınlıkle xenon oldugu ıcın yanı gorunum olarak deıl sadece onumu gorebılmek ıcın. orj honda Sarı ampullerıyle ben hıc bısı goremıorum nedense Yada holojen beyazlarla sadece xenonla cok ıyı yola hakım olabılıorum. hee Gecen gun babamın sırket arabasını ( Fıorıno) yu kullandım hayran kaldım 2009 model dıyemı bılmem belkı ama en az xenon kadar guzel gosterıodu sarı ampuller gercı onlarda goz alıyor yuksek oldugu ıcın ama demek ıstedıgım ole guzel gosteren sarı ampul olsa kımse xenon almaz bence.

Asaga tukursen sakal yukarı tukursen bıyık gıbı gelıo bana

Ya Kımsenın gozunu almadan Kullanıcam Hıc bısı goremıcem.

Yada karsıdan araba Geldıgı zaman UZUN yapmadan onumu gorebılcem 2snlık gecıs ıcınde hakkını helal edıcek

Ben onumu gormeyı tercıh ederm acıkcası

güzel işte tam beklediğim yazı ,
    yani mecburiyetten kullanıyorum diyen biri çıktı .

1-sadece ampül önemli değil ,
    farın içindekii parlak madde inanın ampülden daha önemli ,
    hem arabamda hemde motorumda başıma geldi,
    eğer yansıtıcı yüzey matlaşmışsa isterseniz 2 katı güçlü ampül takın gene önünü göremiyorsun , sizin farların yansıtıcıları sağlammı ? temizmi? eğer değilse tek çözüm farları değiştirmek.

2-diyelim yolda seyir esnasında gidiyoruz ,
    karşıdan gelen araba aniden uzunları yaktı ve sizin gözünüzü aldı ,
    sizde uzunları yakarsınız ,, peki niye ?

hem onu uyarmak..
    asıl konu bu, hemde önünü görmek için !

karşıdan gelen ışık çok yüksek ise bizde ışığımızı arttırıyoruzki önümüzü görelim ,
    yoksa göremiyoruz , ışığa karşı ışığı arttırmamız gerekiyorki bizde görelim.
    hal böyle olunca nereye varıyoruz biliyormusun?

sonunda herkes xenon takacak (özellikle merceksiz farlara)
    herkes 150 wattlık halogen ampül takacak,
    herkes ön sisler açık dolaşacak ,
    artık sonunda yetmeyecek ,ralli arabalarındaki kaput üstü farları falan !

en nihayetinde herkes çok ışık saçıyor ama kimse önünü göremiyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cidden bu arka sis farını yakanlara ne demeli. selektör yapınca sanki doğal hakkıymış gibi ne var ki gibilerinden suratlar yapanlar var. ulan adı üstünde be öküz sis olunca yakacaksın onu.

hele bizim astralarda sol üstte yanar bu sis farı. tesisat çektirip sağ üstte de bir ampul taktırıp sonra gündüz gündüz bakın benim sis farlarım hem 2 tane hemde nasıl gözlerinizinn ırzına geçer diye açıp dolananlar var.

ne diyeyim..eğitim şart

JumboAli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ufak bı kaza gecırdım 2 ay once Sag farım kırıldı ıcını kararttıgım ıcın Dıerınıde degıstırmek zorunda kaldım ve 0 far aldım bırde gıttım orj Sarı ampul aldım dedıgınız gıbı deformasyondan kurtuldugum ıcın ıyı bı sonuc bekledım ama yok olmuyo. Su konuyu okuduktan sonra bende farlarımı merceklıye cevırmeyı dusunmedım deıl eyw ama Angel 'da kullandıgım ıcın Merceksız heryere yaydıgı ıcın ısı sagımı solumu daha ıyı goruorum normal farda Angel'da gorememstım acaba mercek yaptrsam Angell gıbı kalıtesız olurmu sorusu var aklımda.

ATA156 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Birde şu yanlış var. Xenon ampulu halojen ampule göre tasarlanmış yansıtıyaca takınca ilk anda daha iyi aydınlatıyormuş hissi veriyor, çünkü çevreyi yani yoldan ziyade yolun kenarında ki dağı, bayırı, otu, ağacı da aydınlatıyor. Merceksiz olduğu için ışığı olması gereken yere, yani önünüzde toparlayamıyor. Mutlaka daha aydınlık oluyor ama kaliteli halojen ampullerlede aynı şekilde önünüzü görebilirsiniz.
    916 V6 Turbo

R.I.P - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    xenonlardaki kelvin değerleride aldı başını gitti 10k+ oldu bunları çıkartıp standart halojen ampul taksalar gerçek aydınlatmanın ne olduğunu görecekler.
    mercekli far ve halojen ampule sahip araçlara xenon kit takılabilir bence max. 6000k merceksiz farlara ise ya standart ampul yada osram night breaker takılmalı. sislerede hiç düşünmeksizin osram allseason.arka sisleride ya sadece gerektiğinde(mekanların önünden geçerken piyasada değil tabiki) yada normal parklarla eşit ampulle kullanılmalı ki herşey amacına mantığına uygun olsun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fatiii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o zaman neymiş merceksiz xenon kullanmak sitemizde yasak arkadaslar

bu arada hayırlı olsun adminlik hakan abi..senin gibi engin bilgi ve tecrübeye sahip bi admin daha kazandıgımız icin sitedeki üyelerimiz cok şanslı..
    teşekkürler fatih ,
    abarttın sende

OnurS
    Misafir
    Sonradan takılan xenonlarıyla karşımdan gelerek beni kör edenleri bende uzunlarımı açıp mümkün olduğunca rahatsız ediyorum bazen delirip üzerlerine kırıyorum,arkamda beni kör edenlerin arkasına geçip uzunları açıyorum,aptal aptal arka sislerini yakanlarada uzunları açıp olduğunca rahatsız etmeye çalışıyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı OnurS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sonradan takılan xenonlarıyla karşımdan gelerek beni kör edenleri bende uzunlarımı açıp mümkün olduğunca rahatsız ediyorum bazen delirip üzerlerine kırıyorum,arkamda beni kör edenlerin arkasına geçip uzunları açıyorum,aptal aptal arka sislerini yakanlarada uzunları açıp olduğunca rahatsız etmeye çalışıyorum.
    trafik canavarımısın olm

biraz sakin ol hahaha

Anlayış lazım azıcıkk
    KA Style

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı OnurS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla ben de üzerine kırma kısmı hariç seninle aynı şeyleri yapıyorum. Bir keresinde birisine camı açıp, arka sis lambaların yanıyor dediğimde pardon yanlışlıkla olmuş galiba cevabı aldım; ama bir daha kimseye böyle yapmadım.
    Forester'da ön plakanın yanlarında Piaa 1400x farlarım vardı(gerçi şu anda Outback'de bagajda geziyorlar), onları gereksiz sis farı yakanlara yakıyordum, sanırım elemanlar geçici kör oluyorlardı.

OnurS
    Misafir
    Yok normal koşullarda yapmıyorum ama kimisi gerçekten kör ediyo ayarsız ötesi bi durum.Mesela bikere bi sprintermı ne o tarz bişi takmış ışıklarda kafayı yiyip indik arabadan ayarı bozuk diyo adam.Arabayıda asabi bi arkadaşım kullanıyo o iice derildi mesela ööle diiynce si..rim ayarını kapa ozaman diyip adamı camdan çekti.Demek istediğim boşuna gerginlik hır gür yani=)

R-13239 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yeni FN2 type-R'lar xenon ile satılıyor ama mercek yok onlarda , hiçte rahatsız etmiyor , o nasıl olacak

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı R-13239 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yeni FN2 type-R'lar xenon ile satılıyor ama mercek yok onlarda , hiçte rahatsız etmiyor , o nasıl olacak
    Yukarıda o konuya değindik. Volvo felan gibi bazı şirketler reflektör tasarımlarını xenona göre yapıyorlar. Merceksiz xenon tasarımı da mevcut ama normal far değil onlar.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    benim araçtada göz almıyor denecek kadar göze az batıyor, 2 yıldır merceksiz xenon kullanıyorum en yüksek yada yarım derece aşşa bakar şekilde, bugüne kadar sellektör yemedim karşıdan gelenlerden.

ama bütçem el verirse bi-xenon yapma planım var çıkma far ve mercek temin ederek.

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Özellikle sorentolardaki xenonlara uyuzum cok fena küfrediyorum onları gördükce arkdamaysa araa araba almaya yada yol veriyorum
    1881 - 193

ulasoztas1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    En çok jiplerin ve yüksek araçların xenonları rahatsız ediyor. Özellikle arkamda jip warsa aynanın yönünü değişitiriyorum. Bende ilk xenon tatktığımda dağı taşı aydınlatıyordu ayar yapılınca düzeldi gözde almıyor.. Ceza yesem gene çıkartmam onun werdiği yol aydınlatmasını mercekli merceksiz sarı ampullerle sağlayamadım şimdiyekadar...

Fatih Kavak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merceksiz fara xenon uygulaması tam bir işkence bence merceksiz farlarına xenon yaptırmak isteyen arkadaşlar önceki sayfalarda ilker kimdir diye sorulmuş sahibinden linki vermek serbest mi bilmiyorum ama isteyen bir incelesin
    http://www.sahibinden.com/search.php?b[s]=89482&b[securetrade]=0

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)