User Tag List

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
58 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Merceksiz farlara xenon ampül ??

tool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Experience is what you get when you don't get what you want.

uğur-a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merceksiz fara mercek koymak ne kadar kaliteli işçilikte olsa mercek çerçevesinin kenarlarında boşluk oluşturduğu için kaliteli durmuyor bence..
    o Masrafı yapmak yerine angel kit alıp halkaların soketlerini çekip kullanmak daha mantıklı..
    [SIGPIC][/SIGPIC]

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şu angel kitlerle ilgili birkaç resim koyabilirmisiniz arkadaşlar ?

ocean0636 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu olay bence butun merceksiz xenonlar ıcın gecerlı degıl orjınaller cok guzel
    Benım aracım makyajlı kasa oldugu ıcın orj. xenon far(merceksiz) ve yıkama var. Fakat merceksız olmasına rağmen mercekli gibi butun gosterıyor sonradan takılan merceksız xenonlar gıbı asla dagıtmıyor aydınlatması muhteşem. Bu xenonlarımı kaybetmeyi goze alamadıgım ıcın angel takamıyorum arabama(angel'a bu uzerındekı orj. xenon uymaz bu goruntuyu kaybedersın mtec gibi baska xenon alman gerekır dedıler)

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Arkadaşlar bu siteleri incelemenizde fayda var.

http://www.geceucusu.com/

http://en.wikipedia.org/wiki/Headlamp

http://wikicars.org/en/Xenon_Headlights

Regulasyon gereği, xenon farlarda yıkama sistemi ve otomatik seviye ayarı olması gereklidir. Mercekli farlarda merceğin içinde perde vardır; bu perde sayesinde fazla gelen ışık cut-off yani kesim çizgisinin altında kalır. (bu dediklerimde yukarıdaki sayfalarda daha ayrıntılı olarak anlatılıyor)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi birde kendini kandıranlar var bu konuda ,
    onuda açıklayayım nasıl olduğunu ?

şekiller çok komik biliyorum, acilen öylesine çizdim,
    ama anlatmak istediğimi anlatıyor..

merceksiz fara xenon taktıktan sonra
    aracın önüne geçip,
    yani tamponun hemen önünden farlara bakıp aaaa bak göz almıyor diyerek sevinen aslında kendini kandıranlar var .

işte böyle ;
    halbuki oradaki açıdan ışığın belkide %1 bölümüne bakıyorsunuz ..

ama gerçekleri görmek istiyorsanız ,
    xenonlar yanıkken şöyle bir 30-50 metre uzağa gidip tekrar bir bakın bakalım ,
    gözünüzü alıyormu almıyormu ?? aynı karşıdan gelen araba gibi..

işte böyle;

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    resimli açıklama iyi olmuş

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3 ay önce 2010 model honda civic aldık. Araçta standart donanım xenon var. farlarda merceksiz, fakat hiçmi hiç göz almıyor. Volvolunun birçok modelinde merceksiz xenon kullanılır. Onlarda hiç göz almaz. Fakat toplumda onlarda varsa bizde takarız düşüncesi oluşmuş. Yanlış! Volvo ve honda ve eminim ki dikkat etmediğim bir çok markanın modelinde bu tip farlar var. Bilmiyorlar ki far dizaynı ona göre yapılıyor...

ocean0636 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tunacan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 ay önce 2010 model honda civic aldık. Araçta standart donanım xenon var. farlarda merceksiz, fakat hiçmi hiç göz almıyor. Volvolunun birçok modelinde merceksiz xenon kullanılır. Onlarda hiç göz almaz. Fakat toplumda onlarda varsa bizde takarız düşüncesi oluşmuş. Yanlış! Volvo ve honda ve eminim ki dikkat etmediğim bir çok markanın modelinde bu tip farlar var. Bilmiyorlar ki far dizaynı ona göre yapılıyor...
    Evet kardeşim bende bunu demek istemiştim. Çok guzel anlatmıssın elıne saglık

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o zaman şöyle bir düzlenlemeye gidelimmi ?
    bazı fabrika çıkışlı araçlar bir takım düzenleme yaparak merceksiz farlara xenon takmayı ve karşıdan gelenin gözünü almadan kullanmayı başarmışlar ..

bu arada bir kaç aracın merceksiz olsada sonradan xenon takılsada gözleri almadığı doğru olabilir ..

fakat bütün bunlar ,
    sonradan xenon takılmış merceksiz farların %90 nından fazlasının (bu yüzlerce hatta binlerce araç demektir) gözleri rahatsız ediyor gerçeğini değiştirmiyor diye düşünüyorum .

eğer varsa karşıt görüşü olan ,çekinmeden yazabilir .

SOMEONESPECIAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merceksiz farlarda fabrikasyon xenon şimdi burada okudum ve şaşırdım ?

dragstar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim arabalarımın hiç birinde mercek yok, fr yıkama yok, tek saxoda far yükseklik ayarı var saxoda piaa in 150 wattık ampülüvar, diğerlerindede normal ampül var ne kdr kötü durduğunu bazı arkadaşlarımdan biliyorum hatta suikast düzenlediklerim oldu

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SOMEONESPECIAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merceksiz farlarda fabrikasyon xenon şimdi burada okudum ve şaşırdım ?
    Volvolarda ve eski mercedes otobüslerde vardı. Sonuçta o farların ampulleride d1s yada d2s şeklinde ama reflektör yapıları xenon optiğine göre hesaplandığından ışık kesici çeper olsun reflektörün tüm açıları olsun xenon kullanmak için tasarlanmış. Yani normal far gibi görünüyor ama far aslında xenon farı.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

borntolife
    Misafir
    resımler ıcın tesekkurler gercekten acıklayıcı.merceksız xenon gercekten goz alıyor ama gelde laf anlat

UnnAmeD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hondalara bıldıgım kadarıyla tr de yapılıyor xenon montajı.volvoda sanırım oyle degıldır ama hondaya burda kendı servıslerınde takıyorlar.bu arada benım gıbı merceksız xenon kullanıcılarına bır tavsıye,far ayarınızı yaptırırken %4-5 daha assagı bakıcak sekılde ayarınızı yaptırın.kısa farlarınız belkı 40-50m degılde 30m gosterıcek ama karsınızdakını kor etmemıs olacaksınız.ben bu sekılde yaklasık 3 senedır kullanıyorum ve hıc karsıdan laf eden,selektor atanla karsılasmadım 1 kere bıle.madem merceksız xenonda ısrar edıyoruz,o zman karsımızdakınıde dusunup kendı gorusumuzden fedakarlık etmemız lazım.yakında takacagım merceklı farlarımı bıle cok cok azda olsa assagı ayarlamayı dusunuyorum.mercek olsun olmasın xenon gozu cok alan bır sıstem.son olarak sıslerıne xenon takanlar,lutfen gerekmedıkce sıslerınızı acıp gezmeyın.sıs farlarıda cıddı goz alıyor xenonlu oldugu zaman.

ATA156 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kimse bahsetmemiş ama değinmek istedim, Standart 55w halojen ampul yerine, daha iyi aydınlatır mantığıyla takılan yasal olmayan 100w ampuller evet daha parlaktır ancak uzağı gösteremezler tam tersine ışık yoğunluğu aracın önüne toplanır, karşıdan gelenin gözünü almaktan başka hiç bir işe yaramazlar. Bunlar zaten ralli araçlarının kaput spot farları için tasarlanmış ampullerdir. Bence hiç kimse merceksiz xenon ve standart dışı yüksek güçte ampul kullanmamalı. Sislere xenon takılmamalı, siste göstermediği gibi yağışlı ve parlak asfaltta karşıdan gelenin gözünü almasada, çok yoruyor. Arka sisleri açık gezenlerden bahsetmiyorum bile
    916 V6 Turbo

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ATA156 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arka sisleri açık gezenlerden bahsetmiyorum bile
    ufff o arka sisleri açanlara nasıl kıl oluyorum varya ,
    arkadan patlatıp bagajdan içeri girmemek için kendimi zor tutuyorum yemin ederim
    Bazı insanlar gerçekten geri zekalı.

fatiii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o zaman neymiş merceksiz xenon kullanmak sitemizde yasak arkadaslar

bu arada hayırlı olsun adminlik hakan abi..senin gibi engin bilgi ve tecrübeye sahip bi admin daha kazandıgımız icin sitedeki üyelerimiz cok şanslı..
    remaps.tr & Turbo Zone Garage

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yalnız mercekle kullanılınca xenon göz almaz diye tamamiyle doğru bir durum yok. göz almamasının nedeni perdenin altında kalan ışığın göze gelmemesidir. ama bu perdenin altında kalan ışık ayarlanmazsa veya arazi araçlarını (land rover, jeep vs.) şehirde aynı yolda kullanıncada gayet gözü alırlar. hemde ince kenarlı mercek (konkav) den dolayı daha yoğun şekilde alırlar. ama bu tabiki bir detay.

ha ama denildiği gibi hondalarda ve volvoda olan far yapısı olsa dağınık ışıktan dolayı çevre daha iyi görülüyor ve tehlike daha iyi algılanıyor.

bu arada sonradan takılan merceklerde yapan kişinin bu perde olayını bilmesi gerekiyor. bakın projektörü sağa yaklaşık 45 derece dönmüş bir halde monte edince bir kişi nasıl bir görüntü ortaya çıkıyor.. şu konudan alıntı http://forum.geceucusu.com/index.php?showtopic=1115

bu görüntünün nedeni işte bu yanlış montaj ( olması gerekenden 45 derece sağa dönmüş gibi düşünün);

eğer böyle sağa dönük bir montaj olmasaydı karşımıza çıkan görüntü şu olacaktı ki doğrusu budur;

gördüğünüz gibi altta kalan karanlık karşıdan gelen sürücünün gözünü almaması için. ama önceki fotoda bu görülmüyor.

bu da merceksiz far ile mercek takılmış far arasındaki görüntü farkı;

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)