3500 gibi olabilir diğe düşünüyorum mivecli bir arabayı 2.4 yapmadım :)
Printable View
peki şunu sorucam b16 30R'ı 4000de doldurdu ama vtec imiz hala 5500rpm
4000e kadar şöyle böyle,4000-5500 arası iyi,5500-8000 arası çok iyi gibimi olucak?
yada en mantıklısı nedir Hondada.full bosstun vtecle gelmesimi eğer orjinal kesici devrine kadar gidiceksek yoksa full boostun geldiği devre vtec çekme işlemimi?
vtec i iptal edilmiş bir b16,f20c veya k20 biliyormusunuz turbolanmış?
yav eyı guzelde bu değerler hangı sıkıştırmya göre stockmu 9 mu 8.5 mu
mesela bende şunu sorim vıctor x +70 kelebek mı yoksa egzantrık setımı daha mantıklı olur turbo vtecde ilk etapta
moruk ozaman senın tork delı farketmesı lazım aradakı fark cıddı stock sıkıştırmada noldu sonuc değer bellımı.
yok aracı dyno kabul etmıo sanzuman gıttı zaten snauzmanı takayım dynamıce cıkıcam ınsallah
valla bencede doğrudur kendi aracımdan gözlemlediğim kadarı ile
885 numaralı silindir kapağı varken( sibobları ve yanma odası daha büyük ) arabam 3700 lerde falan geliyordu ama nasıl diyim şimdiye göre keyifli değildi
731 numaralı silindir kapağını taktım ( sibobları yanma odası daha ufak ) arabam yine aynı geliyordu 3700 lerde ama değişik keyifli olmuştu zaten bu şekilde dynoda 356 tork vermişti :icon_tup:
aynen oyle daha toprklu gelıosun ve alttan spoola baslıyor. eskı den 0.2 0.3 0.4 0.5 barlara tırmanısına 2300devır gıbı baslıyordu suanda 0.2 baslama yerı 2000devır 0.5 bar daha erken gelıyor ama full boost 0.7 ya da 1 bar hemen hemen aynı yerde gelıyor. sıkıstırma boost un harketlenmesını deıstırıyor ama full boost u pek etkılemıyor. full boostu hacım ve kapak etkıler genellıkle.