106 xs arabama 115amper akü taktım delphi marka sıkıntı cıkarırmı şarj konusunda aracımda muzık tesisatıda war _?
![]()
106 xs arabama 115amper akü taktım delphi marka sıkıntı cıkarırmı şarj konusunda aracımda muzık tesisatıda war _?
![]()
o kadar buyuk akuyu nasıl sıgdırdınızz cokmerakkettım ayrıca sarjda sıkıntı olmazz yanlızz aracın sarj dinamosundan aküye saglam kalın bır kablo cekk sana tavsıyemm..
(Amperini tam hatırlamıyorum 90 olması gerekiyordu) 106 GTI marka model aracıma Stinger'ın 90 amper-(anlık 800 amper)'lik aküsünü takmıştım.. Zararını hiç görmedim yararını çok gördüm..
Bakımsızlığı ve çok uzun ömürlü olması (Kuru akü) çok büyük artıydı..
Hele hele müzik sistemi varsa delphi melphi o fiyatlara 115 diye takacağınıza biraz daha verip stinger optima tarzı bir ürün alıp takmak daha mantıklı kaçardı ama hayırlısı olsun..
Zararını görmezsiniz, tam tersi artıları olur![]()
valla moralini bozmak istemem ama 90ah sonrası aracın orjinal tesisat kabloları ısınıyor diye biliyorumben dikkat et derim araç tesisatına fazla yüklenme
![]()
AE101 corollaya 110ah takmıştı arkadaş tesisat kabloları sonradan değişti bidaha ama o aşırı yükleniyordu tesisata birazda ondan oldu..kapasitör olmadan olmuyor yani büyük akü çözüm değil![]()
arkadaşlar kabloların ısınmasının nedeni akünün büyüklüğü değildir.. yaptığınız müzik sistemi, tesisat her ne ise o yüzdendir.. yoksa akülerin öyle bir sorunu olmaz (bilmeyen arkadaşlar yanlış anlayabilir die yazdım kimse alınmasın..)
Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr
Uzun ömürlü olacaktır
2003 BMW E46 330 Cİ Topassss
2006 BMW E46 318 Cİ SİYAH (SOLD)
]2001 PEUGEOT 106 GTI SARI SOLD)
1998 DOĞAN SLX 1.6.İE BORDO (SOLD)
2008 PORSCHE 911 TURBO S SiYAH (SOLD)
arkadaş yapmış etmiş okadarda uğraşmış onu monte edebilmek için..şimdi kalkıpta o aküyü sökmelisin kesinlikle olmaz diyemeyizbende 2000 model 3b tdi passat vardı onun aküsünü mutlunun 90amperlisi ile değişmiştim ama uydurmak için polen filtresi kapağının bir kısmını feda ettim ve motor kaputunun iç bölümünü yağlı çekiçle ezdim çünkü başka türlü olmuyordu
arkadaşın karşısına Allahtan öyle bir engel çıkmamış eminim o aküyü oturtmak için oda kesip biçerdi ben gibi
![]()
buraya yazmadım ama emın ol bende cok kesıp biçtim hatta hava filtresini bile feda ettım dırek kelebegın agzına taktım fıltreyı cunku sıgmıyordu borusu bi care bulmam lazım fıltreye soguk hava alamıyor
amma yer kaplıyormuş akü..filtreyi oraya aldın ama sıcak hava çekicek devamlı
![]()
kullan böyle bakalım gittiği yere kadar![]()
nasıl bir müzik sistemi var aracında cok merak ettim,bu kadar büyük aküye gercekten ihtiyac varmıydı?bende 60 lık akü var 1 farad cap,2 tane jbl anfi,2 tane jbl mid-tiz takımı,1 tanede 38 cm kicker cvr var komple kicker kablolarla hiç sorunsuz anfiler kesme yapmadan kullanıyorum,,,,ayrıca filtrenede acil bi çözüm lazım,,,,
setim buyuk degıl ama bu aku bana uygun geldı biyerden o yuzden bunu taktım fıltreyı napcam bılmıyorum![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)