User Tag List

14 sonuçtan 1 ile 14 arası

Konu: 106 GTi , debriyaj problemi

drn106 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

106 GTi , debriyaj problemi

Arkadaşlar her gün yeni bir problem icin konu aciyorum kusuruma bakmayın başımdan bela eksik olmuyor.

Bugün Gaziantep'in en işlek caddelerinden birinde ilerlerken vites değiştirirken debriyaj birden tık etti ve boşaldı, aşırı yumuşadı, ve vites değiştiremez oldum.. debriyaj teli koptu zannettim, tek başıma olduğumdan kaputu açıp telin durumuna bakamadım, direkt olarak ustamı arayıp yeni tel getirip gelmesini söyledim. Ustam geldi ve bana baskı balata bilyamın dağıldığını söyledi... güç bela bize en yakın olan otoparka çektik arabayı..

ustam bilye teşhisi koydu da başka bişeyden kaynaklı olabilir mi ? yay falan ?

tam 1 sene önce Gaziantep Gazikent Peugeot servisinde orj. baskı balata değiştirdim toplam 450 TL ödedim, geri vitese takarken aracım yokuş aşağıysa hopluyordu, o sıkıntıyla gittim, baskı balata değiştirdiler ve yine sorun devam etti, sorun devam edince sinirlendim ve boşu boşuna baskı balatamı değiştirdiniz dediğimde eskisi zaten bitmek üzereydi dediler, eskisini görmek istiyorum dedim, attık dediler...

ve benim duyduğum kadarıyla baskı balata garanti kapsamı dışında olur diyorlar, buna balatanın bilyası da dahil mi ??? daha 20bin km olmadı, sert kullanan yarışan biri de değilim, arabam fabrika çıkışı haliyle duruyor.. bir daha masraf yapmak istemiyorum zaten maddi durumum yok... Peugeot servisinden garanti kapsaminda sıfır masraf olarak bu işi hallettirmek için ne gibi yollar izlemem gerekir ?

şikayetvar.com 'a yazsam mı ? yazmadan direk gitsem mi ? daha once boyle bir şeyle karşılaşan var mı ?

Lütfen yardım

darkred - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sadece baskı değişmişse garantiye girmeyebilir ama baskı baatayı komple set halinde değiştirdiysen garantiye almak zorundalar bence...
    Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
    M.Kemal ATATÜRK

gökan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    markası luk muydu
    www.honda-tech.com

çok bildimlik yaparsan çok düşmüşlük yaşarsın,yok derdimlik yaparsan dert görünce saparsın....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    baskı balatayı set halinde degiştirdim. fakat debriyaj balataları garanti kapsamına girmez diye duydum.. rulmanlar garantiye dahil mi ?

Alıntı gökan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    markası luk muydu
    valeo olması lazım çünkü Peugeot Servisinde değişti.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Servis garantiden degistiriyormus fakat 20 gün süreyle garanti kapsamını kacırmısım garantisi 1 yılmış ne yazık ki, set durduk yerde yumuşak kullanımda rulman dağıtıyor, 45 tl lik rulmana 300 tl işçilik istiyorlar parçayı servisten alıp dışarıda taktıracağım sorun çözülmüştür ben rulmanı pahalı bir parça zannediyordum cünkü astranın rulmanı 200 tl idi..

sorun cözülmüstür

burock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drn106 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Servis garantiden degistiriyormus fakat 20 gün süreyle garanti kapsamını kacırmısım garantisi 1 yılmış ne yazık ki, set durduk yerde yumuşak kullanımda rulman dağıtıyor, 45 tl lik rulmana 300 tl işçilik istiyorlar parçayı servisten alıp dışarıda taktıracağım sorun çözülmüştür ben rulmanı pahalı bir parça zannediyordum cünkü astranın rulmanı 200 tl idi..

sorun cözülmüstür
    sevindim geçmişolsun kardeş

dragstar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    rulmanda sorun varsa debriyaja basılı değilken deriyajdan sürekli vuuu vuu diye rulman sesimi geliyor

ben 50 binde debriyajımı değiştirdim 55 binde rulman sesi tekrar gelmeye başladı

Dookan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    300 lıra mı...tam dolandırıcıların elıne dusmussun..hakkı 100 liradır..
    Thanks to
    TURBO ZONE
    REMAPS

dragstar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu arda orjinal valeo baskı balata seti 200 tl yani senden 250 tl işçilik almışlar çüş

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vites cubuklari da degisti onlarin fiyati isciligi de dahildi 250 TL'ye ama işte klasik peugeot kazık tarifesi.. fakat baski balatayı serviste taktirmaya gayret ediyorum, diger işlemler dışarıda.

vtsburak
    Misafir
    Valla adı servis die gitmene gerek yok bence o servis ustalarından daha ustalar var dısarıda bence..

Eger ustan varsa adam gibi evin bahcesindede degişir o baskı balata sahsen yaptık :d

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sorun da orda, Antakya'da ustam var ama Gaziantep'te yok, elimi versem kolumu kapiyorlar, hem maddi zarar hem arabaya zarar anlamında.. Burda 106 ustasiyim diye geçinen adamlarin yaptiklarini anlatsam beni daha iyi anlarsiniz, fren yağını yanlış koymaktan tutun, aracın sağa çekmesine sebep olarak "taşıyıcın yamulmuş" diyenine.. daha neler neler.. bugün emme basınc sensörüyle rölanti sensörünün aynı sey oldugunu iddia etti ustam bana onu tartistik

vtsburak
    Misafir
    seni cok iyi anlıyorum bende edirnedeyim burasıda aynı durumda :s

bu arabaların kaderi bu galiba ya meraklısı cok ustası yok :S

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benimde vts aracımda olmuştu geri viteste zıplıyodu boşu boşuna volanı traşladılar baskı balatam değişti sorun dahada fazlalaştı en son bi ustaya götürdüm şanzuman kulağı yamuk duruyo dedi akünün altındaki kulağı gevşeltti düzeltip sıktı sorun oymuş düzeldi araba boşu boşuna bi sürü param gitmişti sende bi baktır bence

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)