bende 206 gtima yaptırmıştım sanırım senın motorla aynı 60lık potsuz yaptırdım kat.üstünde idi otto son susturucu ilede subaru gibi olmuştu![]()
bende 206 gtima yaptırmıştım sanırım senın motorla aynı 60lık potsuz yaptırdım kat.üstünde idi otto son susturucu ilede subaru gibi olmuştu![]()
peki performansa bi katkısı ?
"HAYALLE YAŞAYANINDA YAŞAMAYANINDA ... "NAMIK KEMAL
benim aracımda filtre bile yoktu sadece boru ile üstlerde az da olsa canlanma oldu seside iyi olmuştu
Aracının 137 hp lik motorunda çok kötü bir header var üstünde. Saçma sapan birşey diyebiliriz. Tam olarak üzerinde şu var.
http://www.spoox.co.uk/catalog/images/DSCF2500.JPG
Onun yerine 206 RC header takılabilri. Oda tam olarak şu oluyor.
http://www.spoox.co.uk/catalog/images/180.JPG
Yanlız biraz tadilat gerekebilir. Devamında 60 yada 63 düz boru. Orta susturucu olarakta Accord 2.4 veya 406 3.0v6 gibi büyük hacimli araçların 60mm girişli orta susturucularından koyarsan arabayı sıkmadan ama çokta bağırmayan bir sistem elde etmiş olursun.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
emişide kuvvetlendirirsen bencede iyi olur
selam aracına sağlıklı yaptırabileceğin tek şey 60 veya 63 mm düz boru orta susturucu yerine de yine aynı şekilde 60 veye 63 mm giriş çıkışlı sport orta susturucu sona da dc keyfine varamazsın ayrıca dc nin girişi nekadardır o da çok önemli hesders vesayre yaparsan yalnızca arabana zarar verir kendini avutursun alt devirlerini düşürürsün chiple de desteklersin düz boruyu işlem bitmiş olur ufak maliyetle büyük iş yapmış olursun
orta susturucuyu duruma gore duşunucem ama RC nın headers ı bu araca dırek uyarsa ve gereklı performansı sağlarsa seri üretim urun kullanmak bana daha sağlıklı geliyor haliyle bunu araştırıcam. Emme olarak 2,2 leri kullananlar var sanırım murat ın gtı da var ne verır nerden kaça alınır onuda bılen varsa buyursun lütfen olmuşken tam olsun![]()
konu acan arkadastan ozur dıleyerek bısey sormak ıstıyorum bende aracın orjınal sıstemıne cok dokunmadan sadece orta susturucu yada baska bır seyde degısıklıge gıderek spor bı ses alabılır mıyız? asıl amac cok bagırmayan tatlı spor bır ses almak performans beklentım yok bunun ıcın ne yapılabılır?
illa header istiyorsan rc koy. ama direk uyması söz konusu değil. vites tertibatını kaldırıp atman gerekiyor. yerine rc sistem konacak. aynı zamanda şanzıman içinde de birkaç değişiklik gerekiyor.bu değişiklik için gerekli olan parçayı fransadan getirtmen gerekiyor.tr de yok.
eğer bu kadar uğraşırım dersen ok ama yok dersen, daha öncede belirttiğim gibi custom bir header, bir orta susturucu ve 60 lık boru işini görür.
2.2 emme konusuna gelirsek. bende önceki setup da 2.2 vardı.
MagicPerformance
MegaSquirt Engine Management Systems Technician
Ne kingler gördük güle güle öldük...
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
o kadar uğraşsam mıllet guler arabayı ucucak hale getırıyorum sanaryok kanx custom headers düz boru sonada mevcut DC yeter herhalde bide sana 2,2 emme işe yarıyormuydu dıye sorıyım değermi
topkapıda benım cai yi kule gergisini yapan bi yer vardı REVOLT headers diye fakat beni işçilik pek tatmin etmedi bi tavsiye varmı ?
MagicPerformance
MagicPerformance
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)