valla ben hafta sonu
iridyum buji yağ filtresi orjinal hava filtresi motor yağı fren debriyaj direksiyon hidroliği fren balataları motor suyu antifiriz klima gazı rot balans gibi genel bir bakıma sokacağım ;)
Printable View
valla ben hafta sonu
iridyum buji yağ filtresi orjinal hava filtresi motor yağı fren debriyaj direksiyon hidroliği fren balataları motor suyu antifiriz klima gazı rot balans gibi genel bir bakıma sokacağım ;)
motul kullanıyorum ben 15-50 başka da kullanmam .
barış 6500 km çok olm değiştir artık
motul 15-50 peki motul olmazsa yine castrol yada mobil bulursam 15-50 mi kullanmalıyım ?
bu ince mi oluyor kalın mı oluyor ?
hani mustafalar gibi sürekli gazlanır mantığıyla gitmezsek normal kullanımdada bunumu kullanmak gerekir
walla ben her türlü 10/60 kullanıyorum artık, makinenin sesi bile deiğişio sanki, yada psikolojik bilmiyorum.. castrol edge 10/60 . bu seferlik Castrol TWS 10/60 aldım, yurtdışı üretim.. onu koycaklar savaş abiler.. bakalım.. 10/60 kullan bana kalırsa..
kimisi motul seviyor kimisi edge . yurtdışı 200sx forumlarında da hep ikisiin adı geçiyor . ben motul kullandım itici sesimi komple kesti. muffy kullanıyordu motul , bende o yüzden motul kullanmaya başladım aldığımdan beri motul kullanıyorum bir kere mobil koydum onda da yatk dökdüm fakat tesadüf tabiki :) motule devam edeceğim yeni motorumda da . dünyada bir sürü fabrika takımı da wrc jpgt vs motul kullanıyor.
turbo için orta seviyede bir yağ . ortanın biraz kalını denebilir.
nasıl kullandığının önemi yok , motul 15-50 kulan derim ben . mustafada da var
ben de motul 15-50 koydum, ama itici sesi filan kesmedi, 10-60 castrol koyduğumdaki aynı ses, aynı gidiş, yağdan performans olayı psikolojik bence :D 500ps'lik motorlar olur, yorucu etaplara girersin anlarım da, 150-200 ps'lik makinalar için, hele bir de daily-drive kullanılıyorsa 10-40 bile iş görür, 90'lar bizim arabalar TR'ye geldiğinde sanki ilk sahipleri 10-60 koydu, ne değişti :D
ben mobilde koydum castrolde ama itici sesi gene gelior mustu motul al koy bende bu sefer motul koyucam muaffak ayzmıstı bir eyrde ngz deki itici sesini motulla kestim die mustafada var koy onu kafan rahat olsun. Bu alemde bir kaç hatun var böyel ayar bozan birinin resmi odamda
michelle rodrigez
http://www.gulum.net/model/resimler/...x768-21901.jpg
biri bellucci
http://loyalkng.com/wp-content/uploa...-bellucci1.jpg
digeride silvia
http://i100.photobucket.com/albums/m...ia_s14_s15.jpg
abi o nasıl bi mesaj öyle:D
hauhauahua resimler bomba :D
ok ya itici sesi çok sinir bozucu :D ben motul alayım mustafadan o zaman ;)
tool amca ben takılıyorum turbom var elimde ama takmam uğraşmam daha doğrusu
cumartesi üstündeki turboyu bir söküp bakıcam gerekirse revize edeceğim eğer düzelmez yada maliyeti çok olursa o zaman düşünebilirim
elimde ekedeki coolar var yaklaşık 6-6,5 lt falan eğer değişirsem turboyu coolerı takarım zaten
nvcs problemi sabittir. iptal edilerekte kullanılabilinir fakat devir bandını değiştirir. nvcs iyidir. yağ pompası, yataklar, pistonlar ve kollar, blok duvarı önemlidir. içini açmadan ben şahsen sıkıştırmam. yağ sıcaklığı ve yağ basıncı özellikle sıcaklığı önemlidir. ne olduğu belirsiz turbo kullanmak saçmadır bence bu arabada. bunları uygun fiatlı oem toplayıp bir egzos, düzgün turbo manifoldu, piggy, ic ve oilcooler düzgün fan ile 280-300hp günlük baya zevkli, uzun süreli sağlıklı bir araba yapılabilinir. motor içi bence en önemli nokta, blok-kapak almak maddi çöküş ve eziyettir.önemli olan krankı taşlatmadan, bloğa kaynak atmadan keza kapağada en verimli halde kullanabilmek bnm görüşüm.
heee bu arada kilitsiz ve coiloversiz her 200sx bence bir hiçtir.
ne drift ne rolling için sıkıştırmak gibi bir niyetim yok kaç gündür bende itici sesi yüzünden neredeyse 4000 devri bile geçmiyorum ne olur ne olmaz diye
üstündeki turboyu revize ettireceğim sadece dediğim gibi birde genel bakımını yaptıracağım
işin açığı egzost bile koymayı düşünmüyorum sessiz sedasız güzel oluyo :D
yinede ne olur ne olmaz güzel bi yağ basınç saati bağlayacağım yağ candır ;)
traktor nvcs sesi boyledir:
http://www.youtube.com/watch?v=BQe1P1lYE3M
bende mustuyla aynı fikirdeydim sessiz sedasız guzel ama bir yrre kadar şimdi cözdum eksoz işini vites deiştirirken patlamasını özlemişim :)
valla abi nasıl söyliyim standart arabayı o kaddan özlemişim ki :)
tani en fazla yapacağım onuda zannetmiyorum ama cut-out olur ;)
kilit işine gelince dediğim gibi bi mustafa görsün arabayı bunların standartında üstündeki difoda kilit varmı ? çünkü araba güzel geliyo yana ?
coile gelince istiyorum ama şu ara para harcamak istemiyorum arabaya :) bakalım artık kısmet
evet orjinalinde belli oranda kilit var hatta iyi durumdaysa baya tatminkar bir dif var ama bir sure yanlayınca o dif boşalıyor bmwlerin kilitli difinden farklı bir mantıkla calısıyor yani şimdilik seni tatmin eder ama bir seyi soylemeden gecemiyecegim bu arabanın her gun baska birseyine alısacaksın ve bugund ediklerine yarın guleceksin beni bilen bilir haytta gaza gelmem gazlamam falan ayrıca arabam cekildi eksoz yuzunden sonra o sese alısınca yapamıosun efendi olamıosun neyseki şimdi arasını buldum yan da mutlu bende sözun özu al böyle hevesini nasılsa geliceksin buna bir ignition cut ekliyelim die srde deli oluyor :D