lewo_rolla Nickli Üyeden Alıntı
var bikaç tane birini kendime saklıyorum hatta sır gibi, 1-2 kişi biliyor ben haricinde plakasını çevremden :D
eyvallah geldim :)
3zz swaplarsan diyorsunda, 3zz tamamen custom bir üretimdir bir firmanın yaptığı, 3zzfe normalde 1.6 vvti motorların kodudur, 3zzge diye bir motor ÜRETMEDİ Toyota markası.o vatandaşlar da 3zz blok + 2zz krank + kapak kullanarak biraz fantazi ürettiler, 12.5 sıkıştırma ile 240+ hp aldılar motordan atmosferik olarak ve büyük riskler alarak.
celica tsport ile corolla tsportun şanzımanları aynıdır, c60 ile gelir, run-x ler ve compressor lerde c160 çıkabilir ( kilitli diff vardır bu şanzımanda) c60 ile c160 ın oranları aynıdır.
mod parçası var ama DC2-R nickli arkadaşımın dediği gibi Honda'ya oranla parçaları bariz şekilde daha tuzlu ve TR de bulma imkanın daha kısıtlı ancak maddi gücün varsa ne ararsan var, turbo kiti de sc kiti de mevcut bu araçlar ve motorlar için. şanzımanı çok dert eden arkadaşlara şöyle açıkliyim, 2004 e kadar olan Tsportlar 8400 rev limit 2004 üstü modeller 8200 rev limite sahiptir, ve 6200 de Lift'e geçer redline'a nası girdiğinizi anlamazsınız ilkkez kullanıyorsanız özellikle. 1 den 2 ye geçişte lift altına düşer sadece ama benim gibi hayvanlar düşürmeden de ilerleyebiliyor tabi :D
2.0 D4D ye Avrupa'da çok daha fazlasını yapıyorlar demiş yukarda alıntı yaptığım arkadaş ama bence yeterince araştırma yapmamış :icon_tup: Sportivo, Runx, Allex, Tsport gibi isimlendirmeleri mevcut aracın ve motorun çeşitli kıtalarda bu arada, Allex lerde 1.5 1nzfe motor da çıkabiliyor tabi öyle bi durum da sözkonusu.
Yusuf abiye eklemek istedim bu arada, TR'de biçok Tsportta deri + ısıtmalı koltuklar standart olarak gelmedi abi :) Ama Tsport TypeR'a oranla çok daha günlük kullanılabilecek konforda bi araçtır, Sunroof'u otomatik kliması vücudu saran uzun yolda yormayan koltukları ve zevkli sürüşü ile eğlencelidir, süspansiyon desteğine bikaç ufak dokunuş ile çok çok ciddi yol da tutar :)