benzinli daha mantıklı o zaman :D yanlış yazdın sanırım bir depo ile şehir içi yazdığın km nin 2 katını yapsa gene çok yakıyor:)
ben 207 dizel tavsiye ederim hakan.25 bin bütçeyle temiz düşük km bulursunuz 1.6 hdi 90 hp iyidir ;)
Printable View
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...30003587/detay
böyle bişey olabilir mesela daha düşük km de bulunur.full cam tavan far,yağmur sensörleri v.s
50 liralık mazotla bende o km'leri görüyorum üç aşagı beş yukarı.. 18 jantlarla üstelik.
http://www.seat.com.tr/seat/modeller...s/1_2_tdi.html
Ama ecomotive değil
dci lar en az yakan grup ama d4d ile bende şehirler arası ibrede 3/4 depo (gerçekte 35lt ile , depo 55lt) 900km gittik bu yaz, full dolu bagaj + 3 kişi + boş yerlerde eşyalar klima açık tempolu gidiş ile, yer yer 170-180 görerek.
bu konu acaip moralimi bozdu benim ya:(
ahahha elimde kalır olm era kiralamak en iyisi :D bırakırken sağa sola çekiodu hiç bi çukur vs girmediğim halde :D
en mantıklı görünen megane 2 ler sanırsam 207 lere falan baktım onun yerine megane daha iyi bi tercih olur bence daha geniş vs bu arada touring motor isteyen var mı? :D
valla 407 2.0 dizel almayinda n alirsaniz alin :D
s.ici 8.5 lt ( edirne istanbul tapagaz 190-210 sabit 9.4lt)
s.disi kafasina gore(aksam ustu yola cikilirsa serinde) 5.3lt
gunduz sabah ogle yani kisacasi sicak saatlerde yola cikilirsa 6.7-6.9lt
'degerler klima acik+2kisi olaraktir.)
207dizeller coook cok cok az yakiyo..hatta azin azini yakiyo diye biliyorum,birisi dediydi hatirlamiyorumda gayet az yakiyo hemde..
Valla insan bindiği aracı sevdiği sürece isterse 30 litre yaksın 100 km'de biniyor işte :)
Benim hiç umrumda değil caddede 2 tur atmak yerine 1 tur atarım,az gazlarım ama yinede dizele binmem yine :) Buna bmw "sheer driving pleasure" diyor bende katılıyorum sonuna kadar :)
sehir icinde 27-28.4lt ortalama gordugun oldumu hic?yada 30dk boyunca sabit ayni yerde durup sonra 50km`yi 3saatte gidipte 44lt ortalama falan gordun mu ?
sirf bu sebebten dolayi mevcut sevdigin aracini garaj arabasi yapipta,diger dizel olan aracini kullanmak zorunda kaldin mi ? o isler pek oyle olmuyo,dizelin yeri ayri benzinlininki ayri..
saygilar.
Binmem yine dedim abi zaten dizele :) o dizel üstüne 4.benzinli arabamı aldım.Hiçbirini sattıktan sonrada acaba dizel mi alsam diye tereddüt bile etmedim valla..Ki bütçem güçlü dizellerede yetiyordu..
Bizimki keyif.Benim arkadaşım 8 litre corvette swapli pontiac'a biniyor.Ben körfezde çeyrek depo harcarken o 1 depo bitirdi 100 litre..Tabiki sağa sola giderken yanına birde ufak araç kullanıyor.Aşk budur bence..
dizel güzel bi olay.. yalandan da olsa gidiyormuş hissi tork vs (ufak hacim için konuşuyorum)
ama filtre eksoz sesi duymak, stabil sürüş konusunda eyvallah..
en güzeli bi yürüyen benzinliye bi de ekonomi için dizele sahip olmak..
en guzeli ortalama 14lt yakan bi benzinli araca sahip olmak,zaten 2aracin yakiti+servis bakim maliyeti+yillik vergisi vs astari yuzunden pahaliya geliyo:D ama 2.araba herzaman sart iste..her aracla heryere gidilmiyo..neyse yaa ben yatiyorum iyigeceler:D
valla yerim oyle a$ki ben :) iimis verdigin ornek,allah herkese nasip etsin insallah..
Tabiki keyif vermeyen bir motorla dizelide kıyaslamam o noktada çok haklısın Soner abi.Örneğin 102 hp 8v motor yerine 1.3-4 dahil olmak üzere dizel tercih ederim.Çünkü keyifsiz ve yaktığının hakkını asla vermeyen bir motor..
Ama 1.6 litre motor ile +200 hp 'lerde 1 depoya 700 km bulabiliyosam.Basıncada çılgın gibi keyif alıyorsamda az gezerim benzinliye binerim kesinlikle :)