Yeni fiesta kullanan yok mu?
Printable View
50 tl lik benzinle 200 km yapıyorum
konuyu bende takip ediyorum ,yakın zamanda aracı satıcam ufak bir dizel alıcam bizimkilerin dilinden kurtulucam :)
bende fiorino ile eminönü esenyurt gidip geliyorum 800 km görüyorum her zaman.
Ben renault grubu tavsiye ederim, 1.5 hem hacimli hem az yakıyor.
Fiatın multijeti, peugeot ve citroenin 1.4 hdi modelleri ya da fordun 1.4 tdci modellerinden daha az yakmaz.
Az daha fazlasını yakar ama cok daha iyi gider, cok daha performanslıdır. Zaten birisi 8v eski teknoloji motor birisi 16v bol ödüllü bir motor, 400bin küsürde gezen multijet motorlu binlerce taksi de mevcut...0.2 0.3 lt fazla yaksın süründürmesin benim felsefem bu :)
Eger chiplerseniz cok daha ekonomik, cok daha performanslı olur.
Ben izmire giderken 4.2 ortalama yaktım, klima acıktı gazlaya gazlaya gittim, yarım depo ile izmire indim, 562km yapmıstım. Depom da öyle devasa degil 44-45lt alıyor.
Yine Mustu ve Xor ile 4.6 ortalama ile Ankaraya gittik geldik hic kasmadan ;)
YEY sanırım Fiatın yol bilgisayarına tu kaka demis, dogruyu göstermiyor demis, ben 4 senedir biniyorum 108bin km falan yaptım hic yanlıs gösterdigini görmedim.
Dogru oldugunun da ispatı;
100kmde 4.2 lt yakmısım.
Yarım depo ile 562km gitmisim.
Yarım depom 45/2 = 22.5 lt yapar.
100kmde 4.2 yakan araba, 562kmde 23.604 yapar.
Kısacası sadece 1 lt fark var o da panameranın yol bilgisayarında bile olur. ;)
Fiatın 2005-2006 model arabaya koydugu yol bilgisayarı özellikleri su an 2010 model cogu arabada bile yok, o yüzden hakkını yemeyelim. Gidip son model corsa sportlara bakın yol bilgisayarında ne görebileceksiniz?
punto az yakıyor yaw ankaradan dönüşte güzeldi tüketim o kadar basmaya:)
aynen kanka hadi bu uzun yol şehirler arası birde şehir içi görseniz 2,1 falan görünce kafayı yiyorum :D
vallahi kim ne derse desin ankara git-gel , ankara içi dolaşmayla puntonun ne kadar az yaktığına şahit oldum
aslında tüketim ve gidiş ağırlıkla da alakalı.1350 kilo civarı güncel c sınıfı araçlarla bi önceki jenerasyon b sınıfı araçları (900 100kg arası) tüketim olarak çok kıyaslamamak lazım.Öncelikle konfor ve ihtiyaçlara cevap verecek sınnıfa kararverip o klasmandaki en makul , en az tüketen araç seçilmeli.. Aynı şekilde güncel b sınıfı ve bi önceki jenerasyon b sınıfı içinde aynı şey geçerli.Kilo çok değiştiriyo tüketimi.
Yok Muştu sen anlık gördügünü söylüyorsun, sehirici 100kmde 5.2 falan yakıyor. ;)
Sehirici trafikte öyle 2-3 hatta 4 litre yakacak araba yoktur. Ben bir ara 4 küsürleri görüyordum ama hic trafik yokken falandı, 100km yol gidene kadar trafigi yine buluyorsun zaten İstanbulda :D
Gülle gibi keskin jantlardan sonra 0.2 0.3 artar gibi oldu ama trafigin göbeginde böyle giden bir araba icin 5.4 5.5 da cok degil :D
Allah nazardan saklasın ben cok memnunum. :)
moruk 70-80 le giderken anlık 2,1 yakıyorsa daha ne olsun :D
Aynen yarisin de motoru süper, hem hafif hem performanslı.
Ben sabit gidemiyorum kardesim tek sorun o, yoksa bu araba cok daha az yakar :D
Misal Tekirdaga giderken 140 altına düsmem, sıkılıyorum öyle 80 90 falan :)
kısacası 1.3 fındık dizelleri seviyoruz :)
biri yaris mi dedi :p
ne zaman uzun yola çıkacak olsam bu sefer yavaş gidip ekonomi yapıcam diyorum ama en fazla 70-80 km sonra basıyorum Allah ne verdiyse :)
Getz hakkında kimse bilgi vermemiş ben vereyim..
45 lt ile şehir içinde dikkatli kullanırsam 700 km gidiyorum..Buda 6.5 lt ye tekabül ediyor. 1.5 3 silindir 82 hp 1200 kg..Şehir dışında da 1 lt filan daha az yakıyor.
yavuz şunların arasından hangisini tercih ederdin?
1- Pejo 207 1.6 HDi 90 ps
2- Corsa 1.3 CDTi Ecoflex 95 ps
3- Punto Evo 1.3 Multijet 75 ps
bu ilk 3 araba sıfır km olacak...
veya
4- ikinci el 2009-2010 model Megane II DCi 100 ps..
207 1.6 hacim oldugu icin iyi görünüyor, her ne kadar peugeot sevmesem de hacim önemli dizelde hem performans hem keyif acısından, chiple de cok güzel degerler alınır.
1.3 dizellerin avantajı vergi diliminde en alttalar, vergi az ödüyorsun, 1.6ya göre biraz daha az yakar ama önü cok acık bir motor degil, 90-95hp agır bir dizel chipsiz cok keyif vermez.
Punto 75hp hic gitmiyor, o kasaya o güc cok az, chip yapacaksan al derim ama corsa daha iyi gibi görünüyor. Bir de punto evo fiyatları sacma pahalı.
Sıfır olacaksa, 207 hacminden dolayı tercih ederdim. Performans cok umrumda degil dersen Corsa...Ama puntonun 75ligini tavsiye etmem ne kadar artıları olsa da.
Megane 100 iyi bir secenek olabilir, hem kücük degil hem yine güzel giden az yakan bir otomobil...Ama 85lik olmasın o da 100lük olsun mutlaka ;) Temiz kmsi düsük bulursan bir de ucuzsa direk alınabilir.
2010'un güngöreninde adamlar corsaya yol bilgisayarı koymamış enteresan , bizim kıçı kırık 1.4benzinli sanderoda bile vardı
clio tartısılmaz. ;)
Erdeğe giderken 50TL mazotla.Klima acık.
Arabada ben dahil 5 kişi,bagajda yaklasık 200-250kg yük vardı.
Ortalama 130-140km hızla gittim.
340 km yol yaptım ve ortalama tüketim 4.3 cıktı...
Gittiğim yolun 50-60 km'side köy yoluydu,dağ tepe bayır :D:D:D
Arac 1.3 m.jet Punto.Yavuz abinin kasadan :D
ben clio diyorum punto multijet kullanan bi abi benim arabanın yakıt değerine inanmamıştı
90 tl ye manisa-didim didim-bodrum bodrum manisa yapmıştım dönüşte 5.vitesi bitirdiğimiz olmuştu.
tabi araç ağırlığından da kaynaklanıyo 80 hp araç 990kg full stok araç 1,6 benzinli araçları geçiyorum
Şuan konuyu okuyunca birçok arkadaş hala yakıt nasıl ölçülür bilmiyor. Arkadaşlar ibrenin durduğu yerden vs km takibine ilişkin sonuç çıkaramayız. Yok son çeyreğin bi altından kırmızı ışığa kadar, yada bir çeyrek depoyla şukadar km gittim verisi reel bir sonuç vermez. Depoyu fullersin, km yapar, tekrar deponun fullersin kaç km de kaç tl yada kaç lt yaktığın çıkar ortaya.
Ben bu haftasonu bir yarım depomla 550km diğer yarısınla ise 350 km yaptım, yollar aynı... Nasıl bi sonuç çıkarabilirizki değilmi.
Ayrıca 50 tl ile 340km yol yapmak yaklaşık 100km de 5 lt yakmaktır, yani 4.3 lt değil...
hatta yakıtı aynı istasyonun aynı pompasından almanız da lazım, sağlıklı bir tüketim değeri hesaplamak istiyor iseniz.. ;)
sahsen ben hesaplıcagım zmn depoyu doldurup trip i 0 layıp daha snra ısık yandıgında tekrar aynı benzinlikten aynı pompadan depoyu dolduruyorum. aldıgım benzin/yaptıgım km aracımın kmde ne kadar yaktıgını tam olarak gosteriyor. boyle yapmayanlarada tavsiye ederim. tarkanında dediği gibi ibreden olcum yapılmaz