moruk 70-80 le giderken anlık 2,1 yakıyorsa daha ne olsun![]()
Aynen yarisin de motoru süper, hem hafif hem performanslı.
Ben sabit gidemiyorum kardesim tek sorun o, yoksa bu araba cok daha az yakar
Misal Tekirdaga giderken 140 altına düsmem, sıkılıyorum öyle 80 90 falan![]()
biri yaris mi dedi![]()
ne zaman uzun yola çıkacak olsam bu sefer yavaş gidip ekonomi yapıcam diyorum ama en fazla 70-80 km sonra basıyorum Allah ne verdiyse![]()
Getz hakkında kimse bilgi vermemiş ben vereyim..
45 lt ile şehir içinde dikkatli kullanırsam 700 km gidiyorum..Buda 6.5 lt ye tekabül ediyor. 1.5 3 silindir 82 hp 1200 kg..Şehir dışında da 1 lt filan daha az yakıyor.
Dr.Ecu
yavuz şunların arasından hangisini tercih ederdin?
1- Pejo 207 1.6 HDi 90 ps
2- Corsa 1.3 CDTi Ecoflex 95 ps
3- Punto Evo 1.3 Multijet 75 ps
bu ilk 3 araba sıfır km olacak...
veya
4- ikinci el 2009-2010 model Megane II DCi 100 ps..
207 1.6 hacim oldugu icin iyi görünüyor, her ne kadar peugeot sevmesem de hacim önemli dizelde hem performans hem keyif acısından, chiple de cok güzel degerler alınır.
1.3 dizellerin avantajı vergi diliminde en alttalar, vergi az ödüyorsun, 1.6ya göre biraz daha az yakar ama önü cok acık bir motor degil, 90-95hp agır bir dizel chipsiz cok keyif vermez.
Punto 75hp hic gitmiyor, o kasaya o güc cok az, chip yapacaksan al derim ama corsa daha iyi gibi görünüyor. Bir de punto evo fiyatları sacma pahalı.
Sıfır olacaksa, 207 hacminden dolayı tercih ederdim. Performans cok umrumda degil dersen Corsa...Ama puntonun 75ligini tavsiye etmem ne kadar artıları olsa da.
Megane 100 iyi bir secenek olabilir, hem kücük degil hem yine güzel giden az yakan bir otomobil...Ama 85lik olmasın o da 100lük olsun mutlakaTemiz kmsi düsük bulursan bir de ucuzsa direk alınabilir.
2010'un güngöreninde adamlar corsaya yol bilgisayarı koymamış enteresan , bizim kıçı kırık 1.4benzinli sanderoda bile vardı
clio tartısılmaz.![]()
Erdeğe giderken 50TL mazotla.Klima acık.
Arabada ben dahil 5 kişi,bagajda yaklasık 200-250kg yük vardı.
Ortalama 130-140km hızla gittim.
340 km yol yaptım ve ortalama tüketim 4.3 cıktı...
Gittiğim yolun 50-60 km'side köy yoluydu,dağ tepe bayır
Arac 1.3 m.jet Punto.Yavuz abinin kasadan![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)