konuyla alakalı değil ama debrijaı değiştikten sonra ciddi sekilde yakıtım dustu ya.. enteresan![]()
c3 dunyanın en az yakıt tuketen aracı secıldı test ettım bızzadwar bızde 10tl mazota ıster ınanın ıster ınanmayın 90km 100 km yol yapıorum
![]()
valla yavuz eski kasasını kullanıyor test ediyoruz bende 2008 75 lik olanını kullandım sonuç aynı![]()
hem konforlu hem ekonomik![]()
50 tl lik benzinle 200 km yapıyorum
konuyu bende takip ediyorum ,yakın zamanda aracı satıcam ufak bir dizel alıcam bizimkilerin dilinden kurtulucam![]()
Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya,cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur.ATATÜRK
bende fiorino ile eminönü esenyurt gidip geliyorum 800 km görüyorum her zaman.
Ben renault grubu tavsiye ederim, 1.5 hem hacimli hem az yakıyor.
Fiatın multijeti, peugeot ve citroenin 1.4 hdi modelleri ya da fordun 1.4 tdci modellerinden daha az yakmaz.
Az daha fazlasını yakar ama cok daha iyi gider, cok daha performanslıdır. Zaten birisi 8v eski teknoloji motor birisi 16v bol ödüllü bir motor, 400bin küsürde gezen multijet motorlu binlerce taksi de mevcut...0.2 0.3 lt fazla yaksın süründürmesin benim felsefem bu
Eger chiplerseniz cok daha ekonomik, cok daha performanslı olur.
Ben izmire giderken 4.2 ortalama yaktım, klima acıktı gazlaya gazlaya gittim, yarım depo ile izmire indim, 562km yapmıstım. Depom da öyle devasa degil 44-45lt alıyor.
Yine Mustu ve Xor ile 4.6 ortalama ile Ankaraya gittik geldik hic kasmadan
YEY sanırım Fiatın yol bilgisayarına tu kaka demis, dogruyu göstermiyor demis, ben 4 senedir biniyorum 108bin km falan yaptım hic yanlıs gösterdigini görmedim.
Dogru oldugunun da ispatı;
100kmde 4.2 lt yakmısım.
Yarım depo ile 562km gitmisim.
Yarım depom 45/2 = 22.5 lt yapar.
100kmde 4.2 yakan araba, 562kmde 23.604 yapar.
Kısacası sadece 1 lt fark var o da panameranın yol bilgisayarında bile olur.
Fiatın 2005-2006 model arabaya koydugu yol bilgisayarı özellikleri su an 2010 model cogu arabada bile yok, o yüzden hakkını yemeyelim. Gidip son model corsa sportlara bakın yol bilgisayarında ne görebileceksiniz?
aynen kanka hadi bu uzun yol şehirler arası birde şehir içi görseniz 2,1 falan görünce kafayı yiyorum![]()
vallahi kim ne derse desin ankara git-gel , ankara içi dolaşmayla puntonun ne kadar az yaktığına şahit oldum
aslında tüketim ve gidiş ağırlıkla da alakalı.1350 kilo civarı güncel c sınıfı araçlarla bi önceki jenerasyon b sınıfı araçları (900 100kg arası) tüketim olarak çok kıyaslamamak lazım.Öncelikle konfor ve ihtiyaçlara cevap verecek sınnıfa kararverip o klasmandaki en makul , en az tüketen araç seçilmeli.. Aynı şekilde güncel b sınıfı ve bi önceki jenerasyon b sınıfı içinde aynı şey geçerli.Kilo çok değiştiriyo tüketimi.
Yok Muştu sen anlık gördügünü söylüyorsun, sehirici 100kmde 5.2 falan yakıyor.
Sehirici trafikte öyle 2-3 hatta 4 litre yakacak araba yoktur. Ben bir ara 4 küsürleri görüyordum ama hic trafik yokken falandı, 100km yol gidene kadar trafigi yine buluyorsun zaten İstanbulda
Gülle gibi keskin jantlardan sonra 0.2 0.3 artar gibi oldu ama trafigin göbeginde böyle giden bir araba icin 5.4 5.5 da cok degil
Allah nazardan saklasın ben cok memnunum.![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)