ozaman sikinti yok işetirsin her türlü yani bir deyişle money talks :D
Printable View
Bundan sen ne anladın bilmiyorum ama benim oradna anladığım rüşvet falan filan gibi mekanizmaların çalışması değil. Sanırım orada kastedilen, araba çekici üzerinde üç kez TUV e gidiyor, oradan geliyor TSE işleri e işin içinde devlet varsa illaki harç pul cart curt parası vardır, e araya birde bilirkişiler girecek falan filan bu işler üç kuruşa beş kuruşa olmuyor ufak ufak harcanan paralar ciddi meblağlara ulaşıyor idi..
Neden? kanun ve kurallara uygun olduktan sonra ve uğraşırsa herkes istediğini takar ve işletir anlamı çıkar bence. Adam uğraşmış, çabalamış zamanını harcamış, parasını koymuş masanın üzerine işletmiş işte. Demekki oluyor bu işler. Tereyağından kıl çeker gibi olmuyordur, orası kesin zaten. Bu ülkede tamamen standart sıfır araba bile fenni muayeneden "hafif kusuru" olmadan geçemezken bu tip bir uygulamanın hiç sancısız yapılabilmesini beklemek zaten fazla iyimserlik olur..
Önemli olan yapılabilir olup olmadığıydı, e yapılabilirmiş..
Eray bak sende çok büyük konuşuyorsun ama moruk olmuyorki şimdi :)
4 silindir 2000 cc
6 silindir 3000 cc
8 silindir 5000 cc
10 silindir
12 silindir
16 silindir
farketmez
sebebine gelince moruk onu da şöle açıklayayım sana
şimdi benim K20 yi baz alalım ufak bir örnek
2005 yılının motoru yada 2002 den sonraki model motoru
98 yılında o kasada böle bir motor varmı yok
motorlar ters bile duruyor cok alakasız hemen anlaşılıyor yani
adamlar orda K20 soruyorlar heryere gerekli yerlere
Aslında TSE ye yada üniversiteye gitmene de gerek kalmıyor ama bu adamlar Honda türkiye aş ye telefon açmışlar sormuşlar adamlar da bir güzel sölemişler hatta o motor o araca olmaz demişler
bende yürüterek arabayı götürdüm ya dedim dalgamı geciyosunuz bu araba nasıl çalışıyor ozaman dedim afalladılar
adam nerden bilsin HAsport u hybrid racing i vs vs
motor arabada
araba yüryor
hadi tse ye belge almaya sonra üniversiteye rapora
sonra muyanaye tekrar eminyete vs vs
iş uzun anlatamıcam şimdi :)
kısasına gelince
sen motoru at üzerine araba yürüsün çalışsın hareket etsin gerisi senin parana bakıyor ve zamanına bakıyor kardeşim
silindir de farketmez
abi rotary 13b motor atsan hepten problem o zaman :)
silindir yok la bunda derler, anlat anlatabilirsen.. hacim meselesi ayrı problem yok 1300cc di 2600 cc ayarındaydı
ölme eşşeeem ölme :)
noterden satıs veıyorsun ıyı hos ama once o motorun hurdaya cıkması gerekmıyormu?
bır soruda ben sorayım kafam ıyıce karıstı o yuzden,91 model crx d16 motor kodlu araca 98 model b16 motor ısletılırmı ısletılırse nasıl olur malıyet vss,sımdıden soylım ne bu ıs ıcın 3 4 mılyar param var nede ona ayırcak 2 3 ay zamanım :D:D..muaynem bıttı sıra motoru ısletmeye geldı bıraz bılgı alalım..:)
yok kanka büyük konuşmaktan değil. silindir farkından dolayı da değil o şase kaldırmaz muhabetinden. misal örnek verirsek bmw nin 3.16 sı ile 3.20si arasında şase amortisör yürüyen farkı var. 4 ten 6 ya çıkardığını öğrendiklerinde +2 silindir değilde araba kaldırmaz muhabetine giriyolar :D ben 4 e 6 işletmeye çalışmadım ama araştırmıştım :) ama dediğin gibi at motoru git işlet diyosan bu daha güzel :D
Bak bu konuyuda tam bilmiyorsun yada tam biliyorsun insanlara forumda eksik bilgi paylaşıyorsun
Bir motoru başka bir araçtan söküp alabilmek için 2 seçenek var
1 ncisi
Araç hurdaya çıkmış olucak yani HURDA belgeli olmuş olucak ve trafikten çekilmiş olucak
bunlar çıkmacılardaki motorlar prosedürü biliyorsunuz zaten
2 ncisi
Yürüyen arabanın üzerinden saglam motoru yada kırık motoru farklı bir araca nakil olayı
bunun için de öncelikle arac sahibi yeni aldıgı motoru aracına işlettirmek zorunda
daha sonra tüve gidip onay aldıktan hemen sonra emniyete ugrucak
ve emniyetten ona küçük bir kagıt vericekler mühürlü imzalı tarihli
Kagıtta yazanlar
şu şu şu şase kodlu aracına şuşuşu kodlu motoru işlettiginden dolayı boşa çıkan şuşuşu kodlu motorunu Noter satışı ile başka bir alıcıya satış yapabilir
imza mühür emniyet
ve bu ufak kagıt ile notere gider eski cıkan motorunuzu yeni sahibine satarsınız
oda bu satış belgesi ile gider motorunu aracına işletir
birşey sorucam bir aracın kaç kez swap hakkı var
2000 cc ye 2500cc koyup sonrasında 3000 cc motor konabilirmi
kimseyle yanlış bir şey paylaşmıyorum, bazıları gibi eksik bilgi de vermiyorum...
arkadaş çıkan motoru ne yapacağını soruyor, 2. maddede anlattığınız gibi kendi motorunu işlettikten sonra noterden motorunun satışını verecek...
Ankarada çıkmacı İbiş vardır, kendi motorumu ondaki ile takasladım, noter satışı verdim sadece, yani bir konuda yazıyorsam eğer, bilin ki başıma gelmiş ya da yapmışımdır...
o kadar da olmaz sanırım :) gerçi belli de olmaz :)
bu konuyu okumadan üyelik kabul edilmemesi lazım hala konularda swap yapılmaz ruhsata işletilmez yazıyor yazmıyorum sıkıldm artık :D
dikkatli okursan bu olayın arabaya filtre takmak gibi bir şey olmadığını anlarsın... TR de işleten kadar Ankaradaki araçlarda olduğu gibi İ Ş L E T E M E Y E N de bir dünya araba var, hepsi de bu işi gayet iyi bilen insanlar ;)
Konuyu hortlatayım dedim :)
***** sitede hasarlı 1.4 tsi ibiza cupra var 2013 model..ama motor ve şanzıman sağlama benziyor..
bnm aracım 1.4 tsi 125 lik FR leon..
ben bu aracın motor ve şanzımanını satın alıp kendi aracıma koyabilirim sanırım..( sayfaları baştan sona okudum )
bu sayede hem vergi aynı kalacak (1.4 vergisi ) hem hacimden ötürü ekstra uğraş gerekmeyecek aynı olduğu için..Hem de aynı vergiyi öderken 180 hp aracım olacak..dilersem 240 a kadar yolu var biliyorsunuz..
Ben hep cupra istedim bir türlü nasip olmadı..
Sizce bu iş mantıklı ve yapılabilir mi ?
Benim gibi düşünen birileri burdan çıkar mı ?