1998 derken motor hacmini kastettim, mesela 1997 model 320 ye 97 ve üzeri yılların aynı motorunu takabilirsiniz...
kanun maddesinde herkesin ES geçti AYNI TİP tanımlaması... burda içten patlamalı vs vs gibi bir tip tanımı yapılmıyor arkadaşlar, adamlar o kadar geri zekalı değiller (bana aynen argo olarak söylenen şey budur)...
aracınızın motor nosu haricinde bir de motor TİP i vardır... M50B25, bmw 2,5 motorunun TİPi... S50B32: 3,2 lik M3 ün TİP i...
bu iş yasal olsa, 6 serisine M5 motoru swaplama fikrim sırf bu nedenle iptal oldu onu da ayrıca belirteyim...
bunun 'yasal' olarak işletilmesi mümkün değildir... alınan faturayı 'istenilen' gibi düzenletenler var, ama TC kanunları, usülsüzlüğü tespit ettiği an, kendi verdiği ruhsatı da iptal eder ve de sorumluluğu tamamen bu işi yaptıranlara yükler...
daha önce anlattım tekrar anlatayım:
2005 senesinde e36 318 cabrioma 2,5 motor swapladık... motoru işletmeye gittiğimizde karşımıza 15 gün önce çıkan yasa ve yönetmelik çıktı... çok uğraştık, çözümü yönetmelik henüz kendisine ulaşmayan Artvin'de bulduk... motor tescilini orda yaptırdık... bu olay kimsenin aklına gelemezdi ben gibi ama dediğim gibi her şeyi didik didik edip hallettik...
2005 den sonra bu olay yasal olarak yapılabilirlikten çıktı... benim korkum, gerçekten serbest zannedip bu işe başlayan ama işletemeyecek olanları yanlış yönlendirmemek...
işletmekte sorun yokta, mesela 1.6 motor yerine 2.0 koydunuz. işletin önce. ondan sonra turbolamotor işlendikten sonra turbolayınca sorun çıkmıyor sanayide daha yeni bi aracınkini değiştirdiler. 2.0 motor koyuldu. işlendikten sonra turbolamaya başladılar.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
dediğim gibi, 1,6 araca 2,0 koyan arkadaşlar, 2,0 olarak işlettikleri ruhsatı koysunlar tartışma bitsin...
bunu 3 senedir bir çok forumda tartıştım henüz 'ben yaptım' diyenlerden ses soluk çıkmadı...
birde yönetmelikte diyorki benzinlide yüzde 30 güç artışına kadar sorun yok, peki bu güç artışından kasıt HP veya KW olarak mı, yoksa cc olarakmı bahsediliyor acaba?
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
o cümlenin tamamen yurtdışından alınan cümlenin çeviri anlamsızlığı: aynı blokta %30a kadar hacim büyütmeye izin verilen madde aslında, akılların karışmasının sebeplerinden biridir...
eray bilalinki normal şartlarda işlendi sanırsam ama
minikslerinkinde egm ile başlıyor boru deildirek .aşak
![]()
BOOSTPROJECTS
EKK24 0-402 m. N/A Fwd TR Rekoru 11.9 sn.
100-200 - 8.5sn.
N/A is the best..
Civic Hatchback
muhakkak olmuyacak diye birşey yok tr de![]()
BOOSTPROJECTS
EKK24 0-402 m. N/A Fwd TR Rekoru 11.9 sn.
100-200 - 8.5sn.
N/A is the best..
Civic Hatchback
az önce o yapan arkadasları aradım 1.6dan 2.0a yükseltenleri. tüm işlemleri maslaktaki itü otomotiv anabilim dalı makine mühendisliğimidir nedir oraya danısarak yapmıslar ve hiç bi sorun çıkmadan işletilmiş. ama incelemeye maslaktaki otomotiv anabilim dalına gitmiş araç. 450 lira harç yatırmışlar oraya.
işletilmiyor demişsiniz ama bildiğim en iyi örnek Hasan abinin aracı;
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...28966762/detay
evet 2.0a 3500 cc takılmış, işletilebiliyor yaw. muameleciyide aradım o da kolay iş dedi. yeterki koyacağın motor yasalara uygun yani fatura kesilebilir olsun diyor.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...1492567/detay?
bu da ruhsata işlenmiş 350 hp lik tofaş vaşş![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)