benim araç 20tl benzinle 80 km yol yapıyor basarsam 65km yol yapıyor
Printable View
benim araç 20tl benzinle 80 km yol yapıyor basarsam 65km yol yapıyor
Sehir içinde 8 litre??Hemde bazen sıkan arkadaşlar varmış:D Eğer doğruysa valla bayılıyorum japona:D
herkes biliyor beni ben gezmeyi severim km umrumda değil açıkcası aracım bu kadar yakıyor dediğimde herkes bana gülüyor ama istanbuldan gelirken baktık ciddi anlamda 80 90 la gittiğim de oldu bi ara 200 210 ları görüp sürekli sıktığımda oldu ortalama 0.368 krş yakmıştı :)
benzin fiyatları böle giderse yakında bizim arabalar km 1 tl yakıcak..shell de çalışan bi akrabam var benzinin giriş fiyatı 0.390 mı 0.400 mü dedi tam hatırlamıyorum yuh dedim bu kadar olmaz yaa.. ben 30 tl ye 110 km yaptım ara sırada sıktım... aemv2-itr egzantirkler-60lık düz boru sonda ss magnum..
full depo ile şehir içi + gazlama 400-450 km ler yapıyorum bende,şehirdışı 90 km sabit hızla 600 km fln yapıyor...araca tork artışı geldikçe yakıt sarfiyatıda düşer,paramız yakıta gideceğine parçalara gitsin,bu mantıkla dolduralım vtec leri :p :D
araçlar aslında az yakıyor ama benzin 4 tl ye dayanmış o yüzden sonuçlar böyle çıkıyor
konuyu dağıtmak gibi olmasın ama vtı ların depoları kaç litre ben 1.4 le bir depoda 310 km yaptığım oldu bir depo 140 tl full şehir içi en ii kullanımda bir depoyla 400 420 km arası değişiyor.. Bence araçlarımız fazla yakıyor diye üzülmeyin :)
VTI deposu 45 litre , diğerlerininde öyle olması lazım d serisi 1,6 1,4 yani.
bence afr değerlerine bi bak aslında çok yakmıo senin araç biraz fazlası var ama afr değerlerine bi bak derim:)
Benim arabayla şöyle bir tecrübem oldu km hesabı yapmadım(kadran değişik km sayacı çaışmıyor :) ) ama şöyle anlatayım evden çıktım 1 km sonra opetten 100 tl lik yakıt aldım içinde varsa 15 vardır bursa kestelden-mudanya-çevreyolu-balıkesir-izmir yaptım döndüm kemalpaşa opetten 20 tl lik aldım eve geri gittim. kaç yapıyor bilmiyorum :)
Diğer gidişmde draglara oldu yine bursa-izmir fulledik devamlı gazlayarak izmire kadar geldik dönüşte susurlukta benzin bitti :) ortalama hızımız 160 tı.
filtre,headers,egzoz,buji kabloları,hafif volan
şehiriçi köprü trafiği dahil gazlamalı ortaya karışık hep 11 litre yaktım 10.5 12 litre arası değişti :D
Doğrudur km leri bilmediğim için yazdım :) o sorunu halledince tekrar hesaplama yaparım ama takriben ilk gittiğimde 770 km falan yapmışımdır 145/770=188 kuruş yakmıştır herhalde.
Girmeyeyim dedim ama yinede kendimi tutamadım :)
Öncelikle bu problemi çözene çeşitli hediyelerimiz vardır :D
Bu havuz problemini çözmek için öncelikle yine başka soruları çözmemiz gerekiyor.
1-) 100 TL + Benzin + İçinde 15 TL lik benzin varsa .Elde var 115 TL benzin
Deponun 168 TL aldığını var sayarsak depoda 53,00 TL lik bir boşluk kalıyor.
A:) Bursa kestelden-mudanya-çevreyolu-balıkesir-izmir Kaç Km ??
B:) Kemalpaşada 20 TL lik alınması neyi değiştirdi ?
C:) Kemalpaşada alınan benzinden sonra depoda ne kadar boşluk kaldı.
Problem 2
Bursa - İzmir arası 322 Km dir.
Elde var 322Km
İzmir - Susurluk arası 218 Km
Toplam Km = 540 KM
1 Depo Benzin : 168,00 TL / 540 KM =
0,31 Kuruş yakmışsınız. Şehir dışı değerleri ile çok iyi bence.
Not: 1. Problemin 100 Puanlık soru olarak Ö.S.S ' de değerlendirilmesi kanaatindeyim.
Evet üst tarafta 15 yazmışım daha fazladır mutlaka o tahmini bir rakamdı :) orda ki problemi de çözmüşsünüz teşkkür ederim :)
gc8 le 750km uzun yol 120km ortalama ile, 150 km de full şehir içi gazlamalı (araba tanımaya çalışma çabaları) 900km yol yaptım. Arabayı aldığımda 0 daydı benzin, 260 tl lik yakıt aldım, şuan gene bitti benzinim.
7.5 lt ortalama yapıyor. Yani vteclerde gc8 ler kadar yakıyor, yada tam tersi.
google maps a üstteki gittiğim yerleri yazınca şu şekilde bursa,mudanya,balıkesir,izmir,bursa şeklinde 704 km verdi.
Yok valla lpg yok bende abi bir gariplik vardır diyorum hadi yakıtı geçtim aldığım yakıtı hani içindekini tahmin edemedim diyelim tam depo ile bile bu km gitsem çok güzel bir rakam çıkıyor :) dimi?
Zaten bir hesap yanlışı var.
Arkadaş yaklaşık 640 km yol yapmış toplam. 100+15+20 tl likte benzin var. yani 135 t lik.
yani km de 21 kuruş yakmış. olabilecek bir değer çok kasılırsa yakalanabilir yani... birde tabi benzin kaç para iken oldu bunlar.
Yok hocam vti varsa kasmayı bırak sırtında taşısa bile 20 Kuruş yakamaz :D
2. hesap doğru
Bursa - İzmir arası 322 Km dir.
Elde var 322Km
İzmir - Susurluk arası 218 Km
Toplam Km = 540 KM
1 Depo Benzin : 168,00 TL / 540 KM =
0,31 Kuruş
içerdeki benzini tahmin ettim daha fazla olabilme ihtimali yüksek bence:) 1.5 ay oldu.
20 - 30 tl ile yakıt tüketimi ölçmek pek doğru değil arkadaşlar.. Çok hatalı, yanıltıcı olabilir..
her benzin aldığımda kaç km gittiğime bakarım. şehir içi karışık kullanımda max 330 kuruş yakıyorum. istanbul dan gönen e 325 km. 65 tl lik benzin yaktı. (110 üzerine çıkmadım) şehir içinde tamamen kasınca 270 kuruşa kadar düşüyor. ama bunu sadece 1 kez yapabildim. 600 kuruş yaktığımda oldu. (sürekli 97 oktan alıyorum)
şu değerleri para olarak değilde lt/100km olarak yazsanız bundan 10 yıl sonra da anlaşılır... ;)
Bu ekonomide daha fazla yakıt almakta :) Bütçe açısından çok sarsıcı olabilir :)
Neyse bu işin şakası tabikide .
Ölçümleri şu şekilde yapmak lazım. Aracı fulleyip Km yi sıfırlayarak - 100 Km civarı yol gittikten sonra tekrar aynı pompadan fulletmek ve Atıyorum
30 Liralık benzin aldı depo tekrar fullendi. Km' de 113 gösteriyorsa 30 Bölü 113 = 0,265 Kuruş gibi.
hem gerçek bir ölçüm için depoyu gırtlağına kadar dolduracaksınız. 200-400 km arası yol yaptıktan sonra yine aynı benzinliğin aynı pompasından yakıtı yine gırtlağına kadar dolduracaksınız. işte şimdi doğru hesaplama yapabilirsiniz.. diğer ölçümler yanıltır.. ;)
Hocam bununla ilgili bir şaka daha geldi aklıma Mazur görün ;
Depoyu Gırtlağına kadar doldurma fikri kulağa çok hoş geliyor.
Hadi doldurdum diyelim ki zor ya. :D 200 - 400 Km yol yaptım diyelim
Tekrar depoyu nasıl fulleticem
Pompacıya vermem gerekli :) hahaha para tabiki.
Yanlış anlaşılmasın.