User Tag List

Sayfa 6/8 İlkİlk ... 45678 SonSon
139 sonuçtan 96 ile 114 arası

Konu: 300 zx bilgi paylaşımı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    duruyor evet 2 senedir bende . hiç bir problemi yok , yağını suyun koy devam ..

0zan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bi japon buluşması organize edilsede gitsek, araçlarınızı inceleyebilsem

DrkldyZ
    Misafir

Merhaba

Arkadaslar merhaba

Foruma yeni uye oldum ve bu ilk mesajim. Neden ozellikle buradayim? Cunku konu Z32. Sizlerle bu arac hakkinda yasamis oldugum deneyimlerimi paylasmak isterim. Bu yilin Mart ayinda yurda dondum. Muhtemelen gececi. Ve yaklasik on yildir da ABD de yasadim. Ilk olarak floridaya yerlestim. Oldum olasi spor araba tutkunuyum. Benim favorim Dodge Viper idi. (Gerci hala severim.) Ta ki Nissan 300ZX i gorunceye kadar. Hayallarimdeki araba oldugunu o anda anladim. Aradan bir kac yil gecti bu arada ben de oradaki hayata alismistim. Artik bir Fairlady sahibi olma zamani gelmisti. Yalniz tek sanssizligim TwinTurbo modelini bulamamistim. Onun yerine Non-Turbosunu aldim. O an benim icin onemli olan motorun gucunden cok ona sahip olmakti. $2000`a aldim. 1990 model N/A 2+0 Otomatik ve Siyah idi. Ilk is olarak Camlari filmledim. Motorda ve otomatik sanzimanda problem vardi. Ilk isim motoru degistirmek oldu. Arkasindan Otomatik vitesi Duz vitese degistirdim. Oxygen sensorleri ve exhaust u cikardim yerine susturucusuz duz pipe taktim. ECM (Engine Control Module) Upgrade edildi. Duz motor icin olan fuel injector ler yerine TT Injector leri takildi. Hava filtre sistemi tamamen degisti. Non-Turbo yani N/A modellerinin (otomatik vites) fabrika cikisi 222 HP`dir. Yapmis oldugum bu degisikliklerden sonra Dyno Teste girdim, Z1 Motorsports (Carrollton,GA) Sonuc bekledigime yakindi. 282 HP. Tabii bu arada artik ufak sokak kapismalarina baslamistim. Amerikalilarin ekolu olan ve cogunlukla Turklerin ove ove bitiremedikleri Corvette ile Trafik isigindan Trafik isigina yaristim. Kazanan Z32. Tabii ki uzun yolda bu sekilde kapismazdim Keza Mercedes CLK 320, Nissan Z31 , Mitsubishi Eclipse, Volkswagen Passat 1.8 Turbo. Hepsinin sonunda yuzumu hic kara cikartmadi. Sira bir isim bulmaya gelmisti. Lady zaten takma adindan geliyordu ve rengi karaydi, Dark ta oradan. Darklady ismi kendiliginden cikti. Sonrasinda benim gibi insanlari bulmaya gelmisti, uc kisi ile tanistim. Ve o andan sonra 30-35 kisilik bir Nissan Z kulubumuz oldu. O zamana kadar Alabama eyaletinde hic bir Z kulubu yoktu. Ismimizi bulduk. Alabama Z Riders. Gunlerden bir gun ben kendi halimde seyrederken, bir porsche carrera tarafindan taciz edildim. Cok serseri bir havasi vardi ve ben o tarzdan pek haz etmem. Bir sonraki cikis 5 mil ilerideydi ve polislerin bekledigi yeri gecmistik. Cikisa geldigimizde benim ibrem 160 mili gosteriyordu. Tahminimce o da 165 civariydi cunku cok az bir farkla gecti. Ama o serseri serseri tipi gitmis kizginliktan kipkirmizi olan biri gelmisti. Cunku Z32 ile o hiza ulasabilecegimi dusunmemisti. Darklady ona gore daha agirdi ve Turbosuzdu. Bu olaydan yaklasik 2 ay sonra Rod kirdim ve ikinci sefer motoru degistirdim. Iscilik Amerika da cok cok pahali oldugu icin. Sonra interior calismalarina basladim. Dosemeleri gri idi, Kirmiziya cevirdim. Direksiyon yerine, yaris tipi direksiyon; Rotor ve Caliper lar degisti ve renklendi (Kirmizi). Twin Turboya cevirme niyetim vardi ancak evlendim ve Turkiyeye yerlesmek zorunda kaldim. Ancak Darklady imi hala satmadim arkadisim garajinda, ara sira calistirilip trafige giriyor.

Burada bazi arkadaslarin soyledikleri agirlik olayi ve Turbo konusunda ayni fikirde degilim. Nedeni ise ABD de $20000`a cok guzel modifiyeler yapilir. Turkiyeye gore cok cok ucuz ve bol parca avantaji var. Drag race de 1000 HP lik Z32 u izledim. Modifiyeli yeni GTR a lastik koklatti. Eger Z32 tutkunuz varsa onunlar herseyi yapabilirsiniz. Ote yandan dezavantajlari yok degil. Yine bazi arkadaslarin dedgi gibi Motor kismi dar oldugu icin calismasi zor. Ama gulu seven dikenine katlanir degil mi. Simdi sizleri Darklady imle tanistirayim.

S.Özeren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hayırlısı olsun inşallah istediğinizi yaparsınız.
    Livestrong

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Drklydz İstanbulda nerdesin? neden beni bulmuyorsun?

Türkiye'deki 300zx sahibinin bu araca olan tutkusu çok daha yoğun olmak durumunda; zira ABD'ye göre araç çok daha pahalıya bulunuyor, hatta çoğu zaman bulunamıyor, parçaları shipping ve gümrük gibi ek ücretler ödeyerek getirtebiliyorsun, dahası da kimse araçtan anlamıyor bir elin parmağı kadar motorundan anlayan yer bulabiliyorsun, nismo shop ise ancak rüyalarda görülebilir.

Ancak yurt dışına bağımlı olduğunuz modifiye yapılası diğer muadili araçlara göre parçalarının daha uygun olduğunu hep söyledim. Yukarıda bahsi geçen listedeki parçaların beşte birini kullanarak T.Cnin en hızlı 300zx'ini yaptım, arabamın yapımından sonra sadece kendi türünde değil muadili olan tüm araçları geride bıraktım. 400hp civarı denemek isteyen arkadaşlar ile yürümeye hazır bir vaziyette garajımda bekliyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sevgili 300zxseverler,

Benim yüzümden bir 300zx sahibi olduğunuz vakit bana geliyorsunuz; Aracınızın ilk bakımını ben yaptırıyorum, abd yapımı kutusunda bolt on lambo kapı kitini hediye veriyorum. Dahası da; kişi aracından memnun kalmadığı takdirde (gizli ayıp v.b.) parasını geri alması adına gerekirse bedelsiz olarak dava açmasına yardımcı oluyorum

Her şey iyi güzel de sen neden lambo kiti aracına takmıyorsun diye düşünenler için hemen belirtmem gerekirse; kit 18kg ağırlığı midemi bulandırdı takmadım, satamadım.. Alacak arkadaş belki show arabası yapar, işine yarar..

AYRICA, aracımın muadili tüm proje araç sahiplerine buradan DAVET gönderiyorum, arabamın kaputunu açın inceleyin, ne takılmış ne sökülmüş kendiniz görün, daha sonra deneme yapalım neticeyi görelim..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sevgili 300zx severler,

Bu hafta muharrem'in turbo typeR ile yürüdüm arabası deli gidiyor, çok ciddi geçildim, aşağıda videosu var,

Proje kaldığı yerden devam edecek, aracın gelişimini buradan paylaşacağım, zira henüz proje araçlar bölümüne girmek için hazır olduğunu düşünmüyorum

Diğer projelerden farklı olarak; hangi parçaya ne kadar ödediğimi, kaportacıya boyacıya, motor ustasına ne ödediğimi tek tek yazacağım. Onlarca proje var ama kim neye ne kadar ödemiş sır gibi saklanıyor; kendi harcamalarımın hepsini ayrıntılı olarak yazacağım,

Bu işe gönül veren arkadaşlarımın olayın maliyetini görüp bilmesinin; bir şeylere başlayacaksa nereden ve nasıl başlaması yönünde yol haritası olabileceği düşüncesindeyim. Sadece benim projem değil tüm projelerin bu şekilde olması herkes için daha açıklayıcı ve aydınlatıcı olacaktır.

Sadece maliyet değil; Kimde nerede hangi işlemi yaptırdığımı da ayrıntılı bir şekilde yazacağım,

Liste ilk sayfada, Hakkımızda hayırlısı,

buarada iyi seyirler

TH Turbo Type-R MuhaRRem - YouTube

halilkarakas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    projenizi takip edeceğim..

allah sabır versin

dediklerinizede bir bir katılıyorum inşallah yüz üstü kalmazsınız

böyle numune arabaların sevilmeside benim hoşuma gidiyor.

azimle mıçan taşı delermiş....kolay gelsin

(maliyetleride yazarsanız çok muhteşem olur sizi izleyenler için)
    SENSİN.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı halilkarakas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    projenizi takip edeceğim..

allah sabır versin

dediklerinizede bir bir katılıyorum inşallah yüz üstü kalmazsınız

böyle numune arabaların sevilmeside benim hoşuma gidiyor.

azimle mıçan taşı delermiş....kolay gelsin

(maliyetleride yazarsanız çok muhteşem olur sizi izleyenler için)
    Teşekkür ederim,

Elbette maliyetleri yazacağım,

dragon07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şöyle bikaç güzel foto hiç fena olmaz

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    merak ettim sizin 300zx şu an net olarak kaç hp ?
    dinamo verisini soruyorum ama tahminleri değil

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Maxi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merak ettim sizin 300zx şu an net olarak kaç hp ?
    dinamo verisini soruyorum ama tahminleri değil
    henüz dinamo verisi elimde yok, ancak motor için pek bir şey yapılmadı, turboların teki fena duman atıyor,

Tavsiye edeceğin bir yer varsa dinamoya çıkarabilirim,

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ThUnDeRbErK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maaşallah kolayı değilde zoru deneyip,marjinal düşündüğünüz için sizi kutluyorum.Farklı bakış açıları çok güzel sonuçlar doğuracaktır buna eminim ben kendimden biliyorum Rx-8 konusunda bende böyleyim üzerine gidiyorum,1 seneyi geçti,inşallah sizinde 300zx olarak bir grup ortam şeklinde buluşmalarınız vs olur,projeniz daha iyi yerlere gelir.Denemeye devam,sabırlar ve başarılar dilerim.Herhangi bir aktivite olduğunda sizide bekleriz.
    Teşekkür ederim,

Araba tercihinizden çok da farklı düşüncelere sahip olmadığınızı ve beni anladığınızı görüyorum, size de sabır ve başarı diliyorum.

Herhangi bir aktivite olduğuna sizi ve arabalarınızı görmek için atlaya zıplaya geleceğimden hiç şüpheniz olmasın

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 0zan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    henüz dinamo verisi elimde yok, ancak motor için pek bir şey yapılmadı, turboların teki fena duman atıyor,

Tavsiye edeceğin bir yer varsa dinamoya çıkarabilirim,
    paşaoğlunda ölçün işte, bakın ne veriyor, hp - tork eğrisi nasıl ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Maxi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    paşaoğlunda ölçün işte, bakın ne veriyor, hp - tork eğrisi nasıl ?
    Tamam yakın zamanda ölçüp bilgi vereceğim, ben de çok merak ediyorum açıkçası

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dragon07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şöyle bikaç güzel foto hiç fena olmaz
    ilk sayfadaki fotolar bende bile yok şuan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

300zx

Sevgili Ozan ve darklady..

Ozan senin de bildiğin gibi ben de yeni bir 300zx sahibiyim. Cok yogun calısma tempomdan dolayı aracı aldıgım gunden itibaren onunla cok ilgilenemedim ama onumuzdeki birkac ay ılgılenebılırım. Musait bir gunde (onumuzdeki 2 hafta icinde herhangi bir gun ve saat bana uyar ) bulusup konusursak cok sevınırım... saygılar.

_FrKn_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yaw bu 300zx cilerin konusu ne kadar seviyeli geçiyor böyle imrendim valla bütün konular böyle olsa keşke araba gibi sahipleride nadir insanlar galiba
    bende takip edeceğim ozan abi projende başarılar dilerim allah utandırmasın herşey gönlünce olur inşallah..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı deryauymaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sevgili Ozan ve darklady..

Ozan senin de bildiğin gibi ben de yeni bir 300zx sahibiyim. Cok yogun calısma tempomdan dolayı aracı aldıgım gunden itibaren onunla cok ilgilenemedim ama onumuzdeki birkac ay ılgılenebılırım. Musait bir gunde (onumuzdeki 2 hafta icinde herhangi bir gun ve saat bana uyar ) bulusup konusursak cok sevınırım... saygılar.
    telefondan bana ulaşabilirsin, yakın zamanda mutlaka görüşelim

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)