Bitmemiş haldeyse hiçbir işimize yaramaz, 500km'de dümdüz olur o eksantriğin profilleri.
Printable View
Bitmemiş haldeyse hiçbir işimize yaramaz, 500km'de dümdüz olur o eksantriğin profilleri.
benim anlamadığım sitenin anasayfasında egzantriklere sertleştirme(indiksiyonla,sementasyonla) yapıldığı yazılıyor zaten yapılması da gerekiyor.Bence y.dışındaki aftermarket egzantrik üreticileri son kontrol amaçlı tekrar işliyo olabilir.Çünkü sertleştirme uygulanan aynı ürün arasında bile az da olsa ölçü farklılıkları olabiliyor.
merak ettiğim bu kent verdiği pt52 ile kendi verdiği arasında fark olacaksa o iş yaş ama aynı ısıl işlem sertleştirme vs uygulamaları varsa olur acaba garanti konusunda ne diyecekler.?
Yukarıda Ömer'in yazdığı hem bitmiş halde hem de yarı mamül eksantrik ürettikleri şeklindeydi. Bahsedildiği kadar büyük bir firmanın son kullanıcıya yarı mamül eksantrik vermesi çok saçma bir durum olur. Eğer bitmiş eksantrik veriyorlarsa sorun yok ben alırım.
Yarı mamül eksantrik, tekrardan üzerine profil işlemek için sertleştirme yapılmamış haldeki eksantriktir. Son kontrol için değil, üreticiler kendi beklentilerini karşılayacak şekilde yarı mamül eksantriği traşlar ve sertleştirme işlemini yapıp satar. İkisi de estaş yarı mamülden işlenmiş olan X ve Y marka eksantriklerin lifti, durationı, güç bandı vesaire her şeyi birbirinden farklı olabilir. Yarı mamül eksantriği bize vereceklerse hiç gerek yok, zaten masamda süs olarak duran bir krank var, bir de eksantrik fazla gelir.
Tam bitmemiş olarak performans egzantriği üreten firmalara satıyolar ayrıca bitmiş kullanmaya hazır şekilde de satış yapıyolar. Bitmemiş ürünleri kentcams, cosworth, newman gibi firmalar yumuşak ve kaba halde satın alıp kendi istedikleri ölçülerde ilşeyip üstüne isminiz yazıp son işlemlerini yaparak satıyolar. Dolayısıyla siz estaştan direk olarak ben PT51 kentcams istiyorum diye satın alamazsınız.
Off hevesim ısıl islemsiz kaldi. Herkez farkli bisey diyor en iyisi bi kobay secelim aramizdan o alsin bi kullansin sonrada biz alalim :D
bitmişi de varmış işte alabilirsiniz
Adamlar son kullanıcıya satarmı bitmemiş egzantriği :) O fiyatlar bitmiş egzantrik için.
Yahu adamlar satarmı diyorsun da
Bak ben tecrübelerimi oraya yazdım paylaştım
sanki ben adama rakibim onun satış yapmasını istemiyorumda mı böle yazdım
sizleri uyarmak için yazdım çogunuz daha egzantrigin motorda ne görevi oldugunu bilmeden egzantrik alıyorsunuz sırf güç veriyor diye
Ben bile biyeti alayım tornada işliim size satarım PT52 diye lazerlede marka koyim nerden anlıcaksın sen sertleştirilmiş ham malzeme oldugunu
yani yazdıklarımı yanlış algılamayın sadece biraz araştırın derim ben 660 tl ye egzantrik alıcaz 400 tl uygun alıcaz diye 600 tl nız çöpe gitmesin yazık günah para kolay kazanılmıyor
karısık is kas yapayım derken goz cıkarmamak lazım iyice detaylarına inmek lazım.
yahu arayanlar mail atanlar bunları sormadınızmı tam olarak bitmişmi yarı mamul diyemi ??
Tamamda miniks ben bitmiş eksantrik için konuştum yarın tekrar arar gene sorarım garanti veriyorlarmı ısıl işlemden geçmişmi vs vs diye. Vede gören arkadaşlar anlatmış firmanın ciddi ve işinde iyi olduğunu adamlar bizim 5 tane egzantrik paramıza tenezzül edip firmasını lekelermi işlemden geçmemiş egzantrikleri satıp. Ben sana ithafen yazmadım ben forumda konusu olmadığı için yer almasını istedim yerli bir egzantrik üreticisinin. Bu arada egzantrik ne yapıyordu aküyümü şarj ediyor :D :D Ha bu arada konunun açılma sebebi grup alımı veya ucuza egzantrik almak maksadı değil. Kimse istemez parasının çöpe gitmesini coğumuz kısıtlı imkanlarla bişiler yapmak insanlarız öle arabaya cok para dökme imkanımız yok. Haricen arkadaşlardan arabasında estaş egzantrik kullan var uzun süredir.
Sıfırıncı murat alıcı olanlar yazsın abi ilk postta yazalım garanti olanları.
liste hazırlanıcaksa benide ekliyebilirsiniz
Erkan ben sana şöle sölediğimi hatırlıyorum sen newman kentcam felan bakıyordun colombo bakıyordun sana demıstımkı kentcam veya newman felan alıcaksan estas al demıstım aynı mal demıstım benle maytap gecer tarzı bı cumle kurmustun :) yerlımalı dayanırmı felan dıe
bı kac kısının egzantrıklerın ornek vermıstın uzerınde sportcam yazıyor dıe bende onlar sıvas malı demıstım :) kentcamsın kasnak cıvatasının oldugu yerde knt cms yazar onuda sonradan yapıolar ham olarak estasdan alıyorlar ısıl ıslemını orda yapılıyor dıe uzun uzun konusmustuk
nolduda bole bı anda estasa yoneldın ?
Postalarımı bi oku onur herhangi bi postumda estaş alalım yada alıcam diye bi cümle geçmişmi hayır. Konunun sebebini bi üst postta yazdım yerli firma oluşu hoşuma gittiği için ve forumda görmediğim için açtım. Ha aramızda geçen konuşmalarda ben kentcams ve newman dan bahsetmiştim sen colombo almamı önermiştin onuda yanlış hatırlıyorsun estaşla ilgili konuşmamız geçti ama dalga geçmedim. Bu arada ben estaşa falan yönelmedim :) Ben hala piper de kararlıyım. O kadar cıkaramazsam newman alıcam estaş ın dereceleri benim için yüksek.
Erkan,
alıntı yaptığım yerle ilgili bir problem olmaması durumunda,
valve lift, duration, timing, full lift kaç derecede ve bir de üst ölü noktada kaç mm lift var bunları öğrenebilirsen ben kesin alıcıyım.
Eğer kendine almayı düşünmüyorsan uğraşmak istemeyebilirsin anlarım, bu durumda kimle hangi numaradan görüşüyorsun bana özel mesaj atabilirsen sevinirim.
--------------