eg kasanın 1.6si ile 1.5ex arasındaki en belirgin farklar nelerdir..morundan donanımına kadar herkes bildiklerini yazarsa sevinirim..tşkler
eg kasanın 1.6si ile 1.5ex arasındaki en belirgin farklar nelerdir..morundan donanımına kadar herkes bildiklerini yazarsa sevinirim..tşkler
///
E36 3.20 Coupe
en başta motor - D16A9 DOHC enjeksiyonlu- D15B3 SOHC karbüratörlü
orta konsol (kolçak ve bardaklık EX te yok) - sedanlarda arka panzot (hoparlör delikleri yok)
yürüyen aksam aynı ... bi aksları değişik olabilir...benim bildiğim bunlar
en önemlisi motorları ex'lerin motoru 1.5 karbüratörlüdür si'ler 1.6 enjeksiyonlu motordur. kasa olarak aynıdır donanım olarakta klima ve sunroof değişebilir.
Honda Eg
Mk 6,5 Fiesta
Mk 7 Fiesta
Kuş Serial 90 Doğan L
Honda Ek
teşekkür ederim hepinize..daha önce forumda konusunu açmıştım bi eg kasa civic alıp biraz bindikten sonra motor swaplamak istiyorum ama maliyet beni korkutuyor biraz..o yüzden direk alıp binmek için "si" olması daha mantıklı dimi?
///
E36 3.20 Coupe
- 50 km/h hızla giderken 27 metre ilerideki yayaya çarpmadan durabilirsin, 60 km/h hızla aynı yayaya 44 km/h hızla çarparsın.
///
E36 3.20 Coupe
1300-1500 lira arası diyebilirsin, işçilik dahil.
- 50 km/h hızla giderken 27 metre ilerideki yayaya çarpmadan durabilirsin, 60 km/h hızla aynı yayaya 44 km/h hızla çarparsın.
eyv tşk ederim
///
E36 3.20 Coupe
si alma derim çnkü çok beğenilen bi motoru yok.başta swap demişsin aynı fikir bende de var en düzgün fikir budur bana kalırsa yani başın ağrımaz stockta olsa 1 ton araba ile keyifli şekilde devam edersin hayatına.ben ex im ile turbo projesi yapıcam hayalimde bu var 2-3 kez direkten döndü bu hayal ama bi şekilde olucak.
1.5 EX Sedan bul klimalı sunrooflu...
Onu enjeksiyona çevirip bi de sıralı sistem koydun mu
dizel gibi dolaşırsın
madem arabam yürüsün istiyorsun al bi ex sohc vtec yapistanbulda örneği vardı alican diye bi arkadaşta.bayada sağlam yürüdüğünü duydum.
abi vtec işide sakat si ondan sakat![]()
amaç görsel bişiler yapıp jdm dolanmaksa 1,5 ex en mantıklısı temiz olanı çok ama kesinlikle sohc vtec yapmak sıkıntılı maliyeti cidden fazla ve gırtlağına kadar yüklersen olacağın 150 hp
temiz vtec motoru bulmak falanda zor iş
dediğin gibi ex i enjeksiyona çevirmek güzel adım olur
150hp de efsane olursun o 150 ile.tayyarlarla yürüyor demişlerdi alican için.diğer taraftan gerçekten zahmetli bi iş. paran varsa uğraşırsan olabilir ama kısıtlı imkanlarla sohc vtec olayını iyi araştırmış biri olarak zoorr!!! standart gezilcekse koşturulmicaksa enjeksiyona çevirilip binilebilir.başında ağrımaz.hava filtresi falan takarsın güzel olur![]()
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)