şansıman yağının temiz olduğunu nasıl anladılar??? partikül analizi yapılmadan magnetik seperatör olmadan nasıl karar verdiler?? motor yağı değil ki bu...
Printable View
şansıman yağının temiz olduğunu nasıl anladılar??? partikül analizi yapılmadan magnetik seperatör olmadan nasıl karar verdiler?? motor yağı değil ki bu...
Hiç bir bilgim yok, çıkartıldı sonra gerek yok bu iyiymiş diyerek geri konuldu.
Birkaç gündür giremiyordum siteye, konuya cevap geldiğini ummuştum ama arkada kalmış biraz konum :)
Son güncellemelerden ve gelişmelerden sonra önereceğiniz birşey yokmu ?
orj boruyla, çıkma 1.6 bir arabanın ortası ve susturuculu bir otto son takılabilir.
Hem sesi güzel olur hem de Backpressure çok düşmemiş olur.
Size maliyetide düşük olur.
Çıkan şanz. yağı geri çok zaruri olmadıkça konulmaz diye biliyorum. En temizi değiştirmek. Çok pahalı birşey değildir.
Araçta orta yoktu, sanırım birde onu almak gerekicek. Otto'da iyi olacak gibi geliyor.
Yağ olayını bende anlamadım, gerek yok denilip geri konuldu. Pahalıda değil o an bizde pek önemsemedik sonradan vites olayı olunca düşündük değiştirmeyi.
51 falan büyük gelecektir, gaz tepkisi konusundada sorun oluyormuş. orj boru düzeltilip büyük orta ve otto son falan düşünülecek sanırım..
twingoların filtre sesleri müthiştir hatırladıgım kadarı ile bi son susturucu bide kat var bide dogalgaz tesisat borusu:D
Evet, uygun filtre hangisi olur bilmiyoruz ama güzel ses alındığı söyleniyor :) Orta susturucu koymamışlar, direk son koyunca duruma bakılacak iyiyse öyle bırakılır zaten :)
biz zamanında 7 kişi binmiştik içi yayla gibi bence bi filtre bi son susturucu devam çok verimli bi motor degil çünkü
Genişlik açısından çok iyi, dıştan göründüğü gibi değil. Zaten yaptığımız işlemler güç alıp besleyelim mantığıyla olmayacak. Sürerken biraz zevk versin, araç rahatlasın diye yapacağız bu işlemleri. Ötesi için uygun bir motor değil ekonomi aracı sonuçta.
ilk sayfada bi yanlışlık düzeltilmiş ama bende diyeyim,motor hacminin haddinden fazla büyük çap koyarsın alt devirlerde hava akışı çabuk olmaz bu nedenle otomatikmen altlar ölür bi nebze ama üst devirlerde 4-5 bin den snra gaza tam oturduğun için hava akışı belli bi flowda rahat çıkar buda üstleri biraz daha iyi yapar.vtıların 4-2-1 le 4-1 hıdırları gibi düşünün işte :) pek aynı şey değil ama benzer.Yani benim bildiğim budur.
fotolardan egsoz çapın 48lik gibi duruyo bence hiç elletme ortayı falanda son susturucu koy bi tane.Hem altların yerinde durur hem ses alırsın işte,zaten hacmi yok tork fakiri hepten öldürme derim.
Ayrıntılı bilgi için teşekkürler, egzos konusu konusunda karar keşinleşti. Son koyulacak uygun bir zamanda oda kesin, geriside zamanı geldiğinde görülecek :)
Filtre olarak iyi ses alabileceğim bir filtre önerebilirmisiniz ?
hocam o biraz senin motoruna bağlı :) motorunun yapısı ses veriyosa her filtreyle hemen hemen aynı sesi verir.yani sesdeki değişiklik öyle farkedilir bi derecede olmaz ha kn takmışın ha 20 liralık filtre :D senin yapacağın el yapımı düz bi borudan kit tabi c.a.i si yoksa.Kıvrımsız,düz ve hafif olması çok daha iyi olur hem ses hem performans için
Bugün araca YED hava filtresi takıldı, küçük birşey. Test sürüşüne çıkalım dedik, 2-3 bin devir arasında sürüyorduk. Biraz yoklayalım derken ciğerden bi ses gelmeye başladı :D Herkes şok olmuş şekilde birbirine bakıyor, gaz verdikçe araba VTEC açmış gibi ötüyordu :D Etraftakilerin ilgi dolu bakışlarınıda görünce çok memnun kaldık :) Gidişi falanda etkiledi, rahatladı araç alt devirlerde bi hayli. Filtrenin montajlandığı yeri göstereyim..
Filtre gösterdiğim yere boru vs. hiç bir şey takılmadan montajlandı yan bir şekilde..
http://i55.tinypic.com/2u8v0q8.jpg
My racing marka küçük kazanlı silencer'lı bir egzos takacaktık ama filtre bukadar ses vermişken iyice kafa şişirmeyelim dedik :) Bunun performans olarak bir artısı olurmu filtre gibi ?
oraya taktığınız filtrenin arabayı ileri değil geri götürmüştür büyük ihtimal siz ses güzel çıkınca psikolojik olarak ''ya araba bi canlandı'' moduna girmişsinizdir ama açık hava filtresinin amacı soğuk hava çekmektir sen direk gaz kelebeğinin yanına moturun tam ortasına koymuşsun onu bir boruyla aşağı sis farının tamponun arkasına ya da neresi uygunsa soğuk hava çekebileceği bir yere indirirsen daha verimli olur, egzos olayına gelince de benim önerim orjinal boru çapını öğren kaç mm ise o genişlikte headersdan itibaren düz boru yaptır sonra alt devirler için ortaya da küçük bir susturucu koydur, ses çıksın diyosan en sonada otto tarzı freeflow bir egzos tak keyfine bak, egzos çapı büyütmeyle falan hiç uğraşma zaten 1.2 motor bir araç gerek yok
Bunlarda orta susturucu yok o nedenle boruyla oynamak istemedik. Birtek son susturucu yapabiliriz ilerde. Bende yapan adama söyledim ama sis deliği vs. hiç birşey yok alt tarafta, psikolojik değil gidişi. Çünkü bi yokuş var orayı 2 ile çıkarken 1 e düşerdik. Oraya vurduğumuzda vites düşmedik yani gidiş konusunda sorunu yok şuan..
Dediğiniz gibi aşağı alma konusunda biraz araştırma yapmak lazım :)
peki katalitik konvertör var mı eğer varsa onu iptal ettir bir de ben resimlere baktım eğer onlar fabrika çıkış borularsa biraz garipler bi daralmış bi genişlemiş falan o yüzden dedim komple sabit genişlikte bir boru çektir headersdan son susturucuya kadar bi tane tüp orta susturucu bide otto son koydur keyifli bi araba olur
Fabrika çıkışı olduğunu sanıyorum, boyut falan tutuyor. Aracın eksiklerini tamamladığımız için o işe sonra girebiliriz. Katalitik kon. takılı şekildeysen boru yenilenip güzel bir son susturucu koyulur gibime geliyor yapılırsada. (Otto büyük gelir, küçük kazanlı koymamız lazım küçük araçta büyük kazan abartı duruyor)