-
ben olsam katalitiği sökerdim çünkü aracın üst devirleri asıl o zaman rahatlar yoksa aynı boyutta yeni boru çekince birşey değişmeyecek zaten orta susturucu da yoksa performans adına birşey değişmeyeceğini düşünüyorum sadece son susturucuyla katı iptal ettirmezsen
-
Muayenesi var aracın yakında, orda emisyon sorunu yaşarmıyız ? Orta önermenizin sebebide gaz tepkisini düşürmemek değilmi ?
-
vallahi açıkçası muaynenin detaylarını bilmiyorum onu bilen arkadaşlar söylesin ben egzos kısmını cevaplayayım şimdi headers dan itibaren kat ı da iptal ederek düz boru çektiğinde aracın üst devirleri rahatladığı gibi alt devirleri de ciddi anlamda ölür zaten 1.2 motor ve pek torku olmadığı için alt devirlerde sıkıntı olur bu sebepten bi orta susturucu takılırsa hem aracın alt devirlerini toplar hem de sesi azaltır ne kadar 1.2 de olsa düz boru çektiğinde biraz fazla ses çıkar bi süre sonra rahatsız eder, ben o sebepten headers dan itibaren düz boru+ kat ı iptal edip+orta susturucu taktırmanı önerdim ha yok ben zaten performans aramıyorum ses çıksın diyosan cat-back bi sistem yaparsın yani katalizör üstünde durur kat dan sonra düz boru çekersin o da başka bi seçenek
-
Anladım, bizim için alt devir daha önemli. 2 senaryoyuda yazdım kenara.. Filtre konusunda yer bulursam onuda değiştireceğim. Yer bol ama hava alan yer lazım..
-
L şeklinde boru ayarladım, aşağı doğru salacağım filtreyi :D Sanırım borunun etkisiyle ses'te biraz artacak :)
-
mümkün olduğunca soğuk hava alabileceği bir yere doğru uzat uygulamadan sonraki resimleri bekliyoruz
-
Hem yakın hem soğuk hava alabileceğini düşündüğüm 1 yer var şuan, resimde gösterdim.
http://i52.tinypic.com/1z6bhx0.jpg
Boğazdan çıkan yere bi dirsek koyacağım, ordan boru motora paralel olarak aşağı doğru gelecek. Daha sonra 2. ok ile gösterdiğim bölgeden sonra yere doğru inmeye başlayacak ızgaranın arkasında olmuş olacak yani..
-
simotanın pug lar için olan modelini bir deneme şansınız olursa şuk durur
birde lütfen 50 51 lik gibi egzoz çapı yorumlarını dinlemeyin 1.6 litre 160 hp ve 8000rp donen vti ların modifiye ile çıkacağı çap 51 dir
aracınızın hacmine göre hesaplayın aradaki oranı
orj tutun derim kat artık tıkanıp arabanın performansını etkilemneye başlamıştır onu iptal ederseniz yeterince rahatlar
son susturucu olarakta en ufak 51war sanırım en hesaplı ve gözünüze hitabeden ne ise alın arada fark yok
filtreyide soğuk hava alıcam diye su çektirmemeye bakın sıkıntı yaşamayın
bence bunun içinde simotanın kitlerini düşünün karbon kazanlı bişey ucuna fleksyon boru ile tamponun altına uzatırsınız su çekme riski azalıcağı gibi o uzun borudan ziyade filtre kelebeğe daha yakın olacağından gaz tepkimeleriniz daha iyi olacaktır
kolay gelsn
-
Öneriler için teşekkürler, egzos borusu konusundaki en iyi kararın bu boyutta kalması olduğunu öğrendim.
Egzos sistemine girişirsemde, boru yenileme + kat iptali(orta alınırsa) + orta susturucu + silencer'lı bir son olarak yaptırıcam. Filtre şuan açık şekilde duruyor buna kazan eklemek gerekiyor sanırım, yoksa komple filtreyimi değiştirmek gerekiyor ? Fiyat olarak uygun olursa öylede düşünebiliriz :)
-
araştırın şu tarz bişi diyordum SIMOTA KARBON UNIVERSAL AÇIK HAVA FİLTRESİ - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com'da
-1 Hava Filtresi 220 TL - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com' da
filtre olarak ilk ilandaki tampon altına uzatma olarak 2. ilandaki gibi bişi düşünebilirsiniz
ilanları içerdikleri fotolar fikir versin diye ekledim yanlış anlaşılmasın
kelebeğin oraya aluminyum dirsek biraz düz uzantısı olsun ucuna bu ucunada fleksyon hava alabileceği biyere uzatılır
ucuna eklenen boru ve filtrenin kapalı kazanlı olması sesi azaltacaktır sora bozulmaca olmasın :)
ama soğuk hava alıp en azından harcadığınız paranın karşılığını birkaç hp olarak verir düşüncesindeyim
-
Dikkatlice okudum ve olayı anladım, 2. ilan fiyat olarak bizi aşar şuan, çünkü eksikleri tamamlamak için bütçe ayırdık herşeye :) İlk ilandakini filtreyi almadan önce görseydim iyi olurdu, onu düşünebilirdik. En azından şimdi bunu uygun yere çekip soğuk hava almasını sağlayacağım.. İlerde de dediğiniz türde bir değişiklik yaparım, işi tam kavradım teşekkürler :)
-
hayırlıs olsun severim twingoları ve ölümsüz motorlarını :)
-
Bende çok tutkuluyum, motorlarınında maşallahı var. 230.000'de bile taş gibi yürüyen sağlam araçlar :)
-
şu an 1.2 corsamda düz boru ve hks son susturucu kullanıyorum sesi baya bi fazla.. oem borunuz ne ise ( fotodan anlaşıldıgı kadarıyla 48 lik görünüyor ) onun kalması daha iyi olacaktır. zira sıkıştırma fazla olmayacağından boruları büyütmenize gerek yok.orta susturucunuz kalsın çünkü alt devirlerde bariz bir kayıp meydana geliyor. katalitiği de aldırmanızı tavsiye ederim. katsız orjinal egsozuyla muayeneye girdim bir problem yaşamadım.
-
Boru büyütmeyi düşünmüyorum artık. Kat iptali yaparsam orta susturucu alırım ve son alırım bitane, kat iptali yapmazsam sadece son alır öyle devam ederim.. Muayene olayından sorun çıkmamasıda güzel :)