valla arkadaşlar bütün yorumları tek tek okudum ve taktırmaya karar verdim askerden sonra kısmetse.bütün yorumlar için teşekkür ediyorumçok sağolun.
ama daha çok bilgilenmek istiyorum ki yanlış bişi yapmıyayım
Printable View
valla arkadaşlar bütün yorumları tek tek okudum ve taktırmaya karar verdim askerden sonra kısmetse.bütün yorumlar için teşekkür ediyorumçok sağolun.
ama daha çok bilgilenmek istiyorum ki yanlış bişi yapmıyayım
topragım brc squence 24 taktır ba keyfıne teleflex brc prins bu markalardan şaşma
Sibob ayarını bozduğu doğru,bnm aracıma 126bin kmde takıldı atiker lpg kiti şu an 132bin kmde ve rölanti dengesiz bir inip bi çıkıyo boğaz kelebeğini rölanti ayarlayıcısını falan temizllettim ama düzelmedi bakalım sibob ayarından sonra ne olacak ama lpgde 210km hızı çok rahat gördüm hızlanmasında falan bir sorun veya fark yok ayrıca 2500-2800devir arası kullanarak 12.03.2011 tarihinde aygaz uero lpg ile 2.31 lt fiyatı ile 30tl ye 200km yol yaptım.
Ş.dışı yukarda yazdığım kadar düşüyo şehir içinde ise durum çok farklı değil max 200kuruş yakıyo ve bunlar atikere rağmen böyle :D
Yakıt süpap ayarını nasıl bozar? Süpap gayet mekanik bir alet sonuçta..
Lpg'de performans için enjektör hızları önemlidir, enjektörler yavaş kalırsa performansta sıkıntı yaşanır.
Lpg'de ben olsam 4 markanın dışına çıkmazdım;
1- Prins (zaten bu konuda dünya lideri desek yalan olmaz)
2- Brc (Kendim de vtec2 de kullandım, sıkıntı yaşamadım, enjektörlerini kendi üretir, gayet hızlıdır, ayrıca yeni bir sistemle bazı araçlarda manifoldu delmeden montaj yapabiliyorlar.
3- Landi Renzo (Enjektörleri Bosch markadır, başka söze gerek yok sanırım)
4- Zavoli (Buda İtalya'da BRC ile aynı grubun firmaları olduğu için, kardeş firma yani)
Bunları yazdım ama ben lpg takarmıyım, artık takmam çünkü eskisi kadar çok kullanmıyorum aracı, senede 10-15 bin km yapmıyorsan kurtarmıyordu benim zamanımda, şimdi ne kadar sürede amorti eder bilmiyorum.
Alt komşum landirenzo taktırdı süper bir kit yaa,Adamların politikası 0 sorun zaten,hemde opel yetkili servisi taktı,taktıkdan sonra 15000km yapın bi10 dk lık kontrolünüz var ondan sonra gene devam demişler,,, :)
Bu benzın fıyatları oldugu surece LPG kullanmak gerek.
Devır ekonomı devrı ve cevreyıde dusunmek gerek...
LPG ye sonuna kadar destek...
tabi egzos emisyonu yarıyarıya düşüyor. bende de landi renzo var kmde 18 kuruş gibi bi tüketimim var istanbul trafiğinde. 10000km oldu lpg filtresini değiştirmeye gittim bir tek. bide aracı pek bilmediklerinden ilk başta fakir karışım ayarı yaptılar arıza lambası yandı (kötü yakıt olarak arıza verdi) gittim obd II'leri de varmış söndürdüler lambayı ayarı yeniden yaptılar tıkır tıkır. aracım 130bin kmde bu arada. yağsızlık durumu geyiğini de bertaraf etmek (doğru mu yanlış mı bilmiyorum) için tam sentetik yağa geçilebilir hala geçilmediyse.
LPG nın kımyevı durumundan dolayı,yaglaması,benzın yada motorıne gore zayıftır.Sebebı ıse,molekulunde yag vardır mazot ve benzının ama gazın malesef yok.Ozellıkle Dogalgaz dan elde edılen LPG de hıc yok.Petrol den uretılende var ancak kukurt mıktarı fazla oldugu ıcın,kalıtelı olmuyoe.Turkıyeye genelde Rusyadan ıthal edılıyor LPG ve hemen hemen hepsı Dogalgazdan ancak yerlı uretım Petrolden.
ılk calısmadakı yaglama eksıklıgı,soguk oldugu ıcın,bertaraf etmek ıcın zaten sensorler yardımıyla aracınız benzınde calısıyor...
LPG cok ekonomık ve cevrecı.Yol yapan herkesın dızel aracı bırakıp,LPG ye gecmesı gerek.
Sırketımde her arac LPG lı,aklınıza hangı marka var ıse,LPG lı araclarımız,luks yada degıl...
Fıltre cok onemlı,basıncı dusuyor,her 10 bınde degıstırın,zaten pahalı bır sey degıl.
Ayrıca LPG motor yagının omrunu uzatır,yanı daha gec degıstırın perıodık olarak.Yaglama az oldugu ıcın sogukken,ınceltmekten ote,kalınlastırın yagı yuksek KM dekı aracınızda.Eger yag yakan bır motor ıse tabı....
sentetik yağ daha çok tutunan bir yağ değil midir?
Sentetık yaglar,asırı ısıya dayanıklı yaglardır...
Turunan yaglar derken,Castrol magnatec den bahsedıyorsunuz...
2 aracımda da atiker mevcuttu. bir kere tık demedi 40000 kmbin clioyla yaptım hondaylada yeni almama rağmen 2500 ü devirdim. bi kere teklemedi.20 30 milyarlık araca 2bin lira verip lpg taktırırsanız onu satmayacaksınız diye düsünürüm. 990 lira atiker. Doğru montajla hiçbir sorun yapmaz. unutmayın LPG tankları benzin deposundan daha güvenli olduğu bilinmektedir.bazı arkadaşlar piston yağlanması demiş. Pistonun yanan kısmında ne gibi bir yağlanma var onu merak ediyorum :) yakıttaki yağ oranından bahsediyorlarsa son zamanlardaki katkılı gazlarda mevcut oranların yakalandığını düsünüyorum koskaca mühendis onu da hesaplamıstır heralde :)
Lpg ye hiç sıcak bakmıyordum ama taktırdıktan sonraki görüslerim deneyimlerim bana ne kadar da haksız ve ne kadar gereksiz paralar ödediğimin farkına vardım
Katkılı gaz demek yag yada yaglayıcı madde degıl,kısın dusen gazın dansıtesınden dolayı,yanmayı kolaylastıran Propan eklenıyor...
LPG her araca sart,0km den ıtıbaren...
Hiçbir yakıtta yağlama sağlayacak kadar yağ yok arkadaşlar. Benzinde de yok. O yağlama işi tamamen geyik. Zaten püskürttüğünüz yakıt direk yanma odasına girip yanıyor. Yağlama diye bir fonksiyonu yok hiçbir zamanda olmadı. O bizim ustaların uydurması. Şahinlerin egzantriklerini çizip çizip bu benzin gibi yağlamıyor noktasına getirdiler olayı. Oysa çizilmesinin nedeni yağ falan değil ateşleme zamanının hatalı olması.
LPG benzine kıyasla daha geç yanar. Oktanı daha yüksektir. Ancak gaz fazında olduğu için alevlenmeye erken başlar. Dolayısı ile doğru zamanda püskürtülmezse emme süpapları henüz kapanamadan yanma başlamış olur. O nedenle de süpap ters yönde etki ile egzantriğe doğru itilir. O esnada süpapın geri gitmemesi gerektiği içinde egzantriğin açısı buna uymaz ve çizilir. Sonrada yaktı yağlamıyor diye bir sebep uydurulur bu duruma. Oysa olan şey düpedüz missfire. Tabi eski araçlarda bunu algılayacak herhangibir kontrol mekanizması olmadığı için çatır çatır çizildi egzantrikler. Yenilerde missfire algılanıp avans haritasına retard (gecikme) verilerek bu erken yanmanın önüne geçiliyor zaten.
Kurşunsuz benzinde de yağ yok, LPG de de.. Şahin falan kullanıyorsanız distribütörden biraz avans verin sorununuz gitsin. Yok elektronik ateşleme ise yapabileceğiniz pek birşey yok.
valla bendede eski sitem var çift karburartörde 10 liralık benzinle 25 km gidiyordum şimdi 10 liralık lpg ile 50-60 km gidiyorum ve bu azımsanmıyacak bir değer değil... tek kusuru lpg nin bana göre hava soğukken ateşlemede vuruntulu çalışıyor ama ısınınca kendine geliyor. Sürat yapılacağı zamanda biraz kasılma meydana geliyor... bide hondalarda genelde subab uzatma sorunları görülüyor. onun için 5000-10000 kmde bir subaba ayarına bakmakta yarar var ve arada bir benzinde binmek lazım.... onun dışında günlük kullanımda şehir içi sakin kullanımda lpg gibisi yok.... hem temiz yakıt hem emisyondan tasarruf...
LPG kusursuz bır olanak Turkıye ıcın...
Ayrıca Ham petrolden uretılen Benzınde ve motorınde nasıl yag yok?
Elınıze alın,yaglandıgını goruceksınız ;)
Tabı bu yaglama,yagın yaglaması degıl,yuksek devırde yada cok soguk havalardakı ılk calıstırmadakı yaglama olmuyor,Benzının avantajı bu,okadar.Onuda sensorler yardımıyla Benzın ıle calısıyor motor.
LPG her benzınlı otomobılın hatta dızellerın bıle satıp Benzınlı alması gerek...