Arkadaşlar şimdi taşlamacıyı aradım
benim motordan çıkan pistonların
Pim çapı:18 mm
Piston Çapı:0,79 mm dedi. Biz 0,7950 istiyoz dedi
sen parçacıdan +50 alacan standardı 79 mm dedi şimdi niye böyle anlamadımda
Arkadaşlar şimdi taşlamacıyı aradım
benim motordan çıkan pistonların
Pim çapı:18 mm
Piston Çapı:0,79 mm dedi. Biz 0,7950 istiyoz dedi
sen parçacıdan +50 alacan standardı 79 mm dedi şimdi niye böyle anlamadımda
rakamlarda yanlış anlaşılma olmuş heralde
piston çapı 79mm dir ( yani 7.9 cm )
senin alacağın da 79.5 mm dir .
bunda herhangi bi problem yok olması gereken bu zaten. bir boy büyüyecek pistonun gömleklerin honlanmasından dolayı
C16NZ 55KW 9.2:1 CR Piston çapı 79mm
C16SE 74KW 9.8:1 CR Piston çapı 79mm
X16SZ 52KW 10:1 CR Piston çapı 79mm
X16SZR 55KW 9.6:1 CR Piston çapı 79 mm
16NZR 55 KW 9.2:1 CR piston çapı 79 mm
Şekil A da gözüktüğü gibi bütün piston çapları aynı ama hiç biri birine olmaz.
Opel
burda motor cesitleri kodlari ile birlikte var. motor gücü devir dönmesi vs. diger motorlarla kiyasliya bilirsin. ama senin yerinde olsam , motor kodu ayni olan hata kilometresi bile ayni lan motordan cikma tek pistonu kendi motoruma takmazdim , 4ünü de kompile deyistirmek en dogrusu olucaktir. sIkistirmasi düsük bi motorun kini kullansan bile , komperesör ölcüp orjinal deyerlerin altinda ise kapagi tasliyayarak ayni deyerleri yakaliya bilirsin.
yani söylemek istediyim o dur ki ; illaki bu piston olucak diye takilip olmiycak paralari gözden cikarma. 16V de dahil, tüm 1.6 motorlardan cikma en uygun 4 pistonu alip kulan. ( bu kadar aradigina göre, bulsan paraya kiyip alican gibi bi hisse kapildim )
kolaygelsin...
Batuhan M. Ince
Zaten 4 piston takım alcaktım baya bi aradım buldum sonunda ama standardı 79 mm miş. Ustam 79 + 0,50 mm alcan dedi onu bulamadık bizde 79 + 1 mm aldık.
Şuanda takılıyo dur bakalım nolcak. Ankara Şaşmazda buldum saolsun burda bi arkadaşın verdiği telefondan direk motorcuma geldi ben görmedim bile Motor kodu C16SE dedim ama adam aynısını mı gönderdi yoksa herhangi bir 8 valf motor koduna göremi gönderdi bilmiyorum.Yarına çıkıcak inş. Sıkıntısız olur.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)