ya sen izmittesin git cantürk amortisöre anlat derdini çözsünler..millet istden sağdan soldan geliyo oraya sen dibindesin:)
Printable View
ya sen izmittesin git cantürk amortisöre anlat derdini çözsünler..millet istden sağdan soldan geliyo oraya sen dibindesin:)
gecende kankamın vtec2 aracının 5 lık yaylarını kestik amortisörlerin üstüne taktık ve sıktık ancak yaylar boşta kaldı , naapalım naapalım ? dedım sök yayları amortisörün millerini yay dışarda boşta kalmayana kadar tornalıyayım ve 3cm mıllerın kafalarını tormaladım mükemmel oldu yol tutuş acısından denemeler yaptık en ufak sıkıntı yok :D
diyecegim odurki yolla bana amortisörleri yapayım garantili :D
En iyisi coilover yay alıcaksın bunun başka bir seçimi yok zaten yavaş gidip yerlerde gidiceksin yada leylek gibi takur tukur gitcen istersen en iyi coilover'ıda alsan bu iş boyledir.
bu nasıl 5 lik yay yahu :)
kardeşim namistain a git hatta ara sor fiyat olarak ne olur diye ona göre gidersin..biz 106 yaptırdık orda yayları kestırmeden presle yapıldı 5 cmlik yay vardı 3 cm daha bastık ona görede amortısörler sertleştirildi..amortisörleri orjınal kullanırım dersen pinpon topu gibi sekersin ve sürekli amortısör patlatırsın..
BU amortısor mili kesmenın herhangı bır olumsuz tarafı varmı,gercekten işe yarıyormu?
Sekmelerı ne kadar azaltıyor?
zaman geçtikçe basar o kendini , acele etmeyin derim ... arkadaşımın aracı güzel bi seviyeye geldi son zamanlarda ... zamanla inecektir.
zamanla düşermii öyle bişey yook yaa kimse kimseyii yemesin arabayı life alırsın amortisörler şişer aracı inince yüksek dir tamam sözümüz yok en geç 1 2 saate zaten alaccağı son şekli alır 2 gün 3 gün 1 hafta sonra iinmez :D
aracıma yaylar yeni takılmadı uzun süredir kullanıyorum ayrıca yayları sıfır almadım cıkma aldım şayet bana satan 5 cm diyip 3.5 lük yayı geçirdi diye düşünüyorsak öyle birşeyde yok yayların üzerinde 5cm yazıyor en mantıklısı amortisörcüye gidip ona danışmak gibime geliyor.
yaylardan 1'er bakla aldır daha sonra amortisör işlemi yaptır tabla ve milden kısaltma artı sertleştrime ile aracının yol tutuşu hissedilir derece güzel olacak.. cantürk bu işin adresi çok keyifli olacaktır.. ;)
izmirden bi arkdaşda fk 5 mm lik yay vardı 1 bakla kestiler olmadı 2 bakla 3 bakla 4 malka kesitiler anca araba düştü ama konfor naaamına bişey kalmadıı gene söylediğim gibi yanlış anlaşılmasın ben satıyorum diye deil eibach 5 mm bir bakla kesikk bence enn hesaplı konforlusu 180 tl bedeva :D
Cantürk'e uğrasana.. En azından bilgi alırsın fikir edinirsin..
Talih abinin dediği gibi Sakarya'dan İstanbul'dan oraya gidenler var..ki sen dibindesin..
Tabiki 5cmlik yay 3.5 cmlik yaydan daha fazla düşürür arkadaşın demek istediği sanırım H&R markanın 3.5 luk yayı daha fazla indirir manasında misal örnek vermek gerekirse Grande Puntolarda H&R 3.5cm lik yay Eibach 5cmlikten aynı hatta H&R biraz daha fazla düşürüyor aracı. Bende H&R 3.5cm i tavsiye ederim..
1.4 is 1.6 ies vti mti kaçtane hazırladım 10 vardır.
hepsine 5 lik yay takmışımdır. adam gibi düşmemiştir.
git 1 bakla kes yaylarını.asla presletme ve ısıttırma.
sadece kestir yayları 1 bakla.
mevzu bitsin.
aklında aman kessemmi bişe olurmu diye bişe geçirme.
tek diiceğim git kestir 1 er bakla.
ya tecrübeyi dinle mutlu ol yada yorumları dinle dumur ol.
tercih sen,n kardeşim.ulan ben typerda bile kestirmiştim.en ufak saçmalık olmadı yol tutuşta falan.