soracak konu ariyordum tamda..
bende tigrayi yere basmak istiyorum istedigim yukseklik tam olarak bu.. yalniz hic bi fikrim yok hangi marka uretimini yapar hangisi iyidir kac paradir kac cmlik almam gerek?:confused:
Printable View
tamam sorun çözüldü bu gün kargoya verik ilacı yarın elinde olur eibach 5 mm bir baklada kesik tak fotonu bekliyorum bilen bilmeyen arkdaşlar bilgi edinmiş olur konforuda sen bahsedersin artık
Arkadaşlar bu konuda benim de kafam karışıktı. Konya'da bir rot balansçıya sordum, sadece yayları değil, amortisörleri de kısaltınca konfordan fazla taviz vermeyeceğimi söyledi. Sertleşme, sekme olmazmış o zaman. Tabii ben de çok fazla alçaltmak istemiyorum. 3 cm kadar bassam yeterli gelecektir. Maliyeti 130 lira :)
sertleştirme ve kısaltma yaptırırsan çok daha keyifli olur.. ;)
sekme işi dibine kadar basarsan olur yoksa tatlı ufak sekmeler bu işin keyif veren tarafı bana kalırsa..
Sürüş keyfi belki artar. Fakat, önceki sayfalarda arkadaşların bahsettiği gibi, sekmelere sebep olmaz mı? Önce emniyet, sonra hareket değil mi ya?
Sağolsun Bugra hocadan aldığımız birer bakla kesik 5cm lik yayları buğün taktım düşüklüğü harika oldu teşekküredrim (en yakın zamanda foto ekliycem) fakat ön takımıda buğün yaylar takılırken yaptırmama ragmen çukurlarda küt küt ses geliyor (ön takım sıfır ) sanırım araba yay üstünde değilde direk amortisör üzerinde duruyor bir başka sıkıntım direksiyonum çok agırlaştı . Hep sorunlu değil Güzel bir yanı yaylar fazla sekmiyor ve dönüşlerde tam tur olsa bile lastikler çamurluğa sürtmüyor... Bu vuruntu sesini nasıl kesebiliriz amortisörlerimi kısaltmalıyımız yardımcı olursanız sevinirim.
Cantürk amortisöre gitmemi öneren arkadaşlar ben kocaeli gebzedeyim izmit uzak bana bostancı oto sanayi daha yakın uzaklıkda söz konusu değil malesef aracı götürmeye vaktim yok :(
Küt küt vurmasının sebebi yaylar kısa amortisör uzun sağlıklı çalışmıyor. Amortisörü millerini kestirip amortisörlerini sertleştirirsen sekmende gider takur tukur seslerinde. Bu takut tukur sesler amortisör üst tablayıda parçalıyo bende kesik yaylar varken çok parçaladım :D Kocaelinden izmit nasıl uzak ya ben avcılardan geliyorum izmite avcılardan 120 km kocaelinden kaç km olcak :) Hiç bi izinli günün falan yok arayıp randevu alırsın Murat abi yardımcı olur bu konuda cantürk :)
İşini gayet düzgün yapan ender insanlardan Murat abi...Gerek misafirperverliğiyle de..
Melih'in dediği gibi bence arayın bir randevu alın...Ben memnun ayrılacağınız kanısındayım..
Cantürk amortisörün sahibi murat abidir ustamız :) epeyir gidemedim en son bi megane bastık özledim abimi :)
coil-ex al arkadasım 240-250 tl civarında hiç uğraşma
Coil ex alsa da amortisörü kısaltmadan düzgün olmaz.