User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
28 sonuçtan 20 ile 28 arası

Konu: Lpg'de zor çalışıyor

kRo_bOy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    lpg nin kafasında arıza olabilir veya ayarda kontağı açtığında ilk gelen gaz az geliyorsa o yüzden zor çalışıyordur
    Alıntı psikolojikdeli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    her sx te bir sorun var benimkindede direksiyonu yanlış yere koymuşlar

Alıntı ukku Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Turboyla atmosferik sarışınla esmer gibidir..
    Hangisini alsan aklın öbüründe kalır

Karahan
    Misafir
    Alıntı gökberk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ayar yapan ustanızı değiştirin...Çok değil yakın zamanda benim arkadaşımın da başına geldi...
    Hyundai accent karbüratörlüydü onun da..
    Farklı ustalara ayar yaptırdım, en iyi ayarı kendi ustam yapıyor, hiç bir ayar çözmedi.

Alıntı timucintt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    otomatik cikleli karburatörlü arabanın kötü yanı bu işte çiklesi telli olsa daha kolay alır cikleyi 1. kademede çalıştırınca... lpg beyni sıcak olmadan çalışması zordur... motor ısınmadan lpg li aracı kullanmakta aracınızı pistonlarını subablarını yıpratır ve lpg beynini dondurup bozulmasına neden olur... herzaman benzinde bekletin aracı... ayrıca EX lerde tek boğazlı karburatör var tek yerden basıyorsanız gazı emme manifolduna ikinci bir gaz deliği açıp mikser bağlayın aracınız kendine gelir...
    Çiftli mikser vardı, gaza boğuluyordu tekliye düşürdük.

Alıntı kRo_bOy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    lpg nin kafasında arıza olabilir veya ayarda kontağı açtığında ilk gelen gaz az geliyorsa o yüzden zor çalışıyordur
    Farklı lpg beyni takıp denedik, beyinde sorun yok.

Bazı ustalar elektrik problemi olabileceğini söyledi. Elektrikçi baktı, sorun olmadığını söyledi.

Mikrop_Ali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BaTu-Rc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sıralı sistem lpg kitlerinde araç benzinde çalışıyor tabi bunu aracınızın sıralı sistem bi lpg ye sahip oldugunu düşünerek söylüyorum. Karbüratörlü araçlarda Cliosportve dediği gibi ateşleme sistemi, karbüratörün durumu ve lpg nin uygulanış şekli çok önemli bence bazı araçlara mixer takıyolar bizim çift boğaz karbüratöre sahip pajeroda her 2 boğaza yandan kelebeğin altından giriş yapılmıştı yakıt durumu ve çekişi çok iyi idi ama aynı aractan yakınımıza aldık onunki mixerli idi çok yakıp çekmiyordu aynı sisteme döndüğümüzde düzelmişti.
    aracım dual-carb düz lpg var. mixer olayını bilmiyorum nasıl bişey o?

Karahan
    Misafir
    Mikser lpg düzeninin bir parçası. Seninkinde de var. Adının öyle okkalı durduğuna bakma, karbüratöre yakıt hava karışımını veren basit bir parça.

Karahan
    Misafir
    Çalıştııı, çalıştııı!.. Arkadaşlar tek marşta çalışıyor artık. Hem de basar basmaz )
    Az konuşan ustam, ateşleme sistemini farklı bir sisteme çevirdiklerini söyledi. Ayrıntılarını öğrenemedim, yolda kalmış bir Rover'i ayağa kaldırmak için aldilar, götürdüler adami. 2 buçuk senedir kullanıyorum, ilk defa lpg'de motor soğukken tek marşta çalıştırdım )

utkuselamoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mikseri değiştir düzelir
    utku selamoğlu

Karahan
    Misafir
    Teşekkür ederim de, çalıştı diyom hacı, düzeldi zaten. Yukarıda yazdım.
    Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar. Sorun, ateşleme sisteminden giderildi.

caglargungor
    Misafir
    Alıntı Cliosportve Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Karbüratör sistemlerde ilk önce benzinde aracınızın sağlıklı çalışmasını sağladıktan sonra LPG sistemine ince ayar yapılır ayrıca hava girişi belli bir bölüm kapatılır.
    Aracınızın ilk aşamada benzinde saat gibi olması gerekir. karbüratör ayarını yaptırın.
    LPG li arabalarda ateşleme sistemi çok önem taşır
    Kablolar-bujiler-distribütör hep bakımlı yeni olması gerekir
    Bunları detaylı bakım yaptırın
    Sonra güzel bir LPG cide eksozt gazı ölçer yardımıylan özenerek yapılır ayarı

katılıyorum güzel açıklama olmuş

Mikrop_Ali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Karahan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mikser lpg düzeninin bir parçası. Seninkinde de var. Adının öyle okkalı durduğuna bakma, karbüratöre yakıt hava karışımını veren basit bir parça.
    çift karburator oldugu için çift mikser var ikisinide söktüm temizledim taktım yalnız mikser'in tekinin delikleri geniş tekininki dar birisinin çapı 2mm ise digeri 4mm bunu özelliklermi yapıyorlar?
    benimde ateşlemede sorunvar sanırım bujilere yağ gelmiş.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)