GokHan35 Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaslar merhaba,bende gecen gun yeni bi rs aldım,cogu 2.el spor arac gibi ufak tefek kusurları,daha dogrusu hoşuma gitmeyen tarafları var,bugun arabayı bırakıcam agır bakım yaptırıcam aklıma gelen gelmeyen herseyi değiştirmeyi düşünüyorum,serviste bakım yaptırmıyorum bende onlara güvenmiyorum acıkcası (izmirde) yıllardır tek bi ustayla calıştım yuzumu hiç kara cıkarmadı,bu seferde o yapıcak işlerimi.Ama rs le ilk tanısması olcak :) 106,saxo konusunda yıllarca baya bi ugrasıp tecrube edindik ama bakalım bu nasıl olcak :) yardımlarınızı,önerilerinizi bekliyoruz..şimdi aklıma gelen şikayetlerimi yazayım ;
*Araba soğuk veya sıcakken farketmiyo eski dizel audilerle birebir aynı ses cıkıyo rölantide calışırken ( normal bi usta yani rs ten anlamayan bi insan tahminen lifter sesi oldugunu dusunuyo o da değilse kapak acmak gerekebilir diyo) bu ne olabilir?
* rölantideyken ilk basışta gaz tepkisini hemen almıyo araba,1-2 sefer bas cek yapıyoruz toparlanıyo devir iniyo cıkıyo vs ben gazın biraz set olmasına bagladım ama sanırım değil yukarda okuduklarıma göre,bu ne olabilir?
*yağ olarak ne kullanalım+ buji vs,ve baska nelere dikkat edelim?
*bi de özellikle ilk 2 viteste 2000 devirde sakin giderken veya sıfırdan yuklenip kalktıgımızda alt taraftan bi gacırtı geliyo ayaklarımızda hissediyoruz ama viteste veya arabada bi sallama yok ,bi yay kasılıyo gıcırdıyo gibi oluyo,motor takoz sorunu mudur veya baska bişey olabilir mi?
* bide aracın ustunde spor yay var ama baya bi kesilmiş,cok rahatsız edici bi sekmesi var ve guven vermiyo + arkalar önlerle aynı seviyede kalmış,ben arkayı hafif kaldırıp onu basmak istiyorum yayları ne marka kullanıpta değiştiriyim,nasıl bi yol izleyim,coilover olayı bunlarda nasıl olur?
suan aklıma gelen en önemli sorunlar bunlar,aklıma geldikce yazarım,şimdiden sagolun :)