Adam olayı biliyor işte :)
Printable View
benimki soket diyor, bu soketler kılıfı açmadan ulaşılmıyor. kılıfı da açtırmadım. servis arızayı sildi 3 gün sonra tekrar yandı...
yazın aldım500, indirimli 400 civarına geldi. servisten.
yukarda yazılan herşeyi yaptım ben :D triger ıvır zıvır baskı balata contalar buji(fransadan geldi bursada yoktu) 30x4 tl. PFR-6E
Arkadaslar merhaba,bende gecen gun yeni bi rs aldım,cogu 2.el spor arac gibi ufak tefek kusurları,daha dogrusu hoşuma gitmeyen tarafları var,bugun arabayı bırakıcam agır bakım yaptırıcam aklıma gelen gelmeyen herseyi değiştirmeyi düşünüyorum,serviste bakım yaptırmıyorum bende onlara güvenmiyorum acıkcası (izmirde) yıllardır tek bi ustayla calıştım yuzumu hiç kara cıkarmadı,bu seferde o yapıcak işlerimi.Ama rs le ilk tanısması olcak :) 106,saxo konusunda yıllarca baya bi ugrasıp tecrube edindik ama bakalım bu nasıl olcak :) yardımlarınızı,önerilerinizi bekliyoruz..şimdi aklıma gelen şikayetlerimi yazayım ;
*Araba soğuk veya sıcakken farketmiyo eski dizel audilerle birebir aynı ses cıkıyo rölantide calışırken ( normal bi usta yani rs ten anlamayan bi insan tahminen lifter sesi oldugunu dusunuyo o da değilse kapak acmak gerekebilir diyo) bu ne olabilir?
* rölantideyken ilk basışta gaz tepkisini hemen almıyo araba,1-2 sefer bas cek yapıyoruz toparlanıyo devir iniyo cıkıyo vs ben gazın biraz set olmasına bagladım ama sanırım değil yukarda okuduklarıma göre,bu ne olabilir?
*yağ olarak ne kullanalım+ buji vs,ve baska nelere dikkat edelim?
*bi de özellikle ilk 2 viteste 2000 devirde sakin giderken veya sıfırdan yuklenip kalktıgımızda alt taraftan bi gacırtı geliyo ayaklarımızda hissediyoruz ama viteste veya arabada bi sallama yok ,bi yay kasılıyo gıcırdıyo gibi oluyo,motor takoz sorunu mudur veya baska bişey olabilir mi?
* bide aracın ustunde spor yay var ama baya bi kesilmiş,cok rahatsız edici bi sekmesi var ve guven vermiyo + arkalar önlerle aynı seviyede kalmış,ben arkayı hafif kaldırıp onu basmak istiyorum yayları ne marka kullanıpta değiştiriyim,nasıl bi yol izleyim,coilover olayı bunlarda nasıl olur?
suan aklıma gelen en önemli sorunlar bunlar,aklıma geldikce yazarım,şimdiden sagolun :)
sorun 1 ayarlı kasnağın bozuk servis fiyatı 600-700 civarı değiştirirken trigeride değiştirmek zorunda kalıosun toplam 1.000 TL civarında masrafı var.
sorun 2 rolanti valfi gaz kelebeğinden geçen havayı okumuyor olabilir yada potasyometre hatasıda olabilir valfin orjinal servis fiyatı 300 TL
sorun 3 yağ mobil ve castro 5-40 öneririm bujileri orjinal NGK kullanın. (yağ 5lt fiyat 120 TL , NGK orjinal buji fiyatı 120 TL )
sorun 4 headers vuruyor olabilir egzosu sabitlemeye çalışın oynayan yerleri varsa sabitleyin değilse takozdur motor takoz fiyatıda yaklaşık 100 TL civarındadır sanıyorum.
sorun 5 istediğin ayarı tutturmak için ya kafana göre keseceksin yada coilover alacaksın fiyatıda 1200 TL den aşşağı değildir.
toplamda sorun olarak aracında yaklaşık 1.500 TL lik masaf var.
Keyfi olarakta söylediklerine göre 1.500 TL masraf gerekebilir.
hayırlı olsun
Okan sağolasın kardesim,su an bu yorumlar benim için önemli gercekten,bilinçli arkadasların tavsiyelerini öğrenmek iyi oluyo..
denso buji kullanan varmı rs inde
gaza ani basışlarda aracın altından bir gıcırdama sesi geliyordu. 1-2 yere baktırdım. daha sonra bursada kar oto renault servisi var. bi arkadaşın sayesinde oraya götürdüm. çıkan ses manifoldun çıkışında egsoz borusunun traverse değmesi. alt şanzıman kulağı orjinal değilmiş. onu değiştirdim. (210tl mais fiyatı, hatta fransadan geldi). bununla beraber için rahat etsin diye üst şanzıman kulağı (30tl mais fiyatı) ve üst motor kulağını değiştim. (300tl). ses kesildi sadece yüksek devirlerde ani bas-çek lerde küt diye bir vurma sesi geliyordu. onun sebebi de aynı şekilde egsoz borusunun yine traverse vurmasıydı. düz boruyu yapan usta traversin ordaki ek yeri fazla gelince motoru kastırarak kaynatmış. egsozcu aradan 2 paröak parça kesip tekrar kaynattı. ses kesildi. şuan sorun yok. ses için arabayı kanala sokup el freni çekip kastırın motoru biraz. bi kişide alttan baksın. muhtemelen sizinki de traverse vuruyodur.
Hayırlı olsun Gokhan35 hangi aracı aldın ?
sanırım ekonun eski aracı aldı slc.
bu arada bende hayırlı olsun demeyi unutmuşum gökhan. Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin. sorunları hiç kafana takma olur o kadar. halledilmicek şeyler değil. zamanla çiçek gibi yaparsın aracı...
özel reno servisinden alırsan indirimli alıyorlar, kasnak 400, triger set 300, kapak açarsan contalar 300 civarı, bujiler ngkpfr6e 120, okan zten anlatmış.
yağa gelirsek kitapçığında hava durumna göre yağ önerisi var zaten ona göre al..
gaz tepkimesini almıyo diyosun bujiler olabilir vey a enjektörle de oalbilirç enjektör denesi 120 civarı...
bunların hangisini alırsan al, renault parça numarasına göre al, kimseyi dinleme...
Tesekkur ederim hepinize,aracın bu sorunlarını bilip görerek aldık zaten,hangi aracı alsak yine de bunları değiştirecektik o yuzden sorun yok sadece değişimi en guzel sekilde yapmaya calışacagız :) iç mekan ve kasa olarak kendini aldırmayı basarcak bi arac :) cumlemize kazasız belasız surusler olsun sağolun tekrardan..Arac ertekn abinin eski aracı py 172..
Bugün Servise bıraktık aracı hayırlısıyla bakalım neler cıkacak,insallah burda yazanlardan buyuk bi sorun cıkmaz karsımıza,renoto Ayhan ustaya güveniyoruz :D