orjinal bi araçta kat iptali söküldüğünde yakıt sarfiyatı artarmı azalırmı arkadaşlar??
ben cumartesı gunu kat ıptalı yaptırdım yakıtı olcemedım en kısa zamanda olcup buraya yazarım
E30 M50 TURBO & F30 320i ED
kanka yakıt ister istemez artıyor ama bir o oranda gidişi değişiyor arabanın, bmwde öyle oldu en azından
twitter: sedatmert10
instagram: sedatmert10
web: bursapower.com
aynı konudan sorayım bende. Istanbul'da nerede ? kaca yaptırabılırız ? Arac mk1 Doblo 1.9 dızel ( bu konıuda hıc bılgım yok )
Saygılar.
yav neden yakıt artsın bree arkadaşlar arac rahatlayınca sen daha az gaza basacan neden yakıt artıyo, yakıt ne zaman artar sen kat ıptalı yaptın o2 sensöründen dolayı arac arıza verır o zaman artar yakıt , onuda bır sensör yanıltıcı takarsın ecu kat varmış gibi görür sorun sıkıntı olmaz , senelerdır benım araclarımda kat ıptal hiçte yakıt artmadı
CNC MACHINE WORKS
CUSTOM TUNE PARTS
kanka yeni aldım aracı orjinal fitresi katı susturucuları duruo üstünde orta ile kat ı iptal ettirmeyi düşünüyorum yada sadece kat ı yada sona hks tarzı bi eksoz koyup katı sölüp ortayada spor bi susturucu koymayı düşünüyorum (aslında şuda aklımda geçmiyor değil kat ın başladığı yerden itibaren orjinalindeki gibi 51 lik boru çektirip üzerine ufak bı orta susturucu+sona güzel bi eksoz koydurup orjınal boru ve susturucularıda ellemeden sadece muaynede direkman al tak şeklinde yapmakta mantıklı geliyor ama bu kadar fantezi yapacağıma arıza ışığı sorunu olmadan sadece kat ı iptal etsem daha mantıklı olucak sanırım![]()
yusuf hoca sendekı kat iptal aparatlarından kaldı mı hala? bu arada o2 senseoru senın actıgın deliğe göre okudugundan azda yaktırabilir cokta deliğe göre değişir![]()
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Valla cümlen biraz karışık olmuş ben tam anlayamadım demek istediğini. Kat iptalinin yakıta etkisi ise motoran motora değişir. Back pressure seven araçların alt devirlerde ihtiyaç duyduğu back pressure eksoz manifoldundan sonraki ilk durak olan katalizör tarafından sağlanır. Eğer katalizör yerinde yoksa motor ihtiyaç duyduğu back pressure alamadığından alt devirlerde hissizlik hissedersin. Alt devirde hareket kazanmak için daha çok gaza basman gerekir. Ama bu her motorda aynı değildir. Yanlız alt devirde ne kadar işe yararsa yarasın üst devirlerde o kadar çok işe yaramaz hatta aracı tutan bir parçadır katalizör. Katalizörün ilk çıktığı yıllarda katalizör eklenene araçların 3 ile 10 hp arası güç kaybettiğinin düşününce etkisi anlaşılır.![]()
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
demek ıstedıgım anlaşılamamış eger kat iptal edilipte sensör kat olmadan geçen gazın mıktarını fazla okuyunca 1. o2 sensörüyle yaptıgı hesap yanlış olacak ve yakıt artacak mı demek ıstediniz bende orayı anlayamadım ?
CNC MACHINE WORKS
CUSTOM TUNE PARTS
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)