User Tag List

15 sonuçtan 1 ile 15 arası

Konu: 206 Rc Cırtlama + Vites geçişleri

recep07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

206 Rc Cırtlama + Vites geçişleri

aracı gecen hafta bakıma soktum alt takımda sesler vardı bıraz neyse bıraz masraf ettık adamlara vıtes gecıslerınde sorun oldugunu soyledım 4den3e 3den2ye 2den1 seklınde gecıslerde zorlanma var bu aksamda cırtlama yaptı kafam bozuldu yapmayıp sanzıman yagını degıstırmıslerdı bırde yıne bugun oglen bır mesaj servıs benım degıstırdıgım butun parcalarda ve ıscılıkte %20 ındırım yapmıs delı oldum bılgısı olan arkadaslar yazarsa sevınırım bari adamlara dırek ne yapacaklarını soyleyeyım.. ayrıca balata dısklerde degıstı ses yokken ses gelır oldu tozdan veya yenı oldugundan olur dıye bılıyorum yanlısmıyım ?
    bırde baska bır konudada bahsetmısler arac rolantıdeyken kucuk oynamalar var..
    maf la ılgılı demısler sız nedersınız? yardımlarınız ıcın sımdıden tesekkurler..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sadece şanzman yağını değiştirerek cırtlamalardan kurtulunan örnekler varken, aklıma yanlış yağ koyulmuş olduğu ihtimali geliyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende çok maf bozuldu..rolanti sabit çekiş düşüklügü vardı.araç 2.0 1.4 gibi gidiyodu..kelebek temizle
    ardından adaptasyon yap.degişmezse lambdan bozuk derim direk rolantiyi etkiler..hatta fişini çek..eger rolanti sabitlerse nokta atışı lambda deriz

RCkid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    rcde maf yokki?

ben cırtlamayla karşılaşmadım ki şanzımana neler yapmadık. drag da yaptık 8000rpmde.
    kullanılan yağ çok önemli
    USPerformance by UtkuSelamoğlu
    https://www.facebook.com/Thresholdoftimingadvance

100-200 km/h 5.761sec

Bluttbeton - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynı sorun bende de var az bi ses geliyor vites geçişlerinde bende ki araç corolla konunun takipcisiyim
    PROJECT01 GARAGE

ysf20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim 206 rc de bende hiç cırtlama yaşamadım sadece 2den 3 e atarken 3 ün çubuğu çıkıyordu

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Şanzıman yağı yada senkromeçler..

Rölanti titreme için denildiği gibi O2 sensörünü çıkarıp deneyin, eğer sabitlenmezse gaz kelebeğini temizleyin.

Alıntı Bluttbeton Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynı sorun bende de var az bi ses geliyor vites geçişlerinde bende ki araç corolla konunun takipcisiyim
    Semih km'n kaçta, ve şanzıman yağının durumu önemli. Ufuk'un arabadan biliyorum (suprolla) sabah soğukken araç, 1 den 2 ye sokmak için cebelleşiyodum geçen sene Ocakta.. şanzıman yağındandı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi km 167 k da şanzıman yağı hakkında inan bilgim yok inşallah ondandır Ufuk'un araçta ki sorun aynısı bende de oluyor sabahları 1 e geçmiyor bende zorlamadan yavaş yavaş geçirmeye çalışıyom
    PROJECT01 GARAGE

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı Bluttbeton Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi km 167 k da şanzıman yağı hakkında inan bilgim yok inşallah ondandır Ufuk'un araçta ki sorun aynısı bende de oluyor sabahları 1 e geçmiyor bende zorlamadan yavaş yavaş geçirmeye çalışıyom
    80k km de bir şanzıman yağı değişimi, serviste yapılmadıysa 160k bakımın muhtemelen değiştirmemişlerdir kardeşim..

aynen soğukken 1 e de sokarken cebelleşiyodum, 1-2 yaparken de hakemlik için burdaydı , 3 gün fln okula gidip geldimde onla

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi bu haftasonu eve gidince bi baktırıyim
    PROJECT01 GARAGE

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı recep07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aracı gecen hafta bakıma soktum alt takımda sesler vardı bıraz neyse bıraz masraf ettık adamlara vıtes gecıslerınde sorun oldugunu soyledım 4den3e 3den2ye 2den1 seklınde gecıslerde zorlanma var bu aksamda cırtlama yaptı kafam bozuldu yapmayıp sanzıman yagını degıstırmıslerdı bırde yıne bugun oglen bır mesaj servıs benım degıstırdıgım butun parcalarda ve ıscılıkte %20 ındırım yapmıs delı oldum bılgısı olan arkadaslar yazarsa sevınırım bari adamlara dırek ne yapacaklarını soyleyeyım.. ayrıca balata dısklerde degıstı ses yokken ses gelır oldu tozdan veya yenı oldugundan olur dıye bılıyorum yanlısmıyım ?
    bırde baska bır konudada bahsetmısler arac rolantıdeyken kucuk oynamalar var..
    maf la ılgılı demısler sız nedersınız? yardımlarınız ıcın sımdıden tesekkurler..
    RC'de MAF yok. Cırtlamada sadece hızlı kalkışlarda kesiciye yakın devirlerde 1inci vitesten 2inci vitese geçerken olur azıcık o kadar. Diğer viteslerde cırtlamaması lazım. Öküz gibi sağlam şanzıman. Canını aldım birşey olmadı. Bence senin debriyajda yada daha doğrusu debriyaj bilyanda bir problem var tam ayırmıyor.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

erh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    rc nin sanzımanı cok guclu olsa da, debriyajı cok yuksek devirlerde iyi tutunamadıgında cırtlaması dogaldır.. sıkıntın debriyaj balatası.. degiştirirsen yagını da mobilube shc 75 90 yagla deiştirirsen o da fayda edecektir.

akif252
    Misafir
    mobil 75 90 senin ilacın.. fiyatı vardır biraz ama işini görür..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dedıgınız gıbı debriyaj balatasında heralde tesekkur ederım yardımlarınız ıcın
    yag degıstırdım ama ne kattılar onu ogrenemedım olmadı yagıda degıstırıcem

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    maf derken bılgısızlıgımı bagıslayın kat ıptalı var oyuzden olmalı ona baglıyorum artık o2 sensoru somunla bı ayar cekmıstı usta rolantıdekı dengesızlıkte ondan olmalı gercı cok buyutulecek bır mesele degıl ama aklıma takılmıstı tekrar tesekkur ederım

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)