210€ TC de.
Maliyeti yaklasik 180€ civari.
Bu fiyatdan sonra M4 M6 zor satar...
Printable View
210€ TC de.
Maliyeti yaklasik 180€ civari.
Bu fiyatdan sonra M4 M6 zor satar...
bu elektrik teknolojisinde elektrikli araba içdenyanmalı motordan bile önce icat olunmuş bir şey.. ferdinand porsche nin ilk yaptığı araç elektrikli ve hatta hitlere savaşın sonlarına doğru hybrid hem elektrik motorlu hem dizel motorlu tank falan yapıyor.. ne elektrikli motor yeni bir şey ne hybrid ama ilerlediği geldiği nokta 1 asırdan fazla sürede ortada ancak bir karış..
çevrecilik kısmı ayrı muamma pure elektrikli olanlar havayı kirletmiyor ama üstünde bulunan yüzlerce akü lion bataryaların çevreye vericeği kirlilik şu anda bile tartışma konusu.. kaş yapalım derken göz çıkarma mevzusu..
bmw nin bu alana dahil olmasının bence tek nedeni bizde bu alanda varız teknolojimizde var dünyanın gerisinde değiliz demekten öteye bence gitmiyor..
kendilerininde fazla satabiliceklerini düşündüklerini sanmıyorum.. heleki o fiyatlara amerika için 140 bin dolar bile büyük paradır sıfır corvettelerin 50 bin dolardan başladığını normal binek araçların 20 bin dolarlardan başladığını düşünürsek..
amerikada zaten hybrid satışı yıllardır var camry,accord,sonata,altima,pyrius v.b .. bmw ye o fiyatlarda yönelicek insan abd bile bence prestij tutkunu ufak azınlık bir kesim olur gibime geliyor..
i3 getirirler hatta şarj istasyonları kuruyorlarmış istanbulda bazı yerlere...
şarj istasyonları fluence elektirkliden beri kuruluyor zaten.. bunlar hybrid pure elektrikli değil dışardan şarja ihtiyaç duyucağını pek sanmam.. hybrid olduğu için elektrik indirimindende yararlanamıyor yani normal ötv den giricek memelekete buda fiyatlarını bir hayli tuzlu yapar.
Petrolün 100 yıl belki biraz daha fazla ömrü kaldığını göz önünde bulundurursak geleceğin teknolojisinin tartışmasız elektrikli motorlarda olduğunu görürsünüz. BMW ve diğer markalar artık bu sebeple bu alanda AR-GE'ye yöneldiler.
hidrojenli araç yapmak daha makul bence otto çevrimi kullanarak gidiyorlar sonuçta. daha az emek harcanmış olmaz mı ar-ge olsun üretim maliyetleri olsun pure elektrikliye kıyaslaa?
Elektrik ütopyası bence 2 asırlık bir pembe hayalden öteye geçemez..
hala maliyetler çok yüksek menzil çok kısa ve şarj süresi çok uzun.. ayrıca atık olucak akü bataryaların doğayı kirletme oranıda cabası.. ve dünyanın bütçesi komple buna geçmeye yetmez..
illaki elimizdeki benzin ve dizel motorlara doğa dostu emisyon değeri sıfır yada ona çok yakın alternatif yakıtlar bulucaz..
shell şu anda yosundan emisyon değerleride çok düşük ve organik yakıt üretiyor petrol araç için.. yosundan elde edilen benzinin kalitesinin normal benzinden çok daha yüksek olduğunuda belirtiyorlar.. shell büyük yosun havuzları yapmayı planlıyor bu iş için.. işin bir iyi yanıda yosun kendini yenileyebilen bir organik olduğu için devamlı bir şeyleri tüketmeyede gerek yok..
shell bir yandan hidrojen çalışmalarınada devam ediyor ve çok yol katedildi benzinli ve dizel motorlar üstünde.. bmw de bu alanda hydro7 yi üretmişdi zaten..
Benzin bitse dahi dünyada 2 asırdan beri nerdeyse üretilen bütün a dan z ye benzin ve dizel motorları ve araç gereçleri çöpe atıp yerine elektrikli araçları geçirme imkanımız lüksümüz ve öyle bir maddi durumumuz yok dünyaca.. illaki mevcut elimizde olan benzin ve dizel motorları alternatif yakıtlarla çalıştırmak zorundayız..
bütün dünya elektriğe geçicek demek çok pembe hayal olur o yüzden bence.. dünya sadece bir otomobilden ibaret değil bunun traktöründen kamyon kamyonet uçak, gemi, ağır iş vasıtaları sanayide kullanılan benzinle ve dizelle çalışan makinalar daha say say bitmez bir çok makine araç gereç var kaldıki esas önemli olanda bunlar..
kamyon kamyonet gemiler uçaklar çalışmassa.. ticaret ve transport durursa.. altınızdaki elektrikli araçlarla bir sokak öteye gidemessiniz.. :)
Tabii bunlar benim şahsi fikrim..
Zaten bunu kimse iddia etmiyor.
Bunlar sadece sektorde bir alternatif ;)
Yoksa o elktrigi uretmek icin dogal gaz yak yada komur yak ama ben elektrikli arac kullaniyorum de...
Garip olur...
Türkiyede ilginç satışlar yakalayabilir, eğer satıcılar kar oranını yüksek tutmazsa.
Borusanoto tarafından bu akşam resmi tanıtımı yapılıyor.
Çok başka bir araç, özellikleri teknolojisi ve videolar gördüğüm muhteşem sesi.
Atasehırde kı showroomdaydı,muzısyen grup cok basarılıydı...
Biz Berkan'la istinye olabilir dedik ama tutmamış :D
Fiyat 210k€ mu?
audi ile kapışıp duruyorlardı laser far teknolojileri üstüne. dünyanın ilk laser farla satılan aracı oldu.
Bu araç Türkiyede de satar bence.
net rakamlar aklımda değil ama araç deli gibi sipariş aldı diye hatırlıyorum. BMW'yine nokta atışı yaptı.
tasarımı mühteşem ve çığır açıcı