Avrupa'da öyle de, Türkiye'de ehliyet 17 yaşında mı alınıyordu? Koyup geçme, delme falan safhasına geçilmiş.
Printable View
Avrupa'da öyle de, Türkiye'de ehliyet 17 yaşında mı alınıyordu? Koyup geçme, delme falan safhasına geçilmiş.
Doğum tarihimi yanlış yazdığım için 17 gözüküyor adminlere başvurdum sonuç alamadım. Ehliyetimde var !
Aynı zamanda illa benim yapmış olmama gerek yok aynı şeyi başka biriyle birliktede yapmış olabilirim bunun bi önemi var mı ?
Abi beni yanlış anlıyorsun sen kendini ispatlamış bi arabayı yern dibine sokuyorsun. Yoksa bana hondanın birinci olması falan bişey kazandırmıyor yani. İster birinci olsun ister sonuncu ama hondada kalite var Hyundai'de de kalite var benim gözüm honda üstün senin gözünde Hyundai üstündür boşuna her iki markayada çamur atmayalım.neyse uzatmanın bi mantığı yok herkes kendine göre haklı...
olay a firması b firması yada hyundaisi değil artık şunları aşalım..
hyundai car company hyundai global group içindeki en ufak parasal kalemdir..
bugün üçüncü köprünün taşıyıcı yapıcı firması bile hyundai.. başbakan köprü temel atma törenini izleyenler varsa iyi bilir hyundaiden yetkilileri çağırmış onlarla konuşup teşşekkür edip köprüyü ne zamana bitirirsiniz demişdi adamlar köprü yapıyor inşaat işindeler gökdelenler yapıyorlar, enerji sektöründeler, gemi yapıyorlar, demir çelik sektöründeler, kamyon otobüs sektöründeler, tren yapıyorlar, tv yapıyorlar hatta tablet, cep telefonuna kadar yapıyorlar..
pardon biri hondamı dedi ???
yani maddi açıdan konuşulucaksa hyundai global honda gibi kaç tane firmayı satın alabilicek güçde siz tahmin edin.. eğer olay araba yapımıysa cenevre otomobil fuarında vw ceo su i30 a binip bunu nasıl yapmışlar biz bunu böyle yapamayız dediğini unutmayın adam bile aracın teknik unsurlarından baya bir etkilenmişdi..
unutanlara
IAA 2011 Hyundai new generation i30 and Martin Winterkorn (Chairman of the Volkswagen AG) - YouTube
dakika 1:56 dan itibaren diyorki:
''BMW kann's nicht, wir können's nicht, warum kann's der? Do scheppert nicht!''
Türkçe:
''BMW yapamıyor, biz yapamıyoz, bunlar nasıl yapıyor? Burda hiçbişi tıkırdamıyor!'
bu arada japonyaya hyundai otobüs satıyor araba satmaz tereciye tere satıcak hali yok ama oraya bile satıyor bir şekilde malını japonun parasını bile kasasına atıyor firma için önemli olan bu kısımdır..
hyundainin motoru gdi motordur yıllardır mitsubishi ile ortak arge yapdığı bir motordur araştırmanızı tavsiye ederim benzinli motorda yakıt sarfiyatı en düşük motordur otomatik şanzımanı h-matic'dir dünyada kendini sağlamlığı ile ispat etmiş en dayanıklı arızası en az zaten porsche ile ortak arge edilmiş bir şanzımandır devam ediyim dünyada ilk 10 ileri otomatik şanzımanı yapan firmadır hyundai seneye genesis ve equuslarda kullanıcaklar..
kısaca hyundai şöyledir falanca firma böyledir tartışmasına girmenin mantığı yok..
hyundai vw ni kendine destur edinmiş onun yolunda emin adımlarla ilerliyor zaten dünya markası oldu artık amacı liderliğe oynamak bu konumdada baya yol kat etti.. ne hondası umrunda ne başka bir firma zaten ürün gamına bakılırsa buda çok rahat anlaşılır ürün gamında honda hyundai ile baş edemez adamlar i10 dan i45 e ordan ix cross over serilerine ordan tourer sw serilerine ordan coupe tek kapı serilerine kadar her gamda onlarca farklı çeşitte araç üretiyorlar ve satıyorlar.. kia'ya hiç girmiyorum genesise hiç girmiyorum.. bunlara girsek model gamından hiç çıkamayız.. ve bu firmalarda hyundai'ye ait unutmayalım...
adamlar amerika pazarına ayrı avrupa pazarına ayrı araçlar üretiyorlar bunu öyle ufak tefek bir firma yapamaz artık bazı şeyleri hazmetmek kabullenmek lazım
hyundai denen firma kia ile genesis ile birlikde toplamda her sene amerika pazarında yıllık satış ortalamalarında ilk beşe her zaman giren firma bazı yıllar üçüncü oluyor bazı yıllar dördüncü ama adamlar her zaman ilk beşdeler.. geçen sene vw amerika satışlarında sekizinci yada dokuzuncu sıradaydı illa at gözlükleriyle ben hayata bakarım benim için illada şu markada şu marka ben başka marka tanımam o marka benim her şeyimdir tüm dünyanmdır diyen birileri varsa zaten o insanlara ne anlatılsa boş bir kulakdan girer diğerinden çıkar..
abi kusura bakma bende sana ne anlatırsam anlatayım seninde bi kulağından girecek bi kulağından çıkacak.böyle gözüküyor.bu iş benim içinde öyle hyundai'nin arabasına binerim iyi hoş güzel ama HONDA vazgeçilmezdir.beni performansıyla konforuyla etkileyen bir marka! kim ne derse desin...
Dün çok yakın bir arkadaşıma daha aldık. Beyaz 1.6 Crdi Elite. 10 saatlik sürede gördüğüm kadarıyla şuanlık bir sıkıntı yok. Gerçekten güzel olmuş. Elektrikli perdesi, elektrikli hafızalı koltuğu falan güzel donanımlar.
Bende de yeni i30 varda ondan dedim. Fiyat performans olarak guzel bi araba 1 sene oldu gozume batan bisey olmadi daha
Bugün etraflıca bir test edeyim dedim de, adamlar ne donanım buldularsa takmışlar arabaya. Navigasyon dışında her şey var araçta.
Otomatik vitesi alınmaz ama düz vitesi fazlasıyla aklıma yattı cidden.
Hondayı ferrari yaptınız mübarek :D
gayet şık olmus :)
bu haftaki autocar ve auto motor sport dergilerinde manuel vites i30 testleri vardı. test tüketimi autocar'da 6.5 lt, ams de ise 6.8 lt çıkmış. rakiplerinden 1-1.5 lt daha fazla yakıt tüketmiş i30..
baya güzel kasa olmuş.
Guzel Makina Hele Kahverengi (Browni) Olanları beni benden alıyor :icon_tup:
koreliler asti artik