type s forever Nickli Üyeden Alıntı
Size tamamen katılıyorum turbodan dolayı erken max torka ulaşan puntonun kısa oranlı şanzıman vasıtasıyla diğer vitese yani yüksek torka çabuk dönmesi, daha hafif olması, ve küçük lastik çapı avantajları. Ama aerodinamik yapı olarak eksik gibi. Bu avantajları ve yazılımla 0-100 de 1 boy açabilen puntonun yazılımsız fark atabileceğini sanmıyorum (tamamen tahmin ego değil). Bence en iyi ihtimalle 160 170 lere beraber gelseler bile dediğiniz gibi sonrasında geride kalacaktır. Ama daha az hp üreten puntonun 170 lere kadar zorlamasında saydığınız faktörlerin yanına torkuda eklemek gerekir diye düşünüyorum. Hondanın motorundan ziyade uzun oranlı 1ve 2 vitesleri dezavantaj gibi. Ben saxo vts nin 48 de biten 1 vitesini hondanın 60 ta biten 1 vitesine tercih ederdim doğrusu. Ama honda bu araçta performans değil ekonomiyi düşünmüş gibi. Daha hafif ve daha az güç üreten daha küçük motorlu puntoyla aynı yakması bana bunu düşündürüyor. Zaten tercih etme sebeplerimden biride buydu, type r alıp gazlamayı bende çok isterdim aslına bakarsanız:) Ayrıca olay sadece hp olsaydı fiat aynı şanzıman lastik ölçüsü ve ağırlıkla daha maliyetsiz ve basit sistemli 1.6 120 130 hp lik bir motorda kullanabilirdi. Acaba otomobil sektörünün turboya dönmesinin bir sebebide aynı hp oranlarıyla daha yüksek tork oranlarını birleştirip daha fazla performans elde etme isteği olabilirmi?