2 boy kadar t-jet önde olur diye düşünüyorum, videoyu bekliyoruz merakla.
Printable View
2 boy kadar t-jet önde olur diye düşünüyorum, videoyu bekliyoruz merakla.
denemelerden haber var mı?
bugun denemeler yapılacaktı oyle demıslerdı ama bakalım ..
Yaptık denemeyi videoyu ilgili bölüme birazdan yuklerim
edit: yükledim...
bekliyoruzz:)
Herkese merhabalar ve iyi forumlar. Yogun GBT araştırmalarından sonra üyeliğim kabul edildi :) Videodaki vites değişimini beceremeden!!! hondayı kaldıran benim. Herşeyden önce bütün sorularıma içtenlikle cevap verip zamanını ayırarak type s sahibi olmama vesile olan İlker arkadaşımıza teşekkür ederim. Üyeliğim kabul olup cevap verme hakkını elde edene kadar bazıları gerçekçi ve içten yazılmış bazıları buram buram marka holiganlığı kokan yorumları merakla takip ettim, duyup konuşamamanın ne kadar zor birşey olduğunu bu vesile ile anladım. Benimde bazı yorumlara cevap verme hakkım vardır diye düşünüyorum. Herşeyden önce şunları bilmenizde fayda var diye düşünüyorum; Yavuz abim (ki gerçekten abim kadar sevdiğim ve saydığım bir insanır kendisi) ile bu denemeleri yapmamızın amacı kağıt üzerinde 0-100 verileri aynı olan (8.9 sn) iki araçta puntoya uygulanan yazılımın getirdiği artıları görmekti. Yani amacımız geçmek geçilmek değil puntonun ne kadar geçeceğini görmekti. Bu yüzden ikimizde araçlarımızı yormadan vites çakmadan makul kullanım şekilleriyle bu denemeleri yaptık. Tabiki artılarımız ve eksilerimizde mevcuttu. Yavuz abi eski lastiklerle stepnesiz ve çeğrek depo(PO 97 oktan), ben yeni lastiklerle stepne ve 3 çeğrek depoyla(PO 95 oktan) kalktık:) Gelelim cevaplara... Sayın Hannibal iki araçta stock durumda iken fark olacağını sanmıyorum zira araçlar o hissi bize vermedi... Sevgili İlker vsa kapalı kalktım ama görüntü biraz aldatıcı olmuş diyebilirim kalkışta sıkıntı yok fakat kısa oranlı punto vites değiştirip maksimum tork devrini yakaladığı anda 1 boy fark attı ve sonuca kadar bu fark değişmedi, ki ben bu arada daha yeni 5500 leri yakalamıştım. 100 km ye geldiğimiz anda önce ben gazı kestiğim için çok fark var gibi görünüyor aslında 100 km de fark 1 boy kadar. Rollingde ise yaklaşık 2 boya ulaştı 170 ten sonra kapanmaya başladı ama amacımız 70 170 olduğu için gaz kestik devam etseydik kapanabilir hatta negatife dönebilirdi diye düşünüyorum zira t-jet kullanmadım ama box uygulanmış cdti opel kullandım fiat motorunun başarısını ve üst devirlerdeki hantallığını iyi bilirim:) Turbo gücünü yitirdikten sonra 5000 6000 dvr/dk da dönen atmosferik bir motorla baş etmesi zorlaşacaktır... Sevgili 63owen63 değil aksak bileşik ölçü bile atsa kopmayacağımdan emin olabilirsin çünkü bende müzisyenim ve Ali abiyle çok keyifli ve başarılı sahne geçmişimiz oldu:) Sevgili Ufuk Acar atmosferik motordaki filtre sesini hiçbirşeye değişmem ama sırf ses versin diye sıcak hava çektirecek kadar değil. Aracımda short cold air değil orjinal intake kit mevcut. Bu arada vites değişiminde hata olmadığını düşünüyorum, sadece kesiciye girmesini beklemeden 100-150 dvr/dk erken değiştirdim buda beni öne geçirecek bir fark değildi açıkçası, kesinlikle pilot değilim ama yıllarca fiat bravo, saxo vts, c4 vtr kullanmış biri olarak konuya hakim olduğumu düşünüyorum. Ankara'da beni değil ama hala saxomun plakasını hatırlayan çok insan vardır:) Evet İlker kardeş 170 te bırakmakla hata etmişiz hondam yeni yeni kopmaya başlamıştı:) Sevgili Murat Gürakan tork devir ilişkisinde size katılıyorum zira punto max tork çizgisini geçtiğinde ben max torku yeni yeni elde ediyorum... Bu arada aracın sadece hp ile yürüdüğünü sanan arkadaşların bu konuyu teknik olarak iyi incelemesini tavsiye ederim punto 2 ye attığındaki ivmelenme max tork kavramını görsel olarak çok iyi açıklıyor zaten... Sevgili İlker ilk kalkışta önde olan honda, punto 2 den sonra geçiyor ve geri vermiyor... Ama bence bir araçta amaç sadece düz yolda basmak değil sürekli güvenli (isteğe görede hızlı) sürüş sağlamaktır. Yavuz abiyede her zaman söylediğim gibi yinede puntoyla gündelik kullanımda dikkati elden bırakmamak lazım mazallah sonra puntoda yolu bırakabilir:) düz yolda yazılım ile evet kesinlikle punto ama sevgili puntoyu pistlerdede görmek isteriz hondanın önünde girdiği ilk virajı çekicinin üstünde çıkabilir:) Honda gerçekten ''kullandığım'' araçlar içerisinde en iyi yol tutanı, vsa(esp) yı devreye sokmak için değil viraja sert girmek sonunda saçmalamak zorunda kaldım, İlker arkadaşımız ne demek istediğimi daha iyi anlıyordur... Aslında Yavuz abi konuyu gayet objektif olarak sizlerle paylaştı, bende bazı ayrıntılar eklemek istedim. Umarım keyifli bir konu ve paylaşım olmuştur... Hepinize iyi forumlar dileklerimle...
hoşgeldiniz.:)
ateşli tartışmaya kaldıgımız yerden devam edelim. :)
aracı yürüten şey güç değil torktur.
tork kuvvet X yoldur. yani newton X metre.
günlük kullanımda kullandıgımız güç ifadesi ile fizikteki (ve dolayısıyla da araçların teknik verilerindeki) güç aynı şeyler değildir.
günlük dildeki güç fizikteki kuvvet dir. yani f=m.a daki f(force olsa gerek).
aracı yürüten şey tork dur ama aracın ne kadar yuruyebildiğini gösteren değer ise aracın gucudur (fizikteki anlamıyla).. çünkü güç motorun birim zamanda yaptıgı işi gösterir. burdaki iş ise aracın hızlanması vs dir.
dolayısıyla aracınızın ne kadar performanslı oldugunu anlayabilmeniz için maks. gucune bakmanız lazım torkuna değil.
aynı ozelleikteki iki araçtan gücü fazla olanın hem hızlanması hemde maksımum surati fazladır. aynı gucteki iki araçtan torku fazla olan sadece üst viteslerde alt devirlerde iken daha rahat hızlanır
şimdilik bu kadar yeter heralde..:)
çok uzundu 1-2 satır sonra bıraktım.. :D
depom dolu, stepnem bagajda bahaneler bitmez... :)
Tamamını okumadığınız bir konu hakkında yorum yapmanız talihsizlik olmuş,zira okusaydınız bunların bahane değil bilgilendirme ve amacımızın yarışmak değil yaptığımız işlemin sonucunu görmek olduğunu anlardınız. Bizi memnun eden yazılımın işe yaradığını yani puntonun geçtiğini görmek oldu... Çünkü olması gerekende buydu... Bahane üretecek bir sebep göremiyorum açıkçası...
ben sizin aracın 170 lere kadar stok t-jeti gecebileceğini düşünmüyorum.
hatta bazı arkadaşlar istanbulda deneme yapacaklardı. ama malesef lafta kaldı bunlar ve deneme olmadı.
ayrıca,
yapılan yazılımın ne kadar ilerleme sağladıgını aynı araçla denemek daha doğru.
sonuca bakarak yazılım işe yaramış diyosunuz ama bakın aslında siz de bunun tam tersi bişey soylemişsiniz ustteki postta. arayı kapatıyorum diyosunuz. o araç madem yazılımla 140 civarı oldu, nasıl olurda arayı kapatabiliyosunuz? demekki 140 olmamış.??
Bizim deneme lafda kalmadı , pek musaıt olamadık ***** is guc calısıyoruz.
Sizin arkadasda mesaj attı aramana gerek yok dıye o sekılde konu bitti.
Baska varsa gene deneyebiliriz altı üstü stock type-s.
Sanırım yetmez :) Verdiğiniz bilgilere kesinlikle katılıyorum ama bazı farklarda var. Yazılımla 140 hp güce ulaşan bir aracın stock haliyle 140 hp olan bir aracı ara hızlanmada geçmesinde, fakat max tork devrini aştıktan sonra max torka yüksek devirde ulaşan diğer aracın yaklaşmasını engelleyememesinde tork faktörü bulunmadığını sanmıyorum ben şahsen... Dediğiniz gibi olsaydı 0 dan kafa kafaya kalkmamız gerekmezmiydi? Hondadan çok daha önce turbo marifetiyle torka erken ulaşan puntonun arayı açmasını nasıl açıklayacağız o zaman... Yada şöyle sorayım stock haliyle 90 hp 200 torka sahip 1.3 cdti bir aracın aynı kasa 1.6 atmosferik benzinli 100 hp 153 torka sahip diğerine kafa tutmasını yazılımla 100 hp ye çıktığı an fark atmasını nasıl açıklayacağız? Stock 110 hp olan benzinlinin stock 110 hp olan aynı marka aynı kasa ve aynı şanzımana sahip dizele yenik düşmesinin sebebi tork değilmidir acaba? Aracı süratlendiren hp değeridir ama tork olmadan asla... Bu arada vites oranlarını unutmamak gerek sanırım, aynı şanzımanı kullanan araçlardan bahsetmiyoruz sonuçta konumuz yazılımlı punto ve stock honda...
Kesinlikle haklısınız aynı araç konusunda ama Adana'da böyle bir şansımız olmadı malesef... Evet arayı kapatıyorum çünkü punto elde ettiği torku kaybederken ben kazanmaya başlıyorum punto sürat arttıkça mantıklı devir aralığından çıkarken ben o aralığa giriyorum... Sanırım sizdede bir ters bakış açısı oluşmuş punto 140 hp değilse 140 hp lik hondayı nasıl geçiyor tork olmadan? Stock 120 hp olan puntoyu stock 140 hp olan hondanın geçemeyeceğini düşündüren nedir?
Foruma hoşgeldiniz. Aracınız da hayırlı olsun. allah kaza bela vermesin. keyifle sürün. çünki bir keyif makinası aldınız. sanırım gerçekten GBT bakıldı. çünki bayağı zaman oldu irtibata geçeli.
Yazdıklarınıza aynen katılıyorum. Yol tutuş ve güvenlik konusunda da tork hp konusunda da.
Dediğim gibi 170 de bırakmanız olayın akışını değiştirmiş. 220 lere kadar bassanız burda farklı şeyler konuşulurdu.
Ayrıca YAVUZ arkadaşla dostluğunuz da bozulmaz inşallah. bu şekilde saygıyla yapılan denemelere hayranım.
öncelikle şunu soyleyeyim t- jetin çevirebildiği her devirde torku daha fazladır.:)
sizin aracınızın maks torku 4300 de 170 kusur. 4300 den sonra o daha da düşer. ama t-jet redline a kadar 170 nm nin ustunde tork uretebilir. ama mesele sadece son kısımda sizin de belirttiğiniz gibi tork ve güç değil. bir de aktarma,lastik çapları ,ağırlık ve aero var.. size sadece şunu soyleyeyim. eğer sizin motoru uygun bir şanzımanla puntoya takarlarsa siz her devirde ve suratte t- jet motorlu puntoyu gecersiniz. ister t-jetin torku erken gelsin veya her devirde fazla olsun fark etmez. çunku sizin motorunuz daha güçlü.
söylediğiniz örneklere gelince araçları yazarsanız daha doğru sonuca ulaşabiliriz. ama en basiti şoyle soyleyeyim dizel araçlarla benziniler aynı şanzımanmı emin misiniz?
birebir aynı özellikteki ve güçteki (aktarma,vs vs) dizel ve benzinli araçlardan muhtemelen benzinli olanı gecer cunku benzinli muhtemelen daha hafiftir. ayrıca top speedde de başka bir durum var ama onu karıştırmayalım burda..
atladığınız bir konu var. r18a2 6ooo rpm de 160 nm gibi bir güç üretiyor ki şanzıman oranlarıyla beraber ele alınırsa daha iyi olabilir. güç ve tork grafiği diğer honda motorlara göre daha homojen. ( tabii s2000 veya K serisi gibi değil)